Grafikkortet's kondensatorer stör Ljudkortet

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlskrona
Registrerad
Maj 2009

Grafikkortet's kondensatorer stör Ljudkortet

Tjena.

Grafikkort: GTX 660 TI SLI (EVGA och ASUS DC2)
Ljudkort: Asus Xonar DS

Jag har ett problem med att min mikrofon plockar upp ett brummande ljud som brummar med olika frekvens beroende på hur mycket mitt grafikkort belastas. Dvs. kör jag ingen belastning så brummar det inte alls, och överklockar jag grafikkorten så hörs det med högre frekvens. Eller rättare sagt det är inte mikrofonen utan ljudkortet som plockar upp detta ljudet. Pluggar jag ut min mikrofon så hörs detta brummandet fortfarande.

Jag hittade denna tråden som verkar vara samma problem som jag har:
http://rog.asus.com/forum/showthread.php?18211-Noise-humming-...

Efter att letat igenom replysen i den tråden verkar det vara Grafikkortet's Kondensatorer som påverkar ljudkortet. Testar jag att flytta ljudkortet längre bort från grafikkortet i chassit så hörs det inte längre. Detta är tyvärr dock inte möjligt då jag kör SLI och har bara en plats ljudkortet kan sitta i. Dock verkar bara det bara vara ett av grafikkorten (EVGA) som gör detta, och jag har satt det kortet längst från ljudkortet men det sitter fortfarande för nära.

Jag läste i tråden ovan även att nån snackade om att man kunda ta nagel-lack och lägga på dessa Kondensatorer och på så sätt minska problemet. Är det nån som har lite mer info om hur man skulle göra detta? Vilken typ av nagel-lack man ska använda, hur mycket man ska ha på, kanske nån guide på det som nån vet om? Eller kanske har någon nån annan lösning? Kan det hjälpa att klä den sidan av grafikkortet som är mot ljudkortet i aluminiumfolie eller liknande kanske?

Edit: Spelade in ett clip där det händer:

Intel i7-7700k @ 4.9Ghz - Noctua NH-U12P SE2 - MSI GTX 1070 Armor OC - AsRock Z270 Extreme4 - G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 2x8GB - Corsair RM750x 750W - Samsung 750 EVO 500GB - Silverstone RV02-E - Asus Xonar Essence STX II 7.1 - Mionix Naos 8200 - Steelseries 9HD - Das Keyboard 4 Ultimate MX Brown - Beyerdynamic DT990 Pro 250 Ohm

Trädvy Permalänk
Forumledare
Registrerad
Jan 2005
Skrivet av MaloW:

Tjena.

Grafikkort: GTX 660 TI SLI (EVGA och ASUS DC2)
Ljudkort: Asus Xonar DS

Jag har ett problem med att min mikrofon plockar upp ett brummande ljud som brummar med olika frekvens beroende på hur mycket mitt grafikkort belastas. Dvs. kör jag ingen belastning så brummar det inte alls, och överklockar jag grafikkorten så hörs det med högre frekvens. Eller rättare sagt det är inte mikrofonen utan ljudkortet som plockar upp detta ljudet. Pluggar jag ut min mikrofon så hörs detta brummandet fortfarande.

Jag hittade denna tråden som verkar vara samma problem som jag har:
http://rog.asus.com/forum/showthread.php?18211-Noise-humming-...

Efter att letat igenom replysen i den tråden verkar det vara Grafikkortet's Kondensatorer som påverkar ljudkortet. Testar jag att flytta ljudkortet längre bort från grafikkortet i chassit så hörs det inte längre. Detta är tyvärr dock inte möjligt då jag kör SLI och har bara en plats ljudkortet kan sitta i. Dock verkar bara det bara vara ett av grafikkorten (EVGA) som gör detta, och jag har satt det kortet längst från ljudkortet men det sitter fortfarande för nära.

Jag läste i tråden ovan även att nån snackade om att man kunda ta nagel-lack och lägga på dessa Kondensatorer och på så sätt minska problemet. Är det nån som har lite mer info om hur man skulle göra detta? Vilken typ av nagel-lack man ska använda, hur mycket man ska ha på, kanske nån guide på det som nån vet om? Eller kanske har någon nån annan lösning? Kan det hjälpa att klä den sidan av grafikkortet som är mot ljudkortet i aluminiumfolie eller liknande kanske?

