Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falköping
Registrerad
Mar 2004

Värmeproblem SLI vattenkylning

Hej! Jag har ett problem här som jag hoppas att någon kan hjälpa mig med!

Det är så att jag har installerat vattenkylning i datorn precis (custom loop) eller va ni kallar de.

Jag har 2st GTX 780 från EVGA med block från EK. (EK-FC Titan SE Acetal+Nickel) och deras brygga (EK-FC Terminal DUAL Serial)

Problemet är att det översta kortet blir mer än dubbelt så varmt som det understa. Har testat att enbart köra med det översta och då går det svalt och fint (ca 24 grader i vila) När jag kör SLI så ligger det understa på ca 24 grader och det översta runt 50 grader. Drar jag igång BF4 så va kortet uppe vid 99 grader innan jag stängde av spelet! det understa låg på ca 30 grader då.

Behöver ni veta något mer så är det bara att fråga. Jag vet inte om pump osv spelar någon större roll men jag kör med en D5 som borde klara mitt system utan problem! dock står den i läge 2 av 5. kan de ha någon betydelse tro?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Staffanstorp
Registrerad
Okt 2001

Låter som att antingen är flödet genom systemet begränsat efter första kortet (förutsatt att det översta kortet ligger efter det understa i loopen) eller så sitter inte blocket korrekt monterat på det översta kortet. Skulle nog först montera om blocket och kontrollera flödet genom systemet som andra åtgärd.

WS: i7-2600k på vatten | GTX 970 på luft | Corsair AX860W | Corsair Obsidian 750D | 3x Dell U2414H
HTPC1: Pentium G2020 | GT520 | Seasonic X-400 Fanless | FD Node 605 | Noctua NH-L9i
HTPC2: Intel NUC3217IYE | 8GB | 120GB mSATA
Server1: HP N54L Microserver | Server2: Fujitsu Primergy Tx1310 M1

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Nov 2009

Du borde ha samma temps på kort ett och två med ett rimligt flöde. kan kanske skilja nån grad men inte mer. Troligen så sitter inte vattenblocket ordentligt på kortet som går varmt.

Hur gjorde du när du testade att endast köra det översta kortet? Du menar med SLI avslaget, men bägge korten inkopplade i loopen antar jag? Du kanske kan posta en bild på din loop också.

värst vad jag redigerar idag då...

Kom på en grej till, som kan förvirra när man letar fel i SLI och Crossifre setups: Vet att t.ex. i min setup så rapporteras min primära GPU som GPU 2 och min sekundära som GPU 1, så med crossfire avslaget så är det bara GPU 2 som arbetar ej GPU 1.

Redigering nr. 3...

Om du precis satt ihop vattenkylningen så kan det ju förstås också vara så att du fått in en elak luftbubbla i din loop som jävlas med dina temps.

Intel Core i7 5820K @4.7GHz, 32 GB DDR4 @2666MHz, GTX 980 4GB RAM, Samsung SM951 M.2 PCIe SSD 256GB, 2x Samsung 840 EVO 250GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falköping
Registrerad
Mar 2004

Jag har löst problemet, satte kopplingen på fel hål upptill på bryggan. De funkar om man har ett parallel block men inte ett serial som jag har. Tycker dock det är lite konstigt att det finns ett hål till koppling som man inte kan använda där.

Nu skiljer det ca 2 grader på korten. Tänkte faktiskt lägga upp en bild till er men förstod inte riktigt hur man gjorde de här på forumet.

Tackar ändå för era svar!