Finns ingen SLI alternativ i Nvidia kontrollpanel

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2013

Finns ingen SLI alternativ i Nvidia kontrollpanel

Vet ej om båda min gtx 680 arbetar tsm. Då när jag satte dit bryggan igår mellan dem så försvann möjligheten att ändra SLI på NVIDIAs kontrollpanell.
http://imgur.com/a/2YJyv Så ser de ut.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2002
Skrivet av Matthewsfox:

Vet ej om båda min gtx 680 arbetar tsm. Då när jag satte dit bryggan igår mellan dem så försvann möjligheten att ändra SLI på NVIDIAs kontrollpanell.
http://imgur.com/a/2YJyv Så ser de ut.

Det framgår inte helt tydligt men innebär det där att det har fungerat tidigare?

Annars, vad är det för moderkort och vilka kortplatser sitter korten i? Är det slots med minst PCIe x8?

Intel i7 6850k || Asus X99-A II || Evga GTX 980Ti || Kingston HyperX Fury 2666 64GB || Samsung 950 Pro 512GB || XB270HU 1440p IPS G-Sync

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Apr 2009

Stödjer ditt moderkort SLI?

| Fractal Design R4 White | Intel I5 6600k@4Ghz| Asus Z170-A | MSI GTX 970 @1425Mhz | Corsair 16GB DDR4 2133mhz | Samsung 840 250GB | Corsair 650Watt nätagg |

https://soundcloud.com/symbolofficial

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2013

skaffade precis ett extra 680 så nej de har inte fungerat.

MB: Asus P8Z77-V DELUXE
Cpu: Intel Core i5 3570K 3,4Ghz (Ivy Bridge) (3.8 Ghz atm)
Kylare: Arctic Cooling Freezer i30
Minne: Corsair 8GB (2x4096MB) CL8 1600Mhz DOMINATOR PLATINUM
Gpu: Gigabyte GeForce GTX 680 2gb OC + Gigabyte GeForce GTX 680 4gb OC
Nätagg: Corsair TX 750W M 80+ Bronze Modulär
Chassi: Fractal Design Define R4 Svart
SSD: Corsair SSD Force 3 Series 120GB
HDD: 2TB Seagate Barracuda 7200rpm SATA 6Gbit/s
DVD-rv: DVD±RW Samsung 22X DL RETAIL Svart/Silver/Beige

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2013
Skrivet av evil penguin:

Det framgår inte helt tydligt men innebär det där att det har fungerat tidigare?

Annars, vad är det för moderkort och vilka kortplatser sitter korten i? Är det slots med minst PCIe x8?

slotsen är PCIe 3.0 x16_1 slot (single at x16 or dual at x8/x8 mode) och PCIe 3.0 x16_2 slot (at x8 mode)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011

Ska stödja sli så det är ju konstigt. Säker på att bryggan sitter ordentligt?

Det har väl inget att göra med att skärmarna är inkopplade i kort #2?

| Fractal Design XL R2| 2x Gigabyte 680 Gtx@1254/7300mhz | Asrock Z77 OC Formula | 3570k@4.5ghz(1.36v) & Phanteks PH-TC14PE | 16gig hyperx beast series@2133mhz | Fractal Design Newton R2, 1000W 80+ | Samsung SSD Basic 840-Series 512GB | 2TB Toshiba 7200rpm SATA6 | 9x Scythe Glide Stream 2000rpm | 2x Bitfenix Recon Fan Controller | BenQ 27'' XL2720T 120Hz + Dell UltraSharp 27" U2713HM IPS 2560x1440 | Sennheiser HD595

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2013

Har tagit loss och satt dir bryggan igen. Hade förut en skärm i vadera men va samma där. De sjuka är ju först hade jag båda grafikkorten i datorn men inte bryggan dit satt. Då såg jag SLI alternativen. Men den va i bockad på inaktiverad och låst där. sen när jag sätter dit bryggan försvinner de.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011

Testat med en annan SLI brygga?

Ska se ut så här när det fungerar:

Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus z170-A | CPU: I7 6700K @ 4.7GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair Vengeance LPX 16GB@2666MHz | GPU: MSI NVIDIA GTX 1070 Gaming G8 | Nätagg: EVGA SuperNova G2 750w | HDD: Samsung 850 EVO 500GB, OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Western Digital My Book 3TB, Western Digital My Book 4TB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2013
Skrivet av TiasE:

Testat med en annan SLI brygga?