Låter som coil-whine som sprider sig i systemet, lite som en generator kan påverka en bilstereo. Du ska inte klä grafikkortet i aluminiumfolie det kommer gå åt helvete. Är datorn kopplat till ett jordat uttag? Det finns ju backplates för grafikkort och det finns även PCI-riser ifall du vill ha ljudkortet längre bort, jag hade dock satsat på ett externt ljudkort. Kör du nåt surroundsystem, tunga hörlurar eller likn.?

Synpunkter gällande modereringen? Då kan du kontakta mig, moderatorerna, Sweclockers
Ursäkta min stavning, jag är dansk

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlskrona
Registrerad
Maj 2009
Skrivet av screamin-daemon:

Låter som coil-whine som sprider sig i systemet, lite som en generator kan påverka en bilstereo. Du ska inte klä grafikkortet i aluminiumfolie det kommer gå åt helvete. Är datorn kopplat till ett jordat uttag? Det finns ju backplates för grafikkort och det finns även PCI-riser ifall du vill ha ljudkortet längre bort, jag hade dock satsat på ett externt ljudkort. Kör du nåt surroundsystem, tunga hörlurar eller likn.?

Hmm okej, där är inget vanligt coil-whine i alla fall som man hör, jag är rätt ljudkänslig och det hade jag blivit galen på, men där finns kanske olika typer? Datorn är inte kopplad tilll ett jordat uttag, har inga jordade uttag i detta rummet, jag skulle kunna dra in via förlängningssladd om det är värt att testa dock? PCI-riser låter faktiskt intressant, ska kolla upp vad det kostar. Jag kör oftast mina Sennheiser HD 550, och jag är mycket nöjd över mitt ljudkort, tycker det ger bra ljud, så fortsätter helst att använda det

Intel i7-7700k @ 4.9Ghz - Noctua NH-U12P SE2 - MSI GTX 1070 Armor OC - AsRock Z270 Extreme4 - G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 2x8GB - Corsair RM750x 750W - Samsung 750 EVO 500GB - Silverstone RV02-E - Asus Xonar Essence STX II 7.1 - Mionix Naos 8200 - Steelseries 9HD - Das Keyboard 4 Ultimate MX Brown - Beyerdynamic DT990 Pro 250 Ohm

Trädvy Permalänk
Forumledare
Registrerad
Jan 2005
Skrivet av MaloW:

Hmm okej, där är inget vanligt coil-whine i alla fall som man hör, jag är rätt ljudkänslig och det hade jag blivit galen på, men där finns kanske olika typer? Datorn är inte kopplad tilll ett jordat uttag, har inga jordade uttag i detta rummet, jag skulle kunna dra in via förlängningssladd om det är värt att testa dock? PCI-riser låter faktiskt intressant, ska kolla upp vad det kostar. Jag kör oftast mina Sennheiser HD 550, och jag är mycket nöjd över mitt ljudkort, tycker det ger bra ljud, så fortsätter helst att använda det

Bara testa dra in en förlängningssladd och testa, då kan du ju utesluta jordproblem. Man ska dock inte blanda jordat och ojordat i samma rum, så du bör inte ha det som en permanent lösning. OM nåt går fel kan det bli riktigt otrevligt, dvs. inga fulkopplingar till element eller likn. heller.

Synpunkter gällande modereringen? Då kan du kontakta mig, moderatorerna, Sweclockers
Ursäkta min stavning, jag är dansk

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlskrona
Registrerad
Maj 2009
Skrivet av screamin-daemon:

Bara testa dra in en förlängningssladd och testa, då kan du ju utesluta jordproblem. Man ska dock inte blanda jordat och ojordat i samma rum, så du bör inte ha det som en permanent lösning. OM nåt går fel kan det bli riktigt otrevligt, dvs. inga fulkopplingar till element eller likn. heller.

Testade precis med jordat uttag och ingen skillnad. Fortfarande lika illa.

Intel i7-7700k @ 4.9Ghz - Noctua NH-U12P SE2 - MSI GTX 1070 Armor OC - AsRock Z270 Extreme4 - G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 2x8GB - Corsair RM750x 750W - Samsung 750 EVO 500GB - Silverstone RV02-E - Asus Xonar Essence STX II 7.1 - Mionix Naos 8200 - Steelseries 9HD - Das Keyboard 4 Ultimate MX Brown - Beyerdynamic DT990 Pro 250 Ohm

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bålsta
Registrerad
Nov 2010
Skrivet av MaloW:

Testade precis med jordat uttag och ingen skillnad. Fortfarande lika illa.

