Permalänk
Avstängd

Villket moderkort till q8300 överklocka?

Hej jag har en intel core 2 quad q8300 liggande som jag vill överklocka dessvärre sitter den i en gammal fujitsu siemens dator.

Jag söker efter ett micro-atx kort som är bra på att överklocka med jag skulle vilja komma nära 3ghz då jag hart att det inte ska vara så svårt med q8300?.

funkar den här bra att överklocka med tror ni ? http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=844582

Permalänk
Vila i frid

Enligt sidan 24 i den engelska manualen ftp://europe.asrock.com/manual/G41M-VS3.pdf har den "untied overclocking" vilket brukar betyda att du är fri att ställa minnesmultipel oberoende av fsb - vilket är det man önskar. Det lär nog inte vara ett överklockningsmonster då snikmodeller oftast bara har tre eller fyra faser på cpu-spänningen.

Permalänk
Medlem

Finns nog en uppsjö av bra mobos för det, p45 ds3 som var en instegsmodell ifrån Gigabyte var ganska billigt minns jag och köpte 3st av dessa för olika riggar med dual + quads och dom klockade där minst lika bra som top kortet baserat på x48 kretsen som jag hade oavsett all reklam med biffigare stömförsöjning etc. Körde även med 4850 CF och kunde heller inte se någon skillnad där fakttiskt trots stöd för PCIe 2.0 x8 cf. Törs inte svara för Asus men tippar på att ä en dom hade bra instegsmodeller baserat på populariteten hos märket men som sagt det får någon annan svara för.

Lycka till hoppas du hittar vad du söker..