Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalmar
Registrerad
Feb 2011

Mitt tips ang H80i.

Corsair H80i är en fet kylare som funkar skit med deras program! Och fästet till pumpen på baksidan är fan skräp oxå!
Jag hade problem att min i7 3770k 4,6mhz gick varm. 105-115 grader var inga problem att komma upp i efter 10min spelande i BF4.
Så jag tog väck allt och började om, det visade sig att deras fäste på baksidan glappade med 2mm vilket gjorde att pumpen inte låg an mot processorn som den skulle. Tog väck skiten och satte dit fyra muttrar som är gummibeklädda på baksidan, en till varje hål. Sen dit med distanserna på insidan å drog åt det.
Tog väck Corsairs kylpasta och dit med en annan kylpasta. La på pumpen och drog fast den. 0mm glapp. Sen kopplade jag bägge fläktarna direkt till moderkortet. Inte via pumpen och deras skit link system! Pumpen är kopplad direkt till 12v.
Nu kyler det som fan och låter ingenting. Precis som det ska vara.

ASUS MAXIMUS VI FORMULA Z87 - Intel Core i7 4770K 4.7Ghz - EVGA GeForce GTX 980ti sc 6GB - Corsair Vengeance 24GB 1600Mhz DDR3 - Corsair SSD Force 3 120GB - SSD Samsung Pro 250 - Phanteks Enthoo Primo -

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Svartå
Registrerad
Jan 2012

Hm det var som fan.
Själv har jag Antec Kühler H2o 1220.
Deras fäste är smidigt, men jag hade råkat sätta i en skruv för Intel, istället för AMD.
Detta medförde att 3 satt an, och en hängde i luften.
När jag upptäckte mitt klantfel och rättade till det, i samband med att jag appplicerade Arctic silver 5, så kommer jag upp i 4415MHz
Förresten jag har en AMD Phenom II 1100T BE.

Zarkov: Det finns bara två sorters hårddiskar, de som har gått sönder och de som kommer att gå sönder.

Om man säljer sitt hus, har man inget hus kvar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Maj 2008

Tycker att antecs variant va lättare att montera. H80i halkade lixom runt innan man fått fast skruvarna och dragit åt. Risk att man smetar ut kylpastan då kanske. Sen blir jag inte klok på hur i link programmet funkar heller.
Provade att byta ut orginal-fläktarna mot Gentle typfhon,men det vart inge bra. Så jag fick skruva dit orginal igen.

Fractal Design R4 | Corsair ax 860 | ASUS z87-v pro | Intel i7 4770k @ 4,4mhz | Noctua NH-D14 | 16GB Corsair Vengence 1600MHz | MSI gtx 660Ti SlI |Samsung 840 250gb | Samsung sa950|Win 8.1

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Nov 2010

Hade personliga inga problem med min H80i.

Hade väldigt otur med Antec Kühler då min läkte. Vilket är varför jag sedan skaffade H80i.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalmar
Registrerad
Feb 2011

Jag använder Windows 8.1 pro och H80i stödjer inte det än om man kopplar in link via usb. Fick gå in i "kärnan" och låsa upp signalen så datorn hittade pumpen. Fan vilket jobb till ingen nytta. Ett jävla skitprogram. Och fläktarna lät som fan. Nää, jag tog väck allt och kopplade bägge fläktarna till CPU fan1 och CPU fan2. Det ända jag inte ser är pumpens hastighet, men som att den ska vara kopplad till direkt ström så snurrar den alltid med full fart. Funkar hur bra som helst nu.

ASUS MAXIMUS VI FORMULA Z87 - Intel Core i7 4770K 4.7Ghz - EVGA GeForce GTX 980ti sc 6GB - Corsair Vengeance 24GB 1600Mhz DDR3 - Corsair SSD Force 3 120GB - SSD Samsung Pro 250 - Phanteks Enthoo Primo -

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalmar
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av Ayla666:

Tycker att antecs variant va lättare att montera. H80i halkade lixom runt innan man fått fast skruvarna och dragit åt. Risk att man smetar ut kylpastan då kanske. Sen blir jag inte klok på hur i link programmet funkar heller.
Provade att byta ut orginal-fläktarna mot Gentle typfhon,men det vart inge bra. Så jag fick skruva dit orginal igen.

