Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Okt 2013

CPU FAN ERROR varför?

Hallå sweclockare!

Ibland när jag startar min dator så får jag felmedelandet "CPU FAN ERROR!" och måste därför starta om datorn en eller ett par ggr innan felmedelandet inte kommer tillbaka. Jag har kopplat in fläkten i rätt "uttag" på moderkortet. Kan någon hjälpa mig?

Dator:
Moderkort: Asus Rampage IV Formula
Processor: i7 3930K
Kylare: Noctua NH-D14 SE2011

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Feb 2013

Biosen tycker att din CPU-fläkt snurrar för långsamt. Kör själv med ett Asus Maximus VI Formula som varnade på samma sätt. Bara att ändra varvtalet för lägsta acceptabla i biosen så försvinner varningen. Ändrade själv till 300 rpm om jag inte minns fel.

Core i7 5820K @ 4.5GHz | Asus Strix X99 Gaming | Palit Super Jetstream GTX 1080 | 16GB Corsair Vengeance LPX DDR4 2666MHz | Intel® 750 SSD 400GB PCIe, Samsung 840 Evo 250GB & 750GB | Asus 12x Blu-Ray Combo | Phanteks Enthoo Luxe | 3x Nanoxia Deep Silence 140mm + 5x 120mm | Corsair H105 | Corsair AX1200i 1200W | Windows 10 Pro | Asus ROG Swift | Audio Pro Addon T12 | Sennheiser HD650 | Corsair Vengeance K70 | Mad Catz R.A.T. 7 MMO

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2011

Eller stänga av CPU_FAN monitor helt.

Chassi: Phanteks Enthoo Evolv ATX | Moderkort: ASUS Z97-AR | CPU: Intel Xeon E3-1270v3 | RAM: Corsair 16GB VENGEANCE LP Grafikkort: 2x AMD R9 290 | PSU: Corsair AX750 | SSD: Intel 730 Series Kylning: Phanteks PH-TC14CS | Scythe Gentle Typhoon | Corsair Air series AF140 | Phanteks PH-F140HP

Galleri: Ash | By SweLingonBerry

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012

Har du kopplat din CPU-fläkt fel?

Skaffa Dropbox o gör ditt liv lättare: https://db.tt/XSPktIcl
Specs: ASUS Radeon HD7950 3GB DCII, G.Skill 16GB CL9 1600Mhz, Intel Core i5 3570K 4.2 Ghz, Crucial m4 128GB, Intel 520 180GB, Corsair TX 650W V2 80+ Bronze, ASRock Z77 EXTREME4, ATX. Kringutrustning Ducky Shine 5, Qpad 5k
Laptop HP Pavilion DV6 Kamera Nikon D3100 Telefon One Plus 3 Surfplatta Nexus 7 32GB 2012

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Nov 2011

Som bascule666 skrev så beror det troligen på att fläkten snurrar för långsamt när datorn startar. Att det fungerar efter ett par försök beror på att processorn blivit varmare och fläkten snurrar snabbare. Gå in i bios och sänk lägsta rpm en bit. För mej räckte 500rpm.

i7 4770k @stock | Asus z87-pro | Gigabyte gtx 670 OC | 8GB RAM | Samsung 840 Pro 256GB | 3TB HDD| Corsair RM850 | en dvdspelare
i7 950 @3.2GHz | Sabertooth x58 | HIS HD5770 | 6GB RAM | 500GB HDD | Antec Earthwatts 500W
Thinkpad x60 tablet | 3GB RAM | Crucial M4 128GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
HALMSTAD
Registrerad
Jul 2001

Bygla svart och gul

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2013

fick samma fel på min gammla kylare h50 när jag bytte fläkt till 120 coirsar performence , den var dock bara 3 pin utan pwm , det jag gjorde var att klicka f1 så startade datorn ändå , inget fel utan bara att datorn jävlas med en

Motherboard:Rog maximus vi Hero CPU:Intel i7 4770K ssd:120gb Psu:750W OCZ 80+ bronze Graphic:GTX 970 OC 1463clock , 3801ram
Coolers: corsair h110 P&P chassis fan 7st Hdd: 2st 500gb Chassis: NZXT 810 gunmetal Ram: 8gb 1333mhz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Okt 2013

Ska testa att ställa om hastigheten i BIOS, återkommer:)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Okt 2013

Det funkade att ställa om hastigheten i BIOS. Tack så mycket för hjälpen och ha en trevlig helg!:)