Ska se ut så här när det fungerar:
http://i.imgur.com/uBmOetM.png

japp testade precis en annan men samma sak.
Men vet inte om SLI funkar ändå för jag sitter på 70-120 fps i bf4 med allt på ultra på en 64 pers server. och de låter lite mycket för bara 1 680

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Timrå
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av Matthewsfox:

japp testade precis en annan men samma sak.
Men vet inte om SLI funkar ändå för jag sitter på 70-120 fps i bf4 med allt på ultra på en 64 pers server. och de låter lite mycket för bara 1 680

Du ska ha grafikkorten inkopplade i kort 1, på bilden du visade så visar den att du har dom inkopplade i kort 2

-

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2013
Skrivet av Rockztar:

Du ska ha grafikkorten inkopplade i kort 1, på bilden du visade så visar den att du har dom inkopplade i kort 2

Har testat allt, båda i kort 1, båda i kort 2, en i varje. Inget hjälper, men så fort jag tar bort bryggan så kommer sli funktionen upp. Men går att ej flytta på marken.
http://imgur.com/OlvQdxW

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Turku, Finland
Registrerad
Feb 2013

Ser ud til at det er fordi du har et 2GB kort og et 4GB kort.

Hvis du ser post 2 her: http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2278712 quoter de fra den gamle Nvidia SLI Faq (De har fjernet det der inde) så test med og bruge coolbits og begrænse dit 4GB kort til kun 2GB ram og se om det hjælper.

Du kan hente CoolBots V. 2.0 her: http://downloads.guru3d.com/download.php?det=815

Min Dator
Skærm: Philips 49PUS6401/12 Android UHD TV

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gullringen
Registrerad
Sep 2007

Sätt din skärm i kort 1. Skärm på kort 2 med SLIbrygga funkar inte. Skärmen måste sitta i kort 1 vid SLI.

Såg nu att du hade två grafikkort 2gb och 4 gb. Kan testa det som skrevs i inlägg #13 annars.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2013
Skrivet av Tobias.zeilon:

Sätt din skärm i kort 1. Skärm på kort 2 med SLIbrygga funkar inte. Skärmen måste sitta i kort 1 vid SLI.

Skrev lite tidigare att jag testat med skärmen på på båda

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gullringen
Registrerad
Sep 2007

testa det Mushishi skrev i inlägg #13

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2013
Skrivet av Mushishi:

Ser ud til at det er fordi du har et 2GB kort og et 4GB kort.

Hvis du ser post 2 her: http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2278712 quoter de fra den gamle Nvidia SLI Faq (De har fjernet det der inde) så test med og bruge coolbits og begrænse dit 4GB kort til kun 2GB ram og se om det hjælper.

Du kan hente CoolBots V. 2.0 her: http://downloads.guru3d.com/download.php?det=815

Vet inte om de är jag som är trög, men vet inte vad jag ska göra med filerna när jag extractat dem

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Timrå
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av Matthewsfox:

Vet inte om de är jag som är trög, men vet inte vad jag ska göra med filerna när jag extractat dem

Skulle gissa att du ska installera coolbits om det är en installationsfil.

-

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Turku, Finland
Registrerad
Feb 2013

Det er en .reg fil til registerings databasen... Så dobbelklick på den der hedder coolbits_forceware inde i setup mappen.

Min Dator
Skærm: Philips 49PUS6401/12 Android UHD TV

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2005
Skrivet av Rockztar:

Du ska ha grafikkorten inkopplade i kort 1, på bilden du visade så visar den att du har dom inkopplade i kort 2

Spelar abosulut ingen som helst roll.

What evah! i'll do what i want!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2013

Av någon konstigt anledning har jag fått SLI att aktiveras men så fort jag försöker starta ett spel eller dra ett 3DMARK test så hänger sig datorn. Har inte dragit ner båda till 2gb ännu. Sen såg jag någon annan som skrev att man skulle fixa med bios på båda grafikkorten för att få de att fungera korrekt. Någon som har nån fundering om något annat?