Permalänk
Medlem

Uppdrag granskning FRA

Såg precis Uppdrag granskning som handlade om FRA och dess övervakning. Är inte ett dugg förvånad att det försiggår, det förstod man från första början redan innan de la fram lagförslagen osv, ändå blir jag bara så förbannad över hur det går till speciellt när Sverige ligger i spetsen. Det är oacceptabelt, vad kan man göra för att inte vara övervakad, plugga ur, ingen mer telefon, datorer, kontantbetalning, kalleanka mask och foliehatt när man ska gå och handla? Jag känner att jag inte vill vara delaktig i ett sådant här samhälle. Det blir/är väl som i tvserien "person of interest" till sist.

Visa signatur

“Hard times create strong men. Strong men create good times. Good times create weak men. And, weak men create hard times.”

Permalänk
Inaktiv

Nej det här är inget bra för oss medborgrare.

Finns lite hopp kvar iaf om att förbättringar fortfarande kan ske:
http://www.dn.se/nyheter/varlden/bakslag-for-omstridd-eu-data...

"EU:s omstridda lag om datalagring bryter mot EU-medborgarnas grundläggande mänskliga rättigheter. Det anser EU-domstolens generaladvokat och föreslår att lagen ska ändras i grunden."
"Han anser att myndigheter med hjälp av lagen kan kartlägga mäniskors privatliv i detalj. Och eftersom uppgifterna lagras hos privata bolag finns också möjlighet för dem att genomföra sådana kartläggningar."
"bryter mot medborgarnas personliga integritet."

Hoppas detta stoppas nu i efterhand, för det är verkligen helt idiotiskt.

Permalänk
Medlem

Tänk så det kan slumpa sig...

http://www.nsd.se/nyheter/facebook-soker-bygglov-for-en-andra...

När den första hallen byggdes gick den svenska staten in och stödde bygget med >100 miljoner, efter att ha sett veckans UG är det lätt att tro att det inte bara rörde sig om ett rejält etableringsstöd utan kanske också ett joint-venture för en helt annan verksamhet som också behöver stor datalagringskapacitet.

Permalänk
Inaktiv

Läste detta nyss, och här förnekas en del av våra farhågor:

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/felaktigheter-skadar-sve...