Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Feb 2011

MSI Z87 G-45 problem?

Vet någon utav er hur jag kommer åt multipliern? Som ni ser är den helt grå och kan inte justeras...
har testat att flasha biosen till en äldre version utan framgång..

Skärm: QNIX QX2710 2560x1440p@ 120hz CHASSI: Fractal Design R4 MOBO: MSI Z87 G-45 CPU: Inte Core i5 4670k @ 4.4ghz MINNE: HyperX 8gb 1600 mhz CPU COOLER: Corsair A50 GPU: 2x R9 290x Sapphire/Gigabyte LAGRING: Kingston 120 SSD Samsung 500gb

"U can't ride two horses with one ass"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jul 2006

Lustigt, använder samma moderkort och processor utan problem, cmos?

EDIT: Ändra Cpu Ratio Fixed mode till välj Dynamic mode, Stäng av OC Genie...

ASUS GeForce GTX 1070 ROG Strix Gaming - Intel i7 4790K@4.6GHz - MSI Gaming Z87 - 16GB Corsair Vengeance 2133MHz CL9 - Kingston HyperX Fury 240GB SSD - 8TB Seagate Barracuda HDD - Fractal Design Tesla R2 1000W - Silverstone Tundra TD03 - Samsung Bluray - Silverstone RV01 Raven - Windows 10 Pro.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Dalarna
Registrerad
Jul 2013

Har samma moderkort och processor, ska gå in i bios och kolla. Återkommer.

Stationär: mITX 4670k GTX770 16gb RAM
Bärbar: Lenovo y50-70 4720HQ 960M 8GB RAM

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Dalarna
Registrerad
Jul 2013

Vänta lite nu.... Har du oc genie aktiverat? För då kanske man inte kan ändra på något i bios? Det ser ut som att du har det aktiverat där uppe i vänstra hörnet, jag har aldrig använt det men kolla det. Kan tänka mig att det spärrar bios om man har det aktiverat.

Stationär: mITX 4670k GTX770 16gb RAM
Bärbar: Lenovo y50-70 4720HQ 960M 8GB RAM

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jul 2006
Skrivet av Vlovov:

Vänta lite nu.... Har du oc genie aktiverat? För då kanske man inte kan ändra på något i bios? Det ser ut som att du har det aktiverat där uppe i vänstra hörnet, jag har aldrig använt det men kolla det. Kan tänka mig att det spärrar bios om man har det aktiverat.

Ja det stämmer, OC Genie får inte vara aktiverad om man ska överklocka själv genom bios, går enbart överklocka i windows genom tex Command Center med OC Genie aktiverad.

ASUS GeForce GTX 1070 ROG Strix Gaming - Intel i7 4790K@4.6GHz - MSI Gaming Z87 - 16GB Corsair Vengeance 2133MHz CL9 - Kingston HyperX Fury 240GB SSD - 8TB Seagate Barracuda HDD - Fractal Design Tesla R2 1000W - Silverstone Tundra TD03 - Samsung Bluray - Silverstone RV01 Raven - Windows 10 Pro.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kramfors
Registrerad
Apr 2012

Kanske låter lite dumt men har du kolla så du inte har OC Geine på?

Skrivet av Lagun:

Vet någon utav er hur jag kommer åt multipliern? Som ni ser är den helt grå och kan inte justeras...
har testat att flasha biosen till en äldre version utan framgång..

http://forumbilder.se/CG2TQ/msi-snapshot.bmp?width=150

Dator: Intel i7 4770K | EVGA GTX 780 | Z87 G.1 Sniper | Supernova G2 750W | Samsung 840 EVO.
Kylning: EK Supermacy EVO | EK FC GTX 780 | Alphacool ST30 240 | EK XTX 240.
Ljud: ATH-M50 | Cambridge DacMagic XS | Argon 7460.
Övrigt: Canon EOS 70D | Nexus 6

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Feb 2011

Hej! Jag har haft av oc genie. Hade bara glömt att trycka av det när jag tog print. Men jag ska testa ändra cpu ratio till dynamic när jag kommer hem. Känns annars väldigt lustigt. Då jag kollat en del videor på bioset och ingen har sagt något om det. Jag testar sen återkommer jag. Tack.

