Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2013

ljudkort sönder vid oc

hejsan kära sweclokers folk

har nu ett problem med min dator. har haft min amd fx 8320 oc till 4725 mhz å kört stabilt på den. nu när ja prövade att dra upp den till 4800mhz så fick ja låste sig den i IBT. efter detta har ja märkt att när jag fösöker oc den igen så kan ja ej fara högre en 4400 mhz. försöker ja högre så slutar mitt ljudkort att fungera. det konstiga är att den vissar att ljud spelar men kommer ej något ljud. har uppdaterart drivrutinerna och ominstallerat win men är fortfarande lika. uppsakatr ifall någon här har en anning om vad som kan vara felet

kör med dessa komponenter
asus crosshair v formula-z
amd fx8320
msi gtx 770

4770k @ 4,5ghz, msi z87-gd65 gaming, msi gtx 770 twin frozr oc 4gb gaming x2, corsair vengance 1600mhz 16gb, samsung 840 120 gb, 1tb western digital, corsair 1050 hx,

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Justice@#Archlinux.se
Registrerad
Jun 2007
Skrivet av hexcail:

hejsan kära sweclokers folk

har nu ett problem med min dator. har haft min amd fx 8320 oc till 4725 mhz å kört stabilt på den. nu när ja prövade att dra upp den till 4800mhz så fick ja låste sig den i IBT. efter detta har ja märkt att när jag fösöker oc den igen så kan ja ej fara högre en 4400 mhz. försöker ja högre så slutar mitt ljudkort att fungera. det konstiga är att den vissar att ljud spelar men kommer ej något ljud. har uppdaterart drivrutinerna och ominstallerat win men är fortfarande lika. uppsakatr ifall någon här har en anning om vad som kan vara felet

kör med dessa komponenter
asus crosshair v formula-z
amd fx8320
msi gtx 770

Hadde du koll på volten? Samt överklockade du med FSB?

Arch - Makepkg, not war -||- Asus Sabertooth R2 -||- Corsair Vengance 16GiB DDR3 10-9-10-1T 1866Mhz -||- AMD FX-9590 @ 5.1Ghz -||- nVidia MSI 970 Gaming -||- Samsung 850 Pro -||- 2xWD RaptorX 150GiB -||- EVEGA G2 750W -||- CM HAF 932 -||- Asus Xonar Essence STX -||- Sennheiser HD-650 -||
Arch Linux, one hell of a distribution.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2002

Gissar att du även höjer hastigheten till ditt ljudkort när du klockar, du skulle kunna testa med ett PCI eller PCI-E ljudkort istället.

42? Seven and a half million years and all you can come up with is 42?!
> FD Define R2 | Win10Pro | i5-2500K | Hyper212+ SP120PWM | P8P67 PRO | CML8GX3M2A1600C9 | AXR9 280X 3GBD5-T2DHE/OC | Samsung 830 | Intel X25-M G2 | AX750 | AOC G2460PQU | Dell 1908FP |> Raspberry Pi 2 | Osmc |> OnePlusOne |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2013

körde med endast multi. volten körde jag med 1.4 har prövat att höja med fsb och utan men är lika dant. tempen översteg heller aldrig 40 grader på moderkortet

4770k @ 4,5ghz, msi z87-gd65 gaming, msi gtx 770 twin frozr oc 4gb gaming x2, corsair vengance 1600mhz 16gb, samsung 840 120 gb, 1tb western digital, corsair 1050 hx,