Vilka DDR3-minnen passar denna PC? (Begränsningar med max 8 GB & 1066MHz)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jan 2006

Vilka DDR3-minnen passar denna PC? (Begränsningar med max 8 GB & 1066MHz)

Hejhej

Jo, vi tänker köpa mer RAM-minne till en HP som heter 6550sc.
Här är lite info om den:
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=se&lc=sv&dlc=s...

Vi tänkte köpa minnen på Webhallen antingen i Solna eller i Stockholm.

Just nu sitter det dethär i datorn:
DIMM # 1:
Hyundai Electronics
2 GB
PC3-10700 (667 MHz)

DIMM # 3:
Hyundai Electronics
2 GB
PC3-10700 (667 MHz)

Det finns 4 modulplatser eller vad vi säger. På hemsidan om datorn står det att vi max kan ha 8 GB totalt och sen max PC3-8500 @ 1066 MHz.

Så vi känner oss lite osäkra på vad som blir bäst och optimalast att köpa till datorn. Kan vi t ex köpa en snabbare än 1066 MHz och det fungerar ändå. Och vad händer om vi köper mer än 8 GB (kanske onödigt då helt enkelt, om vi inte planerar ett helt nytt bygge). När vi söker direkt på 1066 MHz hittar vi lite konstiga minnen utan flänsar där det står "(Apple)". Sen kommer vi inte ihåg om det spelade någon roll om vi köper 4x2GB eller 2x4GB eller 1x8GB heller. Vad vet ni?

Kanske någon har några tips på vilka minnen som kan passa bra?

PC1, "Nostalgisk": XP | Cel. D 2,53 GHz @ 2,56 GHz | 768 MB| ASUS GeForce FX 5700 | 120 GB | MSI Vclass 865PE + ICH5 Chipset Based

PC2, "Fungerar fortfarande": 7:32-bit | 5600+ X2 64 | 4x1GB 800MHz CL5 | Gigabyte GTX 460 | Intel 520 240 GB SSD ~200,01 MB/s | 2TB HDD WD Red ~150 MB/s | ASUS M2N-SLI DELUXE

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östergötland
Registrerad
Mar 2011

Svårt att hitta så gamla minnen nu för tiden.. men du får prova Ebay, Amazon eller Tradera te.x..

http://www.amazon.com/2X2GB-Memory-1066MHz-PC3-8500-Desktop/d...

Edit: Hittade ett par hos Webhallen, men de är beställningsvara från Fruängen..

http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/153087-kingston_4gb_d...

Hemma hos mig är det numera en Microsoft-fri miljö..
Dator 1: iMac 27" 5K - i7 4GHz - 32GB 2133MHz - 512GB SSD - AMD 395X 4GB - 2xDell P2715Q 4K - 4TB Lacie D2 Thunderbolt
HTPC: ASUS X99-M WS - i7 5960X - H100i GTX - 16GB 3000Mhz - Samsung SM951 512GB - ASUS GTX 780 DCU II OC - AX860 Platinum - Corsair 350D - Linux
Bärbar 1: MacBook PRO / 256GB SSD NAS: Synology DS415+ 16TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östergötland
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av -8-DEAMON-8-:

Det finns 4 modulplatser eller vad vi säger. På hemsidan om datorn står det att vi max kan ha 8 GB totalt och sen max PC3-8500 @ 1066 MHz.

Så vi känner oss lite osäkra på vad som blir bäst och optimalast att köpa till datorn. Kan vi t ex köpa en snabbare än 1066 MHz och det fungerar ändå. Och vad händer om vi köper mer än 8 GB (kanske onödigt då helt enkelt, om vi inte planerar ett helt nytt bygge). När vi söker direkt på 1066 MHz hittar vi lite konstiga minnen utan flänsar där det står "(Apple)". Sen kommer vi inte ihåg om det spelade någon roll om vi köper 4x2GB eller 2x4GB eller 1x8GB heller. Vad vet ni?

Kanske någon har några tips på vilka minnen som kan passa bra?

Kan ju lika gärna svara på dina funderingar också..

Enligt specen för datorn klarar den av 4x2GB RAM på högst 1066MHz och det ska vara DDR3 minnen med 240pin.

Moderkortet har inte stöd för snabbare minnen, större minnen eller mer minne. Så om du vill ha t.ex. 4GB så kan kan du köpa 4x1GB eller 2x2GB, men inte 1x4GB.