Porva klocka ned allt till standard - kan det vara så att nätagget belastas tungt och får komponenterna att surra?
Jag böt nämligen nätagg för att kunna köra flera HDD på min stationära. Då försvann det tidigare brummande ljudet ifrån både högtalare och mikrofon!

Kan iofs vara något annat problem - men det ser ut som du har ett rätt så tung drivet system. 660ti drar väl nästa 280w i maxload?

~. Citera så jag hittar tillbaka .~

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Apr 2002

Jag har nästan exakt samma problem, fast det är mikrofonen som plockar upp ljudet. Utan att ha tänkt så mycket på det så kan det nog stämma in att det kom i samband med att jag installerade mitt EVGA-kort. Har ett Xonar D1, men problemen fanns där innan jag köpte ljudkortet så jag vet inte om det direkt är relaterat till att ljudkortet plockar upp det.

Man kan ju ställa in mikrofonen på "övervaka" via Xonars kontrollpanel, men höjer jag ljudet då blir det en fruktansvärd rundgång. Ideas?

..:: trickeh2k ::.. http://youtube.com/trickysaer Windows 10 Pro - i7 4790k @ 4,5Ghz - ASUS Maximus VII Hero - 8GB AVEXIR Blitz 1.1 Blue LED CL10 2400Mhz - Corsair AX860i - EVGA GTX 780 Classified - Acer Predator XB271HU - ASUS VG248QE - QPAD MK-85 (MX-Brown)/SteelSeries Sensei RAW Rubberized - A-Data SX900 128GB, Samsung EVO 840 120GB, SanDisk Ultra II 480GB, 2TB WD Caviar Black - ASUS Xonar DX - ASUS Strix 7.1 Gaming Headset - Blue Yeti - Corsair 750D - Custom water loop

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlskrona
Registrerad
Maj 2009
Skrivet av KeVVa:

Porva klocka ned allt till standard - kan det vara så att nätagget belastas tungt och får komponenterna att surra?
Jag böt nämligen nätagg för att kunna köra flera HDD på min stationära. Då försvann det tidigare brummande ljudet ifrån både högtalare och mikrofon!

Kan iofs vara något annat problem - men det ser ut som du har ett rätt så tung drivet system. 660ti drar väl nästa 280w i maxload?

Hmm, jag har ett Corsair 750w AX agg (gold), och jag drev innan 2st 570 i SLI utan problem vilket borde dra mer. Men det låter rimligt eftersom det bara hörs när systemet är under load, så jag ska testa att ta bort all OC när jag tid. Tack

Intel i7-7700k @ 4.9Ghz - Noctua NH-U12P SE2 - MSI GTX 1070 Armor OC - AsRock Z270 Extreme4 - G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 2x8GB - Corsair RM750x 750W - Samsung 750 EVO 500GB - Silverstone RV02-E - Asus Xonar Essence STX II 7.1 - Mionix Naos 8200 - Steelseries 9HD - Das Keyboard 4 Ultimate MX Brown - Beyerdynamic DT990 Pro 250 Ohm

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlskrona
Registrerad
Maj 2009
Skrivet av trickysaer:

Jag har nästan exakt samma problem, fast det är mikrofonen som plockar upp ljudet. Utan att ha tänkt så mycket på det så kan det nog stämma in att det kom i samband med att jag installerade mitt EVGA-kort. Har ett Xonar D1, men problemen fanns där innan jag köpte ljudkortet så jag vet inte om det direkt är relaterat till att ljudkortet plockar upp det.

Man kan ju ställa in mikrofonen på "övervaka" via Xonars kontrollpanel, men höjer jag ljudet då blir det en fruktansvärd rundgång. Ideas?

Kan kanske varit så att grafikkortet påverkade det inbyggda ljudkortet på moderkortet innan också? Är det mikrofonen som plockat upp ljudet för dig dock? Om du kopplar ur din mikrofon helt och sen spelar in ljud med tex. Sound Recorder, då hör du inte ljudet? För det gör jag.

