Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Mar 2009

780 vs. R9 290X?

Har för tillfället 780 clockad från EVGA. Känner ett dumt sug efter nytt kort, är uppgraderingen värd till R9 290X? Eller finns det inget kort atm som är VÄRT att köpa och gå från det jag har?

Spelar förövrigt bara.

CPU: i7 7700K Motherboard: Strix Gaming Z270 GPU: Asus Strix 1080 OC SSD: 500Gb 850 Evo Minne: 2x8Gb Corsair 2400Mhz PSU: EVGA G2 750W Ljud: Andersson CDH 3.5 AE Monitor: Asus MG248Q Tangentbord: Två av de billigaste mekaniska du kan hitta i Sverige ;)

Trädvy Permalänk
Testpilot
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2005

Bättre att köpa ett 290 då, men det presterar typ likadant. Har du ett 780 så kan du ju klocka det som en dåre? 290X är ett rätt ovärt kort. Skiljer 4% i prestanda mot 290 vid samma klockfrekvens.

Intel 4930K - 32GB - Asus RIVBE - CaseLabs S8 - Asus Swift - EVGA 750 G2 - Aquaero 6 - Vattenkyld
GeForce 256 -> Gainward Ti 4600-> ATI X850XT -> 2x7900GT -> 7900 GTO -> HIS 4850 -> 2xGainward 570 -> 3xR9-290 -> EVGA 770 SC -> 2x -> 1xKFA2 GTX 980 HoF

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Okt 2008
Skrivet av drakelito:

Har för tillfället 780 clockad från EVGA. Känner ett dumt sug efter nytt kort, är uppgraderingen värd till R9 290X? Eller finns det inget kort atm som är VÄRT att köpa och gå från det jag har?

Spelar förövrigt bara.

Det lär väl inte vara något större steg uppåt för dig prestandamässigt då dessa presterar väldigt lika.
Byta grafikkort är ju alltid trevligt annars!

Dator: | Fractal Design Define R5| ASRock Z68 Extreme3 Gen3 | i7-2700K@4.4GHZ | CoolerMaster Hyper 212 EVO | Corsair Vengeance 8Gb LP | Sapphire Radeon R9 390 Nitro 8GB | Intel 330 120Gb | Seagate Barracuda 1Tb 7200rpm | Corsair 850W RM |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Mar 2009
Skrivet av Flamso:

Bättre att köpa ett 290 då, men det presterar typ likadant. Har du ett 780 så kan du ju klocka det som en dåre? 290X är ett rätt ovärt kort. Skiljer 4% i prestanda mot 290 vid samma klockfrekvens.

Jaså du hänger här med ;). Får se hur jag gör.

Skrivet av ruf0ns:

Det lär väl inte vara något större steg uppåt för dig prestandamässigt då dessa presterar väldigt lika.
Byta grafikkort är ju alltid trevligt annars!

Ja menar det, hur är 780 vs. 290X vs. Titan annars då? Eller ska man vänta på 800 serien och chilla på det?

CPU: i7 7700K Motherboard: Strix Gaming Z270 GPU: Asus Strix 1080 OC SSD: 500Gb 850 Evo Minne: 2x8Gb Corsair 2400Mhz PSU: EVGA G2 750W Ljud: Andersson CDH 3.5 AE Monitor: Asus MG248Q Tangentbord: Två av de billigaste mekaniska du kan hitta i Sverige ;)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Där Som det är Roligast
Registrerad
Dec 2007

kör på vad du har onödigt att slänga pengar nu vänta till nästa generation

GPU = 2st R9-290X EK-Watercooling Crossfire
CPU = Intel 4770K EK-Supreme Watercooling
OS = Windows 10 Pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2012
Skrivet av Flamso:

Bättre att köpa ett 290 då, men det presterar typ likadant. Har du ett 780 så kan du ju klocka det som en dåre? 290X är ett rätt ovärt kort. Skiljer 4% i prestanda mot 290 vid samma klockfrekvens.