Vill du ha 8GB RAM så är det 4x2GB som gäller och detta fungerar bara om du har ett 64bitars OS.

Hemma hos mig är det numera en Microsoft-fri miljö..
Dator 1: iMac 27" 5K - i7 4GHz - 32GB 2133MHz - 512GB SSD - AMD 395X 4GB - 2xDell P2715Q 4K - 4TB Lacie D2 Thunderbolt
HTPC: ASUS X99-M WS - i7 5960X - H100i GTX - 16GB 3000Mhz - Samsung SM951 512GB - ASUS GTX 780 DCU II OC - AX860 Platinum - Corsair 350D - Linux
Bärbar 1: MacBook PRO / 256GB SSD NAS: Synology DS415+ 16TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jan 2006
Skrivet av DaBone:

Kan ju lika gärna svara på dina funderingar också..

Enligt specen för datorn klarar den av 4x2GB RAM på högst 1066MHz och det ska vara DDR3 minnen med 240pin.

Finns det DDR3 minnen med annat pin-antal tro?

Kan ju lika gärna svara på dina funderingar också..
Moderkortet har inte stöd för snabbare minnen, större minnen eller mer minne. Så om du vill ha t.ex. 4GB så kan kan du köpa 4x1GB eller 2x2GB, men inte 1x4GB.

Vill du ha 8GB RAM så är det 4x2GB som gäller och detta fungerar bara om du har ett 64bitars OS.[/QUOTE]
Aha tack för fin info! , vad tycker man om 2x4 GB och 1x8GB då? (1x8GB kanske inte finns)

PC1, "Nostalgisk": XP | Cel. D 2,53 GHz @ 2,56 GHz | 768 MB| ASUS GeForce FX 5700 | 120 GB | MSI Vclass 865PE + ICH5 Chipset Based

PC2, "Fungerar fortfarande": 7:32-bit | 5600+ X2 64 | 4x1GB 800MHz CL5 | Gigabyte GTX 460 | Intel 520 240 GB SSD ~200,01 MB/s | 2TB HDD WD Red ~150 MB/s | ASUS M2N-SLI DELUXE

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östergötland
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av -8-DEAMON-8-:

Finns det DDR3 minnen med annat pin-antal tro?

Aha tack för fin info! , vad tycker man om 2x4 GB och 1x8GB då? (1x8GB kanske inte finns)

DDR3 SO-DIMMs har 204 pins och är till för laptops.

Då ditt moderkort bara har stöd upp till 2GB minnen, så fungerar inte 4GB eller 8GB stickor...

Hemma hos mig är det numera en Microsoft-fri miljö..
Dator 1: iMac 27" 5K - i7 4GHz - 32GB 2133MHz - 512GB SSD - AMD 395X 4GB - 2xDell P2715Q 4K - 4TB Lacie D2 Thunderbolt
HTPC: ASUS X99-M WS - i7 5960X - H100i GTX - 16GB 3000Mhz - Samsung SM951 512GB - ASUS GTX 780 DCU II OC - AX860 Platinum - Corsair 350D - Linux
Bärbar 1: MacBook PRO / 256GB SSD NAS: Synology DS415+ 16TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
SweClockers forum
Registrerad
Aug 2012

Guide: Roota din HTC - BB-Kod-knappar på Prisjakt

              Min burk - Kvävekyld till 80%
Phenom II X4 965@3900MHz (Sommarklock)
GTX 760@1111MHz

Ibland har jag fel, men då är det någon annans fel.

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av -8-DEAMON-8-:

Finns det DDR3 minnen med annat pin-antal tro?

Kan ju lika gärna svara på dina funderingar också..
Moderkortet har inte stöd för snabbare minnen, större minnen eller mer minne. Så om du vill ha t.ex. 4GB så kan kan du köpa 4x1GB eller 2x2GB, men inte 1x4GB.

Vill du ha 8GB RAM så är det 4x2GB som gäller och detta fungerar bara om du har ett 64bitars OS.

Nej den största minnesmängden på enskilda stickor för ditt moderkort är 2GB. Alltså får du köpa två till. Det går att köpa 1333MHz diton eftersom det bör vara bakåtkompatibelt med 1066MHz.

