Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ronneby
Registrerad
Maj 2013

BSOD vid boot

Köpte ett msi gtx 780 för ett par dagar sen. Det har tyvärr inte presterat enligt benchmarks.
Läste att det skulle kunna vara för att det inte sitter isom det ska. Öppnade därför upp datorn, skruvade loss och satte tillbaka kortet och drog ut/in pcie sladdarna.

När jag sedan försöker boota datorn så kommer jag till windows laddskärm. Alltså där det står "windows startar". Då kommer det fram ett smalt grönt streck och datorn får en blue screen där det står Run a memory check and check for faulty or mismatched.

Fråga 1: Några tips på hur jag får den att starta?
Fråga 2: Vad kan ni tänka er anledningen till den dåliga prestandan på kortet är?

EDIT: Fläktarna på grafikkortet startar om det spelar någon roll.

i5 4670k @ 4ghz - MSI Z87 G45 - 8GB Corsair Vengance CL9 1600Mhz - XFX 80+ Bronze 750W - MSI GTX 780 @1218Mhz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Jan 2007
Skrivet av FinApelsin:

Köpte ett msi gtx 780 för ett par dagar sen. Det har tyvärr inte presterat enligt benchmarks.
Läste att det skulle kunna vara för att det inte sitter isom det ska. Öppnade därför upp datorn, skruvade loss och satte tillbaka kortet och drog ut/in pcie sladdarna.

När jag sedan försöker boota datorn så kommer jag till windows laddskärm. Alltså där det står "windows startar". Då kommer det fram ett smalt grönt streck och datorn får en blue screen där det står Run a memory check and check for faulty or mismatched.

Fråga 1: Några tips på hur jag får den att starta?
Fråga 2: Vad kan ni tänka er anledningen till den dåliga prestandan på kortet är?

EDIT: Fläktarna på grafikkortet startar om det spelar någon roll.

Testat avinstallerat de gamla drivrutinerna helt och hållet?

Ta kort/filma med kamera på blåskärmen, nedre hälften är mest intressant.

HTPC - Bygglogg; http://www.sweclockers.com/album/?id=2902
HTPC - Galleri; http://www.sweclockers.com/galleri/6562-htpc-galleribilder
42U - Bygglogg; http://www.sweclockers.com/galleri/7862-42u-rackskap-i-hemmet
i7 920, Antec kühler 620, Asus P6T-Deluxe, Corsair Dominator 6*2GB 1600Mhz, XFX Core Edition 750W, Nvidia GTX 770

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ronneby
Registrerad
Maj 2013
Skrivet av Tozzi:

Testat avinstallerat de gamla drivrutinerna helt och hållet?

Ta kort/filma med kamera på blåskärmen, nedre hälften är mest intressant.

http://www.faultwire.com/solutions-fatal_error/Run-a-system-d...

http://i.imgur.com/cl1JG7o.jpg

Den första är en artikel där det finns en tydligare bild av övre delen och den nedre är en bild jag tog själv.

EDIT: Testade att starta med mitt gtx 570
Och det funkar prima. Tror ni det finns något jag kan göra eller ska jag skicka en felanmälan?

i5 4670k @ 4ghz - MSI Z87 G45 - 8GB Corsair Vengance CL9 1600Mhz - XFX 80+ Bronze 750W - MSI GTX 780 @1218Mhz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Jan 2007
Skrivet av FinApelsin:

http://www.faultwire.com/solutions-fatal_error/Run-a-system-d...

http://i.imgur.com/cl1JG7o.jpg

Den första är en artikel där det finns en tydligare bild av övre delen och den nedre är en bild jag tog själv.

EDIT: Testade att starta med mitt gtx 570
Och det funkar prima. Tror ni det finns något jag kan göra eller ska jag skicka en felanmälan?

Det är drivrutinen för ditt gamla grafikkort, datorn försöker ladda fel drivrutin för ditt grafikkort. Avinstallera drivrutinen med gamla kortet i, sätt i det nya, ladda hem nya drivrutiner och välj "make a clean install".

HTPC - Bygglogg; http://www.sweclockers.com/album/?id=2902
HTPC - Galleri; http://www.sweclockers.com/galleri/6562-htpc-galleribilder
42U - Bygglogg; http://www.sweclockers.com/galleri/7862-42u-rackskap-i-hemmet
i7 920, Antec kühler 620, Asus P6T-Deluxe, Corsair Dominator 6*2GB 1600Mhz, XFX Core Edition 750W, Nvidia GTX 770