Intel i7-7700k @ 4.9Ghz - Noctua NH-U12P SE2 - MSI GTX 1070 Armor OC - AsRock Z270 Extreme4 - G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 2x8GB - Corsair RM750x 750W - Samsung 750 EVO 500GB - Silverstone RV02-E - Asus Xonar Essence STX II 7.1 - Mionix Naos 8200 - Steelseries 9HD - Das Keyboard 4 Ultimate MX Brown - Beyerdynamic DT990 Pro 250 Ohm

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Södertälje
Registrerad
Nov 2004

Jag kör två stycken asus 680 DCII TOP i SLI med ett Asus xsonar phoebus.

För mig går brummandet i takt med antalet bilder per sekund som grafikkorten levererar och då också enbart i "3d-läge".
För mig "löstes" problemet genom att aktivera "ROG-command" i mjukvaran till ljudkortet. Nackdelen är dock att jag måste ha mikrofonen max 3-4cm ifrån munnen för att höras bra. Har ett Q-pad QH-90 headset.

Mobo: Asus Maximus VI Hero Processor: 4770k Ram: 16gb corsair vengeance. GPU: ASUS GTX980ti STRIX. PSU: Corsair RM550 . Samsung 840 250gb. Chassi: Silverstone Fortress 2. Skärm: AOC 24" 144hz.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlskrona
Registrerad
Maj 2009
Skrivet av Toerman:

Jag kör två stycken asus 680 DCII TOP i SLI med ett Asus xsonar phoebus.

För mig går brummandet i takt med antalet bilder per sekund som grafikkorten levererar och då också enbart i "3d-läge".
För mig "löstes" problemet genom att aktivera "ROG-command" i mjukvaran till ljudkortet. Nackdelen är dock att jag måste ha mikrofonen max 3-4cm ifrån munnen för att höras bra. Har ett Q-pad QH-90 headset.

Ah det är kanske efter antalet FPS man har och inte load som det låter olika. Jag testade att stänga av Mic-boost och det hjälpe faktiskt rätt mycket, man kan fortfarande höra det men mycket mindre än innan. Nackdelen blir dock att jag precis som du säger måste ha mikrofonen riktigt nära munnen. Får se om detta fungerar som en lösning när jag testat det lite med andra över mumble. Tack för svar.

Intel i7-7700k @ 4.9Ghz - Noctua NH-U12P SE2 - MSI GTX 1070 Armor OC - AsRock Z270 Extreme4 - G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 2x8GB - Corsair RM750x 750W - Samsung 750 EVO 500GB - Silverstone RV02-E - Asus Xonar Essence STX II 7.1 - Mionix Naos 8200 - Steelseries 9HD - Das Keyboard 4 Ultimate MX Brown - Beyerdynamic DT990 Pro 250 Ohm

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Apr 2002
Skrivet av MaloW:

Kan kanske varit så att grafikkortet påverkade det inbyggda ljudkortet på moderkortet innan också? Är det mikrofonen som plockat upp ljudet för dig dock? Om du kopplar ur din mikrofon helt och sen spelar in ljud med tex. Sound Recorder, då hör du inte ljudet? För det gör jag.

Maybe, men vad jag minns så deaktiverade jag det direkt när problemet uppstod utan att det gjorde någon skillnad. Det sistnämnda har jag faktiskt inte testat, får se om det försvinner helt då men jag gissar på ja. Men jag har å andra sidan bara problem med mikrofonen, alltså inget jag märker om jag inte spelar in mig själv och lyssnar på i efterhand eller har kompisar som påpekar det via Skype t ex.

Skrivet av Toerman:

Jag kör två stycken asus 680 DCII TOP i SLI med ett Asus xsonar phoebus.

För mig går brummandet i takt med antalet bilder per sekund som grafikkorten levererar och då också enbart i "3d-läge".
För mig "löstes" problemet genom att aktivera "ROG-command" i mjukvaran till ljudkortet. Nackdelen är dock att jag måste ha mikrofonen max 3-4cm ifrån munnen för att höras bra. Har ett Q-pad QH-90 headset.

Har själv samma headset, hade du problem med att det brummade i lurarna eller var det din mikrofonen som i mitt fall?

