Måste stänga av datorn 2 gånger

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Enköping
Registrerad
Aug 2004

Måste stänga av datorn 2 gånger

Jag har precis byggt ihop en dator, där jag har installerat windows 8.
Allt verkar fungera bra förutom ett irriterande problem: När jag stängt av datorn (alla fläktar osv stannar) så startar den automatiskt igen efter ca 1 sekund. Så måste jag vänta till jag kommit in i windows för att stänga av den ännu en gång. Den andra gången jag stänger av datorn förblir den avstängd.
Är det någon som har en idé vad som kan vara fel?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nyköping
Registrerad
Okt 2012
Skrivet av MaximuSan:

Jag har precis byggt ihop en dator, där jag har installerat windows 8.
Allt verkar fungera bra förutom ett irriterande problem: När jag stängt av datorn (alla fläktar osv stannar) så startar den automatiskt igen efter ca 1 sekund. Så måste jag vänta till jag kommit in i windows för att stänga av den ännu en gång. Den andra gången jag stänger av datorn förblir den avstängd.
Är det någon som har en idé vad som kan vara fel?

Du trycker inte på ¨starta om¨ då?

Stationär: i5 4670K @ 3.4 GHz | ASRock Z87m Extreme4 | Tillfälligt GTX 580 | Elite Team 16 GB minne | Kingston V300 SSD 120GB (C:) | Barracuda 1 TB i en Fractal Design Arc mini R2
Bärbar: Alienware M14x | i5-2410M @ 2,30GHz | NVIDIA GeForce GT 555M
Chromebook: Asus C300

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Enköping
Registrerad
Aug 2004

Nej, "shut down" trycker jag på

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011

Om du trycker på avstängningsknappen i windows då, dvs inte väljer från menyn? Blir det ngn skillnad?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Enköping
Registrerad
Aug 2004
Skrivet av dannesthlm:

Om du trycker på avstängningsknappen i windows då, dvs inte väljer från menyn? Blir det ngn skillnad?

Hur menar du? Trycker på power-knappen på själva burken eller?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Mar 2006

Detta hände mig och min sambo väldigt ofta förut också. Trodde själv att jag måste ha klickat fel och tagit "reboot" istället men när jag en kväll såg till att vara säker på att det var "shut down" jag klickade på och den ändå startade upp igen så gav jag upp den teorin.

För mig har den slutat göra det nu iaf, men jag kan tyvärr inte vara mycket till hjälp när det kommer till varför. Vet att jag tittade runt lite på det men hittade ingen bra info då för någon månad sen. Kanske var det någon inställning man ändrat på ur annat syfte eller en ny uppdatering som kom...
Hoppas du löser det iaf för jag vet hur galen jag höll på att bli på det

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2012

Har en vän som har exakt samma problem. Någon som vet?

i7 6850K, MSI GTX 1080 X, MSI GODLIKE CARBON X99, 64GB Corsair Vengeance LPX 2133Mhz, Noctua NH-D15, Samsung 850 EVO 500GB, Samsung 950 PRO 256GB, WD Black 6TB, be quiet Dark Base 900.