Grafikkortet tappar signal utan anledning

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2012

Grafikkortet tappar signal utan anledning

Hej Sweclockers underbara medlemmar! Jag har lite problem med grafikkortet mitt, det är ett GTX 780 och ibland (dock väldigt sällan) så tappar det signal. Skärmen blir svart och skärmen börjar leta efter input signal. Sen efter några sekunder hittar den tillbaka och allting fungerar. Detta tycker jag ej är supertrevligt och undrar om någon har en aning om varför det här händer. Grafikkortet överhettas inte och ligger på ~50 grader. Resten av datorn finns i sign.
Tack!

ASUS GTX 780 SLI | i5 2500k 4.6 GHz | 8 GB 1333 RAM | NZXT Phantom 410 | ASUS P8Z68 V-PRO/GEN3 Moderkort | 500 GB Caviar Green Drive | 250 GB 840 SSD │
Windows 8.1 | Supernova 850W G2 |
My wife for hire

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jun 2009

Låter mer som din skärm håller på att ge sig.
Testa med en annan skärm för att utesluta detta.
Eller prova med skärmen i en annan dator

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2012
Skrivet av Dr.Spike:

Låter mer som din skärm håller på att ge sig.
Testa med en annan skärm för att utesluta detta.
Eller prova med skärmen i en annan dator

Är det ett typiskt tecken på att skärmen faller? Man kanske får fixa sig en i julklapp till sig själv då.. Har ingen annan stationär dator i huset tyvärr så kan inte testa någon annanstans.

ASUS GTX 780 SLI | i5 2500k 4.6 GHz | 8 GB 1333 RAM | NZXT Phantom 410 | ASUS P8Z68 V-PRO/GEN3 Moderkort | 500 GB Caviar Green Drive | 250 GB 840 SSD │
Windows 8.1 | Supernova 850W G2 |
My wife for hire

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jun 2009
Skrivet av Fillelito:

Är det ett typiskt tecken på att skärmen faller? Man kanske får fixa sig en i julklapp till sig själv då.. Har ingen annan stationär dator i huset tyvärr så kan inte testa någon annanstans.

Vanligt och vanligt.
Varit med om att skärmar blinkat eller slocknat och blivit helt svarta.
Även varit med om att det kommer upp "no input signal"
Vilket har varit att skärmarna har varit trasiga eller kontakten (DVIn eller VGAn)
Bara prova med en annan skärm eller skärmen på en annan dator, du kan alltid prova köra genom TV om du har uttag för DVI/VGA/HDMI, beronde på vilken port du kör just nu till skärmen

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Okt 2010

Har du testat med annat grafikkort eller skärm för att vara helt säker på att det är grafikkortet?
Testat med olika drivrutiner?

i5 750 @ 3.9 GHz | NH-D14 | P7P55D |GTX 960 | Vulcan 8GB | Seagate 600 480 GB | Newton 650w | P280 | Dell U2515H
NAD T787 | B&W CM10S2, CMC2S2, DB1

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2012
Skrivet av Rydisen:

Har du testat med annat grafikkort eller skärm för att vara helt säker på att det är grafikkortet?
Testat med olika drivrutiner?

Nej inga olika drivrutiner, känns som att det inte är troligt men vad vet jag. Har enbart kört med mitt 780 på den här skärmen och endast skärmen med mitt 780.

ASUS GTX 780 SLI | i5 2500k 4.6 GHz | 8 GB 1333 RAM | NZXT Phantom 410 | ASUS P8Z68 V-PRO/GEN3 Moderkort | 500 GB Caviar Green Drive | 250 GB 840 SSD │
Windows 8.1 | Supernova 850W G2 |
My wife for hire