Inlägg #21 handlar om hur du får kontakt med H80i och deras link. Men jag tycker inte att det funkar bra.
http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=120962&page=2

ASUS MAXIMUS VI FORMULA Z87 - Intel Core i7 4770K 4.7Ghz - EVGA GeForce GTX 980ti sc 6GB - Corsair Vengeance 24GB 1600Mhz DDR3 - Corsair SSD Force 3 120GB - SSD Samsung Pro 250 - Phanteks Enthoo Primo -

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Nov 2010
Skrivet av Bango79:

Jag använder Windows 8.1 pro och H80i stödjer inte det än om man kopplar in link via usb. Fick gå in i "kärnan" och låsa upp signalen så datorn hittade pumpen. Fan vilket jobb till ingen nytta. Ett jävla skitprogram. Och fläktarna lät som fan. Nää, jag tog väck allt och kopplade bägge fläktarna till CPU fan1 och CPU fan2. Det ända jag inte ser är pumpens hastighet, men som att den ska vara kopplad till direkt ström så snurrar den alltid med full fart. Funkar hur bra som helst nu.

Ja Corsair Link är verkligen en abomination så att säga.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Dec 2012

Har själv H80i och har inte alls haft de problem du nämner. 4770k i 4.6 GHz med 69 grader som max med inteulburn samt prime95

Data:Vit | Tangentbord: Rött | Datamus: Ja

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2012

Har h80i med windows 8.1 pro också. Inga problem alls, gör min cpu på 4.2 och tempsen blir inte mycket mer än 60C just nu under bf3

Chassi: Fractal Design Define R4, Moderkort: AsRock Z77 Pro4, PSU: Antec VP650PM 650W, CPU: Intel Core i5 3570K @ 4.3Ghz, HDD: 500GB Western Digital Caviar Green 3,5, SSD: Samsung 840 Pro Series 128GB, OS: Windows 7 Ultimate 64 Bit

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
karlskoga
Registrerad
Jun 2011

Har en Antec Kuhler 620 och det gick hur smidigt som helst att montera på min 4770k

Chassi: Fractal Design R3 Moderkort: Gigabyte Z87X UD3H Processor: Intel Core i7 4770K @4.4GHz Processorkylare: Antec Kuhler 620 Grafikkort: ASUS GeForce GTX 1080 ROG STRIX DC3 Minnen: Corsair 32GB VG LP SSD: Samsung 120GB Lagringsenhet: Seagate 1TB Nätagg: EVGA Supernova G2 850W Ljudkort ASUS Xonar U7 | Tangentbord: Func KB-460 Headset: Sennheiser PC360 GAME Mus: Steelseries Sensei Pro Grade

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Alingsås
Registrerad
Okt 2013

Har också en h80i & klockad cpu från 3,5 till 4,2ghz Intel 3770K 60-65 grader maxload temperatur.

Moderkort: MSI Z77 M-Power MS-7751, Processor: Intel i7 3770K 4,2Ghz Grafikkort: ASUS GTX780ti SLI, RAM: Corsair Vengeance 8x2-16GB 1600Mhz , Hårdisk 1: SSD- 240GB Intel 335 Reseller 2.5, Hårdisk 2: 500gb Sata/Ide Samsung, Kylning: Corsair Hydro H80i, Chassi: Corsair Obsidian 550D, Nätagg: Modulärt Be-Quiet Dark Power Pro 750W GOLD, Skärm: Samsung 27" S27A950D LED 120Hz. Chassi fläktar:Corsair Air series SP120 Quiet edition.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Maj 2008
Skrivet av Krisilicous:

Har själv H80i och har inte alls haft de problem du nämner. 4770k i 4.6 GHz med 69 grader som max med inteulburn samt prime95

Har du corsairs egna fläktar?
Kör du med i link?
Har du klockat i bios eller med nåt program.

Jag har klockat med Asus ai suite 3 till 4,5. Men fläktarna går ut av bara helvete. I bf4 för jag typ 70-75.

Ska prova att montera med ny kylpasta och se om det blir bättre.
Sen kanske man ska skippa auto klocken helt.

Fractal Design R4 | Corsair ax 860 | ASUS z87-v pro | Intel i7 4770k @ 4,4mhz | Noctua NH-D14 | 16GB Corsair Vengence 1600MHz | MSI gtx 660Ti SlI |Samsung 840 250gb | Samsung sa950|Win 8.1

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av Ayla666:

Har du corsairs egna fläktar?
Kör du med i link?
Har du klockat i bios eller med nåt program.

Jag har klockat med Asus ai suite 3 till 4,5. Men fläktarna går ut av bara helvete. I bf4 för jag typ 70-75.

Ska prova att montera med ny kylpasta och se om det blir bättre.
Sen kanske man ska skippa auto klocken helt.