Det finns DDR3 minnen med annat antal pinnar men det är till bärbara diton s.k SO-DIMM minnen 200 pinnars. Så dessa ska du inte ha.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jan 2006

Jaha hur visste ni att bara 2 GB per slot fungerar? Kanske är så att när det är 4 slots och max 8 GB så är det egentligen max 2 GB per slot?
ojoj
:>

Webhallen känns ju bra att köpa ifrån...
Hmm, är detsåhär man gör för att dom ska skicka minnena till Solna utan köptvång?
http://img51.imageshack.us/img51/8373/cl3y.png

PC1, "Nostalgisk": XP | Cel. D 2,53 GHz @ 2,56 GHz | 768 MB| ASUS GeForce FX 5700 | 120 GB | MSI Vclass 865PE + ICH5 Chipset Based

PC2, "Fungerar fortfarande": 7:32-bit | 5600+ X2 64 | 4x1GB 800MHz CL5 | Gigabyte GTX 460 | Intel 520 240 GB SSD ~200,01 MB/s | 2TB HDD WD Red ~150 MB/s | ASUS M2N-SLI DELUXE

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östergötland
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av -8-DEAMON-8-:

Jaha hur visste ni att bara 2 GB per slot fungerar? Kanske är så att när det är 4 slots och max 8 GB så är det egentligen max 2 GB per slot?
ojoj
:>

Vi läste informationen i länken som du angav i första inlägget...

Information om minnesuppgradering:

•Fyra DDR3 DIMM-uttag (240-stifts)
Stöder 2 GB DDR3 DIMMs
•Stöder minnearkitektur med dubbla kanaler
•Hastigheter som stöds:
•PC3-8500 @ 1066 MHz
•PC3-6400 @ 800 MHz
•Endast Non-ECC-minne, obuffrat
•Stöder upp till 8 GB på 64-bitars datorer
•Stöder upp till 4 GB på 32-bitars datorer

Hemma hos mig är det numera en Microsoft-fri miljö..
Dator 1: iMac 27" 5K - i7 4GHz - 32GB 2133MHz - 512GB SSD - AMD 395X 4GB - 2xDell P2715Q 4K - 4TB Lacie D2 Thunderbolt
HTPC: ASUS X99-M WS - i7 5960X - H100i GTX - 16GB 3000Mhz - Samsung SM951 512GB - ASUS GTX 780 DCU II OC - AX860 Platinum - Corsair 350D - Linux
Bärbar 1: MacBook PRO / 256GB SSD NAS: Synology DS415+ 16TB

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av -8-DEAMON-8-:

Jaha hur visste ni att bara 2 GB per slot fungerar? Kanske är så att när det är 4 slots och max 8 GB så är det egentligen max 2 GB per slot?
ojoj
:>

Webhallen känns ju bra att köpa ifrån...
Hmm, är detsåhär man gör för att dom ska skicka minnena till Solna utan köptvång?
http://img51.imageshack.us/img51/8373/cl3y.png

Dessutom vid köp från internet har du ju 14 dagars returrätt, så om du inte är alltför klumpig och fysiskt skadar minnena ska detta fungera.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jan 2006

Om man ska göra långsiktig investering, t ex köpa nytt MoBo+CPU+HDD (vi köpte ny PSU & GPU för ½ år sen). Är det bra om man köper DDR3 1600MHz (eller mer kanske?) som man senare kan sätta i en ny PC?

Men om nu minnena kan nedklockas, kan t ex ett 4 GB RAM-minne “nedklockas” till 2 GB eller kommer det bli “hårdvaruinkompatiblitet”?

Sen tänkte jag på en till sak, finns det dataspel som använder mer än 4 GB idag verkligen?

PC1, "Nostalgisk": XP | Cel. D 2,53 GHz @ 2,56 GHz | 768 MB| ASUS GeForce FX 5700 | 120 GB | MSI Vclass 865PE + ICH5 Chipset Based

PC2, "Fungerar fortfarande": 7:32-bit | 5600+ X2 64 | 4x1GB 800MHz CL5 | Gigabyte GTX 460 | Intel 520 240 GB SSD ~200,01 MB/s | 2TB HDD WD Red ~150 MB/s | ASUS M2N-SLI DELUXE

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av Jalle64:

Dessutom vid köp från internet har du ju 14 dagars returrätt, så om du inte är alltför klumpig och fysiskt skadar minnena ska detta fungera.

