Råd, fläktstyrning, kablar, motstånd n whatnot..?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hufvudstaden
Registrerad
Mar 2009

Råd, fläktstyrning, kablar, motstånd n whatnot..?

Hola guapos a la SweC!

Jag har en Corsair H100i, tillsammans med 4 fläktar, 2 på ovan- samt undersidan av radiatorn.

Corsair skickar med en extra kabel just i dem fallen där man ska köra 4 fläktar tillsammans med radiatorn. MEN; jag har tappat bort min ena eller råkat slänga med den när jag sålde mitt gamla chassi. Oturligt, pallar inte besvära grabben om en liten kabel.

Whatever...

Jag har ett FD ARC Mini R2 med en tre-stegs fläktkontroller som jag använder flitigt, den har 3 stycken 3-pin uttag som drivs utav en Molex eller HDD-ström kontakt, minns inte vilken.
Den stegar iallafall från 5 till 7 vidare till 12 volt.

Skulle det gå att köra en övergång från något utav dem här 3 stycken 3-pin uttagen därefter en adapter till molex vidare in i den här:

http://www.coolerkit.se/shop/phobya-4-pin-molex-3161p.html

Sen köra fyra stycken fläktar rakt in i den där? - Så att man kan kontrollera processorns kylning helt med fläktkontrollern?

Just nu har jag 2 stycken av radiatorfläktarna (dem på ovansidan som suger in kalluft) samt en utav fläktarna i fronten som går på fläktkontrollern.

Skulle det bli för hög belastning någonstans ifall jag kopplade som jag sa, som därefter skulle sabba något?

Bara rent .. tekniskt .. sett känns det ju som det, men tekniken slutar aldrig förvåna, speciellt när man inte har en aning om hur motstånd och allt vad det kallas fungerar..

Tack på förhand!

*edit*

Nu har jag bara gett tråden tid att växa över natten, vilket den inte gjorde. Men jag kom på att jag skulle kunna omformulera mig och kanske dra på mig lite fler svar, i bästa fall.

-

Hur bör man göra ifall man vill styra 4 (fyra) stycken fläktar på en fankontroller som bara har stöd för 3 (tre). Går det att sätta en y-kabel på en utav uttagen på fankontrollern och sen köra in 2 stycken fläktar på den?

*Omformulering*

USEFUL LINKS:
Display driver uninstaller - Inet fri frakt - Sweclockers prestandaindex för grafikkort
i7 4770k - NH-D15 || GTX Titan - Accelero Xtreme III