1. Yep, originalfläktar

2. Yep, CorsairLink

3. Klockat i bios

sen verkar jag dock ha ett väldigt bra exemplar med Haswell som har en bra väldigt bra IHS. Kör jag fläktarna på 800 rpm så hörs dem inte, och med 800 rpm så går jag nästan aldrig över 55 grader i spel. Kör dock ofta fläktarna på cirka 1800 rpm medans jag spelar då jag ändå använder headset och inte hör dem ändå. Använder givetvis en fläktkontroller för att switcha mellan lägena

Data:Vit | Tangentbord: Rött | Datamus: Ja

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2009
Skrivet av Bango79:

Corsair H80i är en fet kylare som funkar skit med deras program! Och fästet till pumpen på baksidan är fan skräp oxå!
Jag hade problem att min i7 3770k 4,6mhz gick varm. 105-115 grader var inga problem att komma upp i efter 10min spelande i BF4.
Så jag tog väck allt och började om, det visade sig att deras fäste på baksidan glappade med 2mm vilket gjorde att pumpen inte låg an mot processorn som den skulle. Tog väck skiten och satte dit fyra muttrar som är gummibeklädda på baksidan, en till varje hål. Sen dit med distanserna på insidan å drog åt det.
Tog väck Corsairs kylpasta och dit med en annan kylpasta. La på pumpen och drog fast den. 0mm glapp. Sen kopplade jag bägge fläktarna direkt till moderkortet. Inte via pumpen och deras skit link system! Pumpen är kopplad direkt till 12v.
Nu kyler det som fan och låter ingenting. Precis som det ska vara.

Jag har upplevt samma problem med en H100 :/ Verkar vara vanligt.

| InWin 303 | MSI X99A MPOWER | Intel Core i7-5930K | 32GB Corsair Vengeance LPX | Nvidia GeForce GTX Titan XP | 240GB HyperX Predator M.2 | 500GB Samsung 850 EVO | Asus PG279Q | Vattenkylning | Mayflower Objective2/ODAC | Sennheiser HD700 | Windows 10 Pro |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Storuman
Registrerad
Okt 2006

Hade H70 och bytte till H80i, ångrar inte ett öre! Fungerar klockrent för min del i både Windows 8 och 8.1, har en Antec 620 i andra datorn, smidigt och bra faktiskt. Är mäktig imponerad. Bytte i alla fall ut original fläktar på H80i till Air SP120 serien. Fungerar klockrent och CorsairLink tycker jag fungerar bra (Jag är väl den enda i världen), lätt att styra fläktar med och gör en profil med samt ändra tjusig färg på pumpen. Klockat till 4.6 och temp ligger 70c vid Load.

MYPC: NZXT H440 |GRYPHON Z87 |Armor Kit
|4770K @4.6GHz |GTX980Ti Reference |SSD |I2757FM
GFPC: NZXT H230 Silent |H80i |i5 4690K |GTX780 DC2OC |SSD |BX2450
HTPC: Shield TV |Chromecast 2.0 Laptop: Clevo Sager NP9150
Lek: 360 |PS3 |One |Ps4 |D3100 |Nexus 6P |iPad Air |Surface Pro 3 |Panasonic TX-P65ST50Y 3D

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011

Corsair link rapporterar ca 10 grader högre temperatur på min 4770k än vad ASUS eget program gör hos mig. Någon annan som märkt samma sak?

Core i7 4770K | ASUS ROG MAXIMUS VI HERO | Corsair Vengeance Pro 16 Gb 2400 Mhz | MSI GTX 980 Gaming 4G OC | Samsung 850 Pro SSD | Samsung 840 Pro SSD | Samsung EVO SSD 256 | ASUS Sonar STX | Corsair Hydro H80i | Cooler Master V1000 W PSU, Enthoo Primo chassi | ASUS ROG SWIFT PG278Q 27 " | SteelSeries Apex M800 | Logitech G602

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Jun 2011

För att stämma in i föregående talare så tycker jag Link verkligen suger, men att H80i fungerar och kyler sjukt bra. 2500k i 5Ghz, 60-69 grader i Prime95 full load.

Trädvy Permalänk
Proffsmoddare
"World Famous"
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2012

Sålde nyss min H80i och skaffade custom vattenkylning.
Hade den i ungefär i ett halvår och fungerade aldrig som den skulle. I början hade jag problem med Corsair Link, att få rätt mjukvareversion till programmet och själva kylaren. Gick inte riktigt att kontrollera allt innan jag hittade rätt, vilket var krånligt eftersom att man fick hitta versionerna i något Corsair forum.
Själva blocket har ju 3 olika färger som går att ställa in i Link, röd, blå och grön (tror jag). När jag fick kylaren (helt ny) fungerade inte det gröna ljuset, vilket gjorde att jag inte kunde ha färgen vit. Sen några månader så slutade den blåa lampan fungera utan att jag har gjort något. Riktigt mystiskt fel.
Hörde för ett tag sen från killen jag sålde den till att inte pumpen fungerar nu. Riktigt synd

“Do you feel it? Do you feel the power of the dark side? The only real power! The only thing worth living for!”