Men det gäller väl inte om man köper /betalar i butik? Man bokar ju bara varan på nätet om man väljer, "Betala i butik"

Stationär PC: Chassi: Nexus Prominent 9 ATX MB: Asus Maximus VI Hero CPU: Intel Core i5-4670K @ 3.4GHz, OC till 4.4 GHz Kylning: Noctua NH-U12S GPU: MSI GeForce GTX 770 Gaming 2GB RAM: Crucial Ballistix Sport DDR3 16GB 1600MHz SSD: Intel 520 SSD 180GB HDD: WD Green 1TB, Toshiba 640GB PSU: Corsair 650 TX V2. Mobila enheter Mina Androidenheter och HP EliteBook 8470p. Citera om du vill ha ett garanterat svar från mig

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av jnsson:

Men det gäller väl inte om man köper /betalar i butik? Man bokar ju bara varan på nätet om man väljer, "Betala i butik"

Nej det gör det inte då det ju inte handlar om distansköp. Det du gör är ju bara beställa/lägga undan varan.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av Jalle64:

Nej det gör det inte då det ju inte handlar om distansköp. Det du gör är ju bara beställa/lägga undan varan.

Du skrev nämligen så här: "Dessutom vid köp från internet har du ju 14 dagars returrätt" när han valde Betala i butik

Stationär PC: Chassi: Nexus Prominent 9 ATX MB: Asus Maximus VI Hero CPU: Intel Core i5-4670K @ 3.4GHz, OC till 4.4 GHz Kylning: Noctua NH-U12S GPU: MSI GeForce GTX 770 Gaming 2GB RAM: Crucial Ballistix Sport DDR3 16GB 1600MHz SSD: Intel 520 SSD 180GB HDD: WD Green 1TB, Toshiba 640GB PSU: Corsair 650 TX V2. Mobila enheter Mina Androidenheter och HP EliteBook 8470p. Citera om du vill ha ett garanterat svar från mig

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av jnsson:

Du skrev nämligen så här: "Dessutom vid köp från internet har du ju 14 dagars returrätt" när han valde Betala i butik

Jag såg inte detta men annars har du ju rätt. Dock kan man ju komma överens om öppet köp utöver detta, men om så är fallet här vet bara TS.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad
Registrerad
Nov 2012

Får man fråga varför du ska uppgradera till 8gb i den burken? den kommer knappast bli snabbare om du inte använder några program som tuggar upp ram

CPU: i7 3770k @ 4.2ghz + Be Quiet! Dark Rock Pro 3 Moderkort: Asrock Z77 Extreme6 Minnen: Corsair Vengeance Pro 4x4gb 2133mhz GPU: MSI GTX 980 Ti Gaming SSD: 2x Samsung 840 Pro 256gb RAID 0 Nätagg: Corsair AX 850 80+ Gold Chassi: Be Quiet! Silent Base 600

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jan 2006
Skrivet av Oliver91:

Får man fråga varför du ska uppgradera till 8gb i den burken? den kommer knappast bli snabbare om du inte använder några program som tuggar upp ram

Mja, vi tänkte mest att det kunde bli bättre i och med att RAM-minnena blir snabbare. Och så är det nog bra att köpa 8 GB när vi ändå är i farten, och så kan vi sätta in dom i den nya datorn som vi tänker köpa om några år. (då kankse 8 GB är bra att ha)

Iallafall,,
Vi hittade nu dessa ram-minnen:
Corsair ValueSelect 4 GB DDR3 PC3-10666 1333MHz :
http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/127262-corsair_values...

Men dom är ju på 1333 Mhz. Var det så att moderkortet kunde klocka ner domhär minnena? Eller kommer dom inte fungera tro? Hur vet man sånthär egentligen?

PC1, "Nostalgisk": XP | Cel. D 2,53 GHz @ 2,56 GHz | 768 MB| ASUS GeForce FX 5700 | 120 GB | MSI Vclass 865PE + ICH5 Chipset Based

PC2, "Fungerar fortfarande": 7:32-bit | 5600+ X2 64 | 4x1GB 800MHz CL5 | Gigabyte GTX 460 | Intel 520 240 GB SSD ~200,01 MB/s | 2TB HDD WD Red ~150 MB/s | ASUS M2N-SLI DELUXE

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
SweClockers forum
Registrerad
Aug 2012
Skrivet av -8-DEAMON-8-:

Mja, vi tänkte mest att det kunde bli bättre i och med att RAM-minnena blir snabbare. Och så är det nog bra att köpa 8 GB när vi ändå är i farten, och så kan vi sätta in dom i den nya datorn som vi tänker köpa om några år. (då kankse 8 GB är bra att ha)

Iallafall,,
Vi hittade nu dessa ram-minnen:
Corsair ValueSelect 4 GB DDR3 PC3-10666 1333MHz :
http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/127262-corsair_values...