Mvh

Skärm: QNIX QX2710 2560x1440p@ 120hz CHASSI: Fractal Design R4 MOBO: MSI Z87 G-45 CPU: Inte Core i5 4670k @ 4.4ghz MINNE: HyperX 8gb 1600 mhz CPU COOLER: Corsair A50 GPU: 2x R9 290x Sapphire/Gigabyte LAGRING: Kingston 120 SSD Samsung 500gb

"U can't ride two horses with one ass"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Feb 2011

Testade precis, och det gick inte att ändra cpu ratio fast den är "vit markerad" -.-)

Skärm: QNIX QX2710 2560x1440p@ 120hz CHASSI: Fractal Design R4 MOBO: MSI Z87 G-45 CPU: Inte Core i5 4670k @ 4.4ghz MINNE: HyperX 8gb 1600 mhz CPU COOLER: Corsair A50 GPU: 2x R9 290x Sapphire/Gigabyte LAGRING: Kingston 120 SSD Samsung 500gb

"U can't ride two horses with one ass"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Feb 2011

Så här ser det ut nu:

Och ändrar jag "Adjust Cpu Ratio" så kan jag ändra från 1 och uppåt och då står det att den är inställd på Dynamic.

En djungel detta, uppskattar hjälp.

Mvh

Skärm: QNIX QX2710 2560x1440p@ 120hz CHASSI: Fractal Design R4 MOBO: MSI Z87 G-45 CPU: Inte Core i5 4670k @ 4.4ghz MINNE: HyperX 8gb 1600 mhz CPU COOLER: Corsair A50 GPU: 2x R9 290x Sapphire/Gigabyte LAGRING: Kingston 120 SSD Samsung 500gb

"U can't ride two horses with one ass"

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Jul 2013
Skrivet av Lagun:

Så här ser det ut nu:
http://forumbilder.se/CG2U9/msi-snapshot.bmp?width=150

Och ändrar jag "Adjust Cpu Ratio" så kan jag ändra från 1 och uppåt och då står det att den är inställd på Dynamic.

En djungel detta, uppskattar hjälp.

Mvh

Prova att resetta CMOS.

[ SLI Titans, Nvidia Surround ]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Feb 2011

Aldrig tidigare gjort, stänga av datorn -> trycka in knappen bak på datorn? Tror det är cmos...

Skärm: QNIX QX2710 2560x1440p@ 120hz CHASSI: Fractal Design R4 MOBO: MSI Z87 G-45 CPU: Inte Core i5 4670k @ 4.4ghz MINNE: HyperX 8gb 1600 mhz CPU COOLER: Corsair A50 GPU: 2x R9 290x Sapphire/Gigabyte LAGRING: Kingston 120 SSD Samsung 500gb

"U can't ride two horses with one ass"

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2013

kanske är dum fråga men du använder väl + och - tecknet för att ändra? o inte som på endel andra pilarna..har samma mobo o min e med grå tills jag ändrar det....

Moderkort: Msi Z87-G45 GAMING, Processor: Intel i7 4770K 3.5Ghz @ 4.6 Ghz, Grafikkort: Nvidia 760 GTX, RAM: Crucial Ballistix Sport 32GB 1600Mhz @ 2000Mhz, SSD: Samsung 840 120Gbx2 i raid0, Kylning: Corsair Hydro H100i,PnP Chassi: NZXT Phantom, Nätagg: XFX 850W XXX PRO Modular.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av Rasmusnystrom:

kanske är dum fråga men du använder väl + och - tecknet för att ändra? o inte som på endel andra pilarna..har samma mobo o min e med grå tills jag ändrar det....

Jo det är jag medveten om att jag ändrar med +/- . Alternativen går inte ens att markera.

Mvh

Skärm: QNIX QX2710 2560x1440p@ 120hz CHASSI: Fractal Design R4 MOBO: MSI Z87 G-45 CPU: Inte Core i5 4670k @ 4.4ghz MINNE: HyperX 8gb 1600 mhz CPU COOLER: Corsair A50 GPU: 2x R9 290x Sapphire/Gigabyte LAGRING: Kingston 120 SSD Samsung 500gb

"U can't ride two horses with one ass"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Feb 2011

Det löste sig, Körde cmos. Och nu fungerar det som det skall! Tack för er hjälp/tid. <3

Mvh

Skärm: QNIX QX2710 2560x1440p@ 120hz CHASSI: Fractal Design R4 MOBO: MSI Z87 G-45 CPU: Inte Core i5 4670k @ 4.4ghz MINNE: HyperX 8gb 1600 mhz CPU COOLER: Corsair A50 GPU: 2x R9 290x Sapphire/Gigabyte LAGRING: Kingston 120 SSD Samsung 500gb

"U can't ride two horses with one ass"