Skrivet av MaloW:

Ah det är kanske efter antalet FPS man har och inte load som det låter olika. Jag testade att stänga av Mic-boost och det hjälpe faktiskt rätt mycket, man kan fortfarande höra det men mycket mindre än innan. Nackdelen blir dock att jag precis som du säger måste ha mikrofonen riktigt nära munnen. Får se om detta fungerar som en lösning när jag testat det lite med andra över mumble. Tack för svar.

Kan så mycket väl vara, coil whine uppstår ju i regel vid högre fps. Ju högre fps, desto mer coilwhine. Vad jag minns så är problemet värre när jag slår av vsync.

..:: trickeh2k ::.. http://youtube.com/trickysaer Windows 10 Pro - i7 4790k @ 4,5Ghz - ASUS Maximus VII Hero - 8GB AVEXIR Blitz 1.1 Blue LED CL10 2400Mhz - Corsair AX860i - EVGA GTX 780 Classified - Acer Predator XB271HU - ASUS VG248QE - QPAD MK-85 (MX-Brown)/SteelSeries Sensei RAW Rubberized - A-Data SX900 128GB, Samsung EVO 840 120GB, SanDisk Ultra II 480GB, 2TB WD Caviar Black - ASUS Xonar DX - ASUS Strix 7.1 Gaming Headset - Blue Yeti - Corsair 750D - Custom water loop

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlskrona
Registrerad
Maj 2009
Skrivet av trickysaer:

Kan så mycket väl vara, coil whine uppstår ju i regel vid högre fps. Ju högre fps, desto mer coilwhine. Vad jag minns så är problemet värre när jag slår av vsync.

Okej, att sätta på Vsync är dock tyvärr inget alternativ för mig :/
Jag spelade förresten in en film på när det händer för mig: http://www.youtube.com/watch?v=lOURH3rSqdQ&feature=youtu.be

Intel i7-7700k @ 4.9Ghz - Noctua NH-U12P SE2 - MSI GTX 1070 Armor OC - AsRock Z270 Extreme4 - G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 2x8GB - Corsair RM750x 750W - Samsung 750 EVO 500GB - Silverstone RV02-E - Asus Xonar Essence STX II 7.1 - Mionix Naos 8200 - Steelseries 9HD - Das Keyboard 4 Ultimate MX Brown - Beyerdynamic DT990 Pro 250 Ohm

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Södertälje
Registrerad
Nov 2004
Skrivet av trickysaer:

Det är i micken det brummar, jag hör eller störs inte av det men de jag spelar med hörde och störde sig, då brummandet överröstade allt.

Skrivet av MaloW:

Kolla om du har något liknande ROG-command, Det tog bort brummandet helt och hållet utan att sänka mic-boost eller liknande.

Mobo: Asus Maximus VI Hero Processor: 4770k Ram: 16gb corsair vengeance. GPU: ASUS GTX980ti STRIX. PSU: Corsair RM550 . Samsung 840 250gb. Chassi: Silverstone Fortress 2. Skärm: AOC 24" 144hz.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlskrona
Registrerad
Maj 2009
Skrivet av Toerman:

Kolla om du har något liknande ROG-command, Det tog bort brummandet helt och hållet utan att sänka mic-boost eller liknande.

Hittar tyvärr inget sådant i min mjukvara, har du någon aning om vad ROG-command är / gör? Kanske kan man hitta något program som gör liknande?

Intel i7-7700k @ 4.9Ghz - Noctua NH-U12P SE2 - MSI GTX 1070 Armor OC - AsRock Z270 Extreme4 - G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 2x8GB - Corsair RM750x 750W - Samsung 750 EVO 500GB - Silverstone RV02-E - Asus Xonar Essence STX II 7.1 - Mionix Naos 8200 - Steelseries 9HD - Das Keyboard 4 Ultimate MX Brown - Beyerdynamic DT990 Pro 250 Ohm

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Apr 2002

Ljudet minskas men det hörs fortfarande, men jag är tvungen att ha på ganska högt för att det ska höras. Först är det med micen inkopplad sen drar jag ut den ur jacket. Notera att det blir helt tyst i en halv sekund innan det återkommer annat brum. Kan vara så man får skruva upp volymen lite, men använd inte headset

https://dl.dropboxusercontent.com/u/63927959/mysigt_ljud.wma

..:: trickeh2k ::.. http://youtube.com/trickysaer Windows 10 Pro - i7 4790k @ 4,5Ghz - ASUS Maximus VII Hero - 8GB AVEXIR Blitz 1.1 Blue LED CL10 2400Mhz - Corsair AX860i - EVGA GTX 780 Classified - Acer Predator XB271HU - ASUS VG248QE - QPAD MK-85 (MX-Brown)/SteelSeries Sensei RAW Rubberized - A-Data SX900 128GB, Samsung EVO 840 120GB, SanDisk Ultra II 480GB, 2TB WD Caviar Black - ASUS Xonar DX - ASUS Strix 7.1 Gaming Headset - Blue Yeti - Corsair 750D - Custom water loop