Är det verkligen bara 4% skillnad? lust o länka källa på det? Isf kör man ju hellre 3st 290 än 2st 290x.

CITERA FÖR SVAR!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ronneby
Registrerad
Okt 2011

skulle väntat. en sådan skillnad är det absolut inte. får du inte upp din cpu i mer än 3,5 ghz eller har du bara skrivit orginalklocken?

SLI 780 - i2500k @ 4,7ghz.
Acer 27" LED Predator G-Sync XB270HU 2560x1440 IPS, 144hz,

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2012

r9 290 efter vid januari!! då kommer det bra kylare också

CPU:I7-3770k,RAM: 16GB corsair,MB:ASUS sabertooth z77,GPUS:GTX 660 TI SLI, Coler Master Stryker, PSU:Silverstone 1000w GOLD, Lagring :128GB ssd och 128gb Samsung SSD, KylareCorsair H100 SkärmASUS VG248qe 144hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Apr 2002

Ingen vits med att byta, om du nu MÅSTE bränna pengar så hade jag köpt ett till sc-kort.

..:: trickeh2k ::.. http://youtube.com/trickysaer Windows 10 Pro - i7 4790k @ 4,5Ghz - ASUS Maximus VII Hero - 8GB AVEXIR Blitz 1.1 Blue LED CL10 2400Mhz - Corsair AX860i - EVGA GTX 780 Classified - Acer Predator XB271HU - ASUS VG248QE - QPAD MK-85 (MX-Brown)/SteelSeries Sensei RAW Rubberized - A-Data SX900 128GB, Samsung EVO 840 120GB, SanDisk Ultra II 480GB, 2TB WD Caviar Black - ASUS Xonar DX - ASUS Strix 7.1 Gaming Headset - Blue Yeti - Corsair 750D - Custom water loop

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Mar 2009
Skrivet av KlyfftPotatis:

skulle väntat. en sådan skillnad är det absolut inte. får du inte upp din cpu i mer än 3,5 ghz eller har du bara skrivit orginalklocken?

org ja

Skrivet av 007onex:

r9 290 efter vid januari!! då kommer det bra kylare också

vad menar du?

CPU: i7 7700K Motherboard: Strix Gaming Z270 GPU: Asus Strix 1080 OC SSD: 500Gb 850 Evo Minne: 2x8Gb Corsair 2400Mhz PSU: EVGA G2 750W Ljud: Andersson CDH 3.5 AE Monitor: Asus MG248Q Tangentbord: Två av de billigaste mekaniska du kan hitta i Sverige ;)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Feb 2005

Kör in skyn3ts bios och överklocka ditt GTX 780 till så högt det går på 1.2V och minnet så högt det klarar.

Och du är "set to go"

|Intel i5 4670K@4.4GHz| |Asus Z97-A| |A-Data 16GB CL9 1600MHz| |ASUS GeForce GTX 1080 Ti ROG Strix Gaming OC| |Samsung 850 Evo 500GB| |Samsung 840 Evo 250GB| |WD Green 3TB| |Corsair RM1000| |Fractal Design Define R5| |LG IPS Display@74Hz|

Trädvy Permalänk
Testpilot
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2005
Skrivet av drakelito:

Jaså du hänger här med ;). Får se hur jag gör.

Ja menar det, hur är 780 vs. 290X vs. Titan annars då? Eller ska man vänta på 800 serien och chilla på det?

Gillar hårdvara! Bryr mig inte så mycket om tillverkare. Hade varit kul att ha ett 780 och klocka sönder. Kanske blir ett 880! Får se. Överlever tills dess!

Skrivet av znorlaxvbg:

Är det verkligen bara 4% skillnad? lust o länka källa på det? Isf kör man ju hellre 3st 290 än 2st 290x.