-Darth Bane

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Höganäs
Registrerad
Dec 2010
Skrivet av Taft:

Hade H70 och bytte till H80i, ångrar inte ett öre! Fungerar klockrent för min del i både Windows 8 och 8.1, har en Antec 620 i andra datorn, smidigt och bra faktiskt. Är mäktig imponerad. Bytte i alla fall ut original fläktar på H80i till Air SP120 serien. Fungerar klockrent och CorsairLink tycker jag fungerar bra (Jag är väl den enda i världen), lätt att styra fläktar med och gör en profil med samt ändra tjusig färg på pumpen. Klockat till 4.6 och temp ligger 70c vid Load.

Nä du är inte den enda i världen.Funkar klockrent för mig med.

Corsair 800D\Asus P9x79 Deluxe\Intel i7 3930\Corsair H80i\Minne G.Skill 32Gb 2133Mhz Ripjaws Z Performance\2X Sapphire Radeon HD 7970 3GB GDDR5\ SSD A-Data 511s 120GB\3 WD 2TB\PSU Corsair HX 1000W\Win7 Ultimate

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Storuman
Registrerad
Okt 2006
Skrivet av Zoyadog:

Sålde nyss min H80i och skaffade custom vattenkylning.
Hade den i ungefär i ett halvår och fungerade aldrig som den skulle. I början hade jag problem med Corsair Link, att få rätt mjukvareversion till programmet och själva kylaren. Gick inte riktigt att kontrollera allt innan jag hittade rätt, vilket var krånligt eftersom att man fick hitta versionerna i något Corsair forum.
Själva blocket har ju 3 olika färger som går att ställa in i Link, röd, blå och grön (tror jag). När jag fick kylaren (helt ny) fungerade inte det gröna ljuset, vilket gjorde att jag inte kunde ha färgen vit. Sen några månader så slutade den blåa lampan fungera utan att jag har gjort något. Riktigt mystiskt fel.
Hörde för ett tag sen från killen jag sålde den till att inte pumpen fungerar nu. Riktigt synd

Riktigt synd att du råkat för problemet. Numera i CorsairLink så kan man ställa in alla olika färger inte bara tre, man kan kombinera så man får lila eller ja typ alla möjliga färger. Vitt är riktigt mysigt, men men det är alltid någon som får problem. Antar att det är så med alla komponenter. Jag har då inte uppdaterat nåt firmare, använder den som medföljer.

MYPC: NZXT H440 |GRYPHON Z87 |Armor Kit
|4770K @4.6GHz |GTX980Ti Reference |SSD |I2757FM
GFPC: NZXT H230 Silent |H80i |i5 4690K |GTX780 DC2OC |SSD |BX2450
HTPC: Shield TV |Chromecast 2.0 Laptop: Clevo Sager NP9150
Lek: 360 |PS3 |One |Ps4 |D3100 |Nexus 6P |iPad Air |Surface Pro 3 |Panasonic TX-P65ST50Y 3D

Trädvy Permalänk
Proffsmoddare
"World Famous"
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av Taft:

Riktigt synd att du råkat för problemet. Numera i CorsairLink så kan man ställa in alla olika färger inte bara tre, man kan kombinera så man får lila eller ja typ alla möjliga färger. Vitt är riktigt mysigt, men men det är alltid någon som får problem. Antar att det är så med alla komponenter. Jag har då inte uppdaterat nåt firmare, använder den som medföljer.

Jo jag vet att man kan ställa in fler färger, men du använder dig av tre basic färger, grön blå och röd för att kombinera och göra t.ex vitt. Det var 2 av de 3 lamporna som slutade fungerade vilket slutade med att man bara kunde ställa in röd.
Den firmwaren som följde med fungerade inte alls för mig.

“Do you feel it? Do you feel the power of the dark side? The only real power! The only thing worth living for!”

-Darth Bane

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2012

Jag har en H80i oöppnad under min säng. Det säger väl i princip allt om vad jag tycker om dem.

i7 6850K, MSI GTX 1080 X, MSI GODLIKE CARBON X99, 64GB Corsair Vengeance LPX 2133Mhz, Noctua NH-D15, Samsung 850 EVO 500GB, Samsung 950 PRO 256GB, WD Black 6TB, be quiet Dark Base 900.