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Södertälje
Registrerad
Nov 2004
Skrivet av MaloW:

Hittar tyvärr inget sådant i min mjukvara, har du någon aning om vad ROG-command är / gör? Kanske kan man hitta något program som gör liknande?

Funktionen filtrerat bort bakgrundsljud, väldigt märklig namnsättning dock.
Tanken är väl att man med ROG-command ska kunna spela utan hörlurar men fortfarande kunna kommunicera med voip.

Mobo: Asus Maximus VI Hero Processor: 4770k Ram: 16gb corsair vengeance. GPU: ASUS GTX980ti STRIX. PSU: Corsair RM550 . Samsung 840 250gb. Chassi: Silverstone Fortress 2. Skärm: AOC 24" 144hz.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlskrona
Registrerad
Maj 2009
Skrivet av Toerman:

Funktionen filtrerat bort bakgrundsljud, väldigt märklig namnsättning dock.
Tanken är väl att man med ROG-command ska kunna spela utan hörlurar men fortfarande kunna kommunicera med voip.

Okej, nej verkar inte som om jag har något sådant i min mjukvara. Får se om jag hittar nåt program som kanske gör nåt liknande... Tack

Intel i7-7700k @ 4.9Ghz - Noctua NH-U12P SE2 - MSI GTX 1070 Armor OC - AsRock Z270 Extreme4 - G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 2x8GB - Corsair RM750x 750W - Samsung 750 EVO 500GB - Silverstone RV02-E - Asus Xonar Essence STX II 7.1 - Mionix Naos 8200 - Steelseries 9HD - Das Keyboard 4 Ultimate MX Brown - Beyerdynamic DT990 Pro 250 Ohm

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalix
Registrerad
Nov 2005

Får samma brummande ljud, även om man slår av micen(knapp på den) så låter det.
Hade löst det tidigare genom att slå av "front panel mic" men nu är det tillbaka.

Stänger jag av micboost så hörs det knappt, men samma med min röst(nå 150:- bordsmic som annars är bra).

i5 2500K: 4.4GHz||16GB 1600MHz||ASUS P8Z77-V PRO||Phanteks PH-TC14PE
MSI GTX 980 Gaming||Corsair Force 2 80GB|| Fractal Design Newton r2 650W M
Asus xonar essence STX|| Antec p280
Dell u2711, Sennheiser hd650, Logitech g502, fUnc f30r, KeyTronic kt2001 Ergoforce.
Server: x10SL7-F, Xeon E3 1230v3, 32GB Samsung ECC ram, 6x3TB WD RED, FD Node 804.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Apr 2002
Skrivet av BergHa:

Får samma brummande ljud, även om man slår av micen(knapp på den) så låter det.
Hade löst det tidigare genom att slå av "front panel mic" men nu är det tillbaka.

Stänger jag av micboost så hörs det knappt, men samma med min röst(nå 150:- bordsmic som annars är bra).

Har samma problem, fast med ett par QH-90, stänger jag av frontpanelen spelar det ingen roll tyvärr.

..:: trickeh2k ::.. http://youtube.com/trickysaer Windows 10 Pro - i7 4790k @ 4,5Ghz - ASUS Maximus VII Hero - 8GB AVEXIR Blitz 1.1 Blue LED CL10 2400Mhz - Corsair AX860i - EVGA GTX 780 Classified - Acer Predator XB271HU - ASUS VG248QE - QPAD MK-85 (MX-Brown)/SteelSeries Sensei RAW Rubberized - A-Data SX900 128GB, Samsung EVO 840 120GB, SanDisk Ultra II 480GB, 2TB WD Caviar Black - ASUS Xonar DX - ASUS Strix 7.1 Gaming Headset - Blue Yeti - Corsair 750D - Custom water loop