Ja. Det är inte alls värt att köpa 290X. Har två upplåst 290, och mitt 290X jag började med ska returneras. Det är inte prisvärt. Alls.
http://www.overclock.net/t/1443242/the-r9-290-290x-unlock-thr...
"Overclocking your 290 from 947Mhz to 1000Mhz grants you a ~3% performance increase. Successfully flashing your bios to a 290X will give you a ~4% performance increase (this is when both the 290 and 290x's clocks are the same). Combine it, and you get a ~7% performance increase after successfully flashing a stock 290 with a 290X bios. Of course, ymmv depending on what you're running. An unlocked 290 performs the same as a base 290x."

Intel 4930K - 32GB - Asus RIVBE - CaseLabs S8 - Asus Swift - EVGA 750 G2 - Aquaero 6 - Vattenkyld
GeForce 256 -> Gainward Ti 4600-> ATI X850XT -> 2x7900GT -> 7900 GTO -> HIS 4850 -> 2xGainward 570 -> 3xR9-290 -> EVGA 770 SC -> 2x -> 1xKFA2 GTX 980 HoF

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Mar 2009
Skrivet av Flamso:

Gillar hårdvara! Bryr mig inte så mycket om tillverkare. Hade varit kul att ha ett 780 och klocka sönder. Kanske blir ett 880! Får se. Överlever tills dess!

Du verkar ju trevligare här än

bdb

Dold text

^^

När men tror jag också väntar på 800 serien.

CPU: i7 7700K Motherboard: Strix Gaming Z270 GPU: Asus Strix 1080 OC SSD: 500Gb 850 Evo Minne: 2x8Gb Corsair 2400Mhz PSU: EVGA G2 750W Ljud: Andersson CDH 3.5 AE Monitor: Asus MG248Q Tangentbord: Två av de billigaste mekaniska du kan hitta i Sverige ;)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2012
Skrivet av Flamso:

Gillar hårdvara! Bryr mig inte så mycket om tillverkare. Hade varit kul att ha ett 780 och klocka sönder. Kanske blir ett 880! Får se. Överlever tills dess!

Ja. Det är inte alls värt att köpa 290X. Har två upplåst 290, och mitt 290X jag började med ska returneras. Det är inte prisvärt. Alls.
http://www.overclock.net/t/1443242/the-r9-290-290x-unlock-thr...
"Overclocking your 290 from 947Mhz to 1000Mhz grants you a ~3% performance increase. Successfully flashing your bios to a 290X will give you a ~4% performance increase (this is when both the 290 and 290x's clocks are the same). Combine it, and you get a ~7% performance increase after successfully flashing a stock 290 with a 290X bios. Of course, ymmv depending on what you're running. An unlocked 290 performs the same as a base 290x."

Ofan.. sugen man blir på X fire och trifire till framtiden. Men hur ligger det till med möjligheten att flasha då? För samma historia gällde 6950 men var bara en tidig batch. Är det bara ett visst märke eller går alla 290 flasha i dagsläget?

CITERA FÖR SVAR!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Okt 2010
Skrivet av Flamso:

Gillar hårdvara! Bryr mig inte så mycket om tillverkare. Hade varit kul att ha ett 780 och klocka sönder. Kanske blir ett 880! Får se. Överlever tills dess!

Ja. Det är inte alls värt att köpa 290X. Har två upplåst 290, och mitt 290X jag började med ska returneras. Det är inte prisvärt. Alls.
http://www.overclock.net/t/1443242/the-r9-290-290x-unlock-thr...
"Overclocking your 290 from 947Mhz to 1000Mhz grants you a ~3% performance increase. Successfully flashing your bios to a 290X will give you a ~4% performance increase (this is when both the 290 and 290x's clocks are the same). Combine it, and you get a ~7% performance increase after successfully flashing a stock 290 with a 290X bios. Of course, ymmv depending on what you're running. An unlocked 290 performs the same as a base 290x."

