Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2013

Använder inte alla minnen

Hej
Har just köpt ett nytt moderkort. Installerade allt men när jag startar datorn står det att alla RAM-minnena hittats men det används bara 6 gb, har 8 igentligen. Går jag in på systemegenskaper inne i windows står det att jag har 8 gb men bara 6 gb går att använda. Varför är det så?

|HD Radeon 6950|AMD Phenom II X4 970 3.8 Ghz|Corsair 8GB 1600mhz|Corsair HX650W|Samsung SSD Pro Basic 840-Series 128GB|2 TB HDD|ASUS MA99X EVO R2.0|Cooler Master Hyper 412S|Fractal Design R4|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ängelholm
Registrerad
Mar 2010
Skrivet av luddoboy:

Hej
Har just köpt ett nytt moderkort. Installerade allt men när jag startar datorn står det att alla RAM-minnena hittats men det används bara 6 gb, har 8 igentligen. Går jag in på systemegenskaper inne i windows står det att jag har 8 gb men bara 6 gb går att använda. Varför är det så?

Är alla minnena av samma typ, hastighet osv? Hur många stickor har du och hur har du fördelat de i slottarna i moderkortet?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2013
Skrivet av Zakire:

Är alla minnena av samma typ, hastighet osv? Hur många stickor har du och hur har du fördelat de i slottarna i moderkortet?

Det är fyra sticken 2 gb stickor, alla är likadana och dom tar upp alla fyra slotts

|HD Radeon 6950|AMD Phenom II X4 970 3.8 Ghz|Corsair 8GB 1600mhz|Corsair HX650W|Samsung SSD Pro Basic 840-Series 128GB|2 TB HDD|ASUS MA99X EVO R2.0|Cooler Master Hyper 412S|Fractal Design R4|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ängelholm
Registrerad
Mar 2010
Skrivet av luddoboy:

Det är fyra sticken 2 gb stickor, alla är likadana och dom tar upp alla fyra slotts

Okej. Om du går in i BIOS och kollar, vad säger datorn där hur mycket RAM som är installerat?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2013
Skrivet av Zakire:

Okej. Om du går in i BIOS och kollar, vad säger datorn där hur mycket RAM som är installerat?

6 gb, men det står att alla slots är tagna så egentligen borde det väl vara 8 gb?

|HD Radeon 6950|AMD Phenom II X4 970 3.8 Ghz|Corsair 8GB 1600mhz|Corsair HX650W|Samsung SSD Pro Basic 840-Series 128GB|2 TB HDD|ASUS MA99X EVO R2.0|Cooler Master Hyper 412S|Fractal Design R4|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ängelholm
Registrerad
Mar 2010
Skrivet av luddoboy:

6 gb, men det står att alla slots är tagna så egentligen borde det väl vara 8 gb?

Det låter som att en sticka är trasig alt. inte sitter i som den ska.
Testa ta ut alla stickor och byt plats på de och se om det gör någon skillnad (se till att de sitter i ordentligt).
Gör det ingen skillnad så testa med en sticka i taget och se om du kan hitta en som är trasig.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2013
Skrivet av Zakire:

Det låter som att en sticka är trasig alt. inte sitter i som den ska.
Testa ta ut alla stickor och byt plats på de och se om det gör någon skillnad (se till att de sitter i ordentligt).
Gör det ingen skillnad så testa med en sticka i taget och se om du kan hitta en som är trasig.

Jag bytte platser och prövade sätta in och ut. Det funkar nu, Tack för hjälpen!

|HD Radeon 6950|AMD Phenom II X4 970 3.8 Ghz|Corsair 8GB 1600mhz|Corsair HX650W|Samsung SSD Pro Basic 840-Series 128GB|2 TB HDD|ASUS MA99X EVO R2.0|Cooler Master Hyper 412S|Fractal Design R4|