Är väl inte ens alla 290 som går att låsa upp? Tveksamt om man kan jämföra det då.
+ man kan ju faktiskt överklocka 290x också.

i5 750 @ 3.9 GHz | NH-D14 | P7P55D |GTX 960 | Vulcan 8GB | Seagate 600 480 GB | Newton 650w | P280 | Dell U2515H
NAD T787 | B&W CM10S2, CMC2S2, DB1

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2004

Maxwell är väl planerat till Q1 2014. Vänta på det istället.

Spelar du mycket Battlefield 4 kan ju ett kort ur AMD-serien vara värt när Mantle kommer och OM det nu är så stor prestandaskjuts som de påstår.

CPU Intel 4930k @ 4.4Ghz GPU Asus GTX 980
RAM 32GB Vengeance Pro 1866Mhz Moderkort ASUS Rampage IV Extreme
PSU Corsair RM850 SSD 240Gb Intel SSD 330 HDD WD Black 1TB

Trädvy Permalänk
Testpilot
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2005
Skrivet av drakelito:

Du verkar ju trevligare här än

bdb

Dold text

^^

När men tror jag också väntar på 800 serien.

Jag är ganska trevlig av mig! Vet inte om det märks hela tiden! Ett 780 är ett riktigt bra kort som har mycket överklockningspotential

Skrivet av znorlaxvbg:

Ofan.. sugen man blir på X fire och trifire till framtiden. Men hur ligger det till med möjligheten att flasha då? För samma historia gällde 6950 men var bara en tidig batch. Är det bara ett visst märke eller går alla 290 flasha i dagsläget?

Förmodligen bara referens som kommer gå att flasha eftersom de är 290X med 290-BIOS i så fall.

Skrivet av Rydisen:

Är väl inte ens alla 290 som går att låsa upp? Tveksamt om man kan jämföra det då.
+ man kan ju faktiskt överklocka 290x också.

Jo men det skiljer 7% om båda är stock. 4% om båda körs på samma frekvens, 0% om du flashar (eftersom det ÄR ett 290X då). Så det är inte mycket man får för 1500 spänn... Sen klockar 290 lika bra eller lite bättre än 290X så det jämnar ut sig rätt ordentligt.

Intel 4930K - 32GB - Asus RIVBE - CaseLabs S8 - Asus Swift - EVGA 750 G2 - Aquaero 6 - Vattenkyld
GeForce 256 -> Gainward Ti 4600-> ATI X850XT -> 2x7900GT -> 7900 GTO -> HIS 4850 -> 2xGainward 570 -> 3xR9-290 -> EVGA 770 SC -> 2x -> 1xKFA2 GTX 980 HoF

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borlänge
Registrerad
Aug 2012
Skrivet av lamerman:

Maxwell är väl planerat till Q1 2014. Vänta på det istället.

Spelar du mycket Battlefield 4 kan ju ett kort ur AMD-serien vara värt när Mantle kommer och OM det nu är så stor prestandaskjuts som de påstår.

Fast det är till laptops, det till stationära kommer inte förrens Q3-Q4 2014.

FD Arc | ASRock Z68 Extreme3 Gen3 | I5 2500k | EVGA GTX 780Ti SC | Corsair TX 650W V2 80+ Bronze | Corsair 8GB CL9 1600Mhz | Samsung 830 | QNIX QX2710LED Matte 2560x1440 | Beyer DT770 Pro 80 Ohm + Fiio E10 | Vortex KBC Poker II | Logitech G400 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2004
Skrivet av Ostbiten:

Fast det är till laptops, det till stationära kommer inte förrens Q3-Q4 2014.

Jasså, det var tråkigt. Då är nog AMD ett smart val, mer bang for the buck.

CPU Intel 4930k @ 4.4Ghz GPU Asus GTX 980
RAM 32GB Vengeance Pro 1866Mhz Moderkort ASUS Rampage IV Extreme
PSU Corsair RM850 SSD 240Gb Intel SSD 330 HDD WD Black 1TB