Men dom är ju på 1333 Mhz. Var det så att moderkortet kunde klocka ner domhär minnena? Eller kommer dom inte fungera tro? Hur vet man sånthär egentligen?

Minnena har ingen egen hastighet. De är bara specificerade att klara 1333MHz. Moderkortet bestämmer helt vilken hastighet minnena ska köras i.

Guide: Roota din HTC - BB-Kod-knappar på Prisjakt

              Min burk - Kvävekyld till 80%
Phenom II X4 965@3900MHz (Sommarklock)
GTX 760@1111MHz

Ibland har jag fel, men då är det någon annans fel.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jan 2006

Jaha ojoj

Så vi skulle tex kunna köpa några DDR3-minnen som är på 2400MHz egentligen i teorin?
Står det någonstans där det verkligen är så att man kan använda hur snabba minnen som helst och så funkar det ändå?

PC1, "Nostalgisk": XP | Cel. D 2,53 GHz @ 2,56 GHz | 768 MB| ASUS GeForce FX 5700 | 120 GB | MSI Vclass 865PE + ICH5 Chipset Based

PC2, "Fungerar fortfarande": 7:32-bit | 5600+ X2 64 | 4x1GB 800MHz CL5 | Gigabyte GTX 460 | Intel 520 240 GB SSD ~200,01 MB/s | 2TB HDD WD Red ~150 MB/s | ASUS M2N-SLI DELUXE

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östergötland
Registrerad
Mar 2011

Det finns något som heter BIOS också...... som ska ha stöd för minnena.

Hemma hos mig är det numera en Microsoft-fri miljö..
Dator 1: iMac 27" 5K - i7 4GHz - 32GB 2133MHz - 512GB SSD - AMD 395X 4GB - 2xDell P2715Q 4K - 4TB Lacie D2 Thunderbolt
HTPC: ASUS X99-M WS - i7 5960X - H100i GTX - 16GB 3000Mhz - Samsung SM951 512GB - ASUS GTX 780 DCU II OC - AX860 Platinum - Corsair 350D - Linux
Bärbar 1: MacBook PRO / 256GB SSD NAS: Synology DS415+ 16TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad
Registrerad
Nov 2012
Skrivet av -8-DEAMON-8-:

Jaha ojoj

Så vi skulle tex kunna köpa några DDR3-minnen som är på 2400MHz egentligen i teorin?
Står det någonstans där det verkligen är så att man kan använda hur snabba minnen som helst och så funkar det ändå?

Mm märkesdatorer är kinkiga med minnen så köp något som garanterat passar eller låt bli, 4gb mer ram är ingen prestandaökning med den burken

Skickades från m.sweclockers.com

CPU: i7 3770k @ 4.2ghz + Be Quiet! Dark Rock Pro 3 Moderkort: Asrock Z77 Extreme6 Minnen: Corsair Vengeance Pro 4x4gb 2133mhz GPU: MSI GTX 980 Ti Gaming SSD: 2x Samsung 840 Pro 256gb RAID 0 Nätagg: Corsair AX 850 80+ Gold Chassi: Be Quiet! Silent Base 600

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2006

Behövs mer minne så skaffa nått billigt 1333Mhz DDR3 och bara 2GB stickor.

Sen tänks det lite fel tycker jag att man kan sätta dom i en ny dator senare, jo det kanske man kan, men med en ny dator vill man inte sitta med "bara" 2GB stickor, i moderna datorer bör det vara 4 eller 8 GB stickor.

Om några år med nya datorer kommer inte minnet passa alls, kommer vara DDR4 då.

Cooler Master ATCS840, corsair AX750, Asus Sabertooth X58, i7 950, Highend vattenkylning, 12Gb Corsair, GTX275, Raptor 150, Spinpoint F1 1Tb x3, WD 640black, Windows 7 x64, Asus Xonar Essence STX. Skärm Dell U2711.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad
Registrerad
Nov 2012
Skrivet av ggustavsson:

Behövs mer minne så skaffa nått billigt 1333Mhz DDR3 och bara 2GB stickor.

Sen tänks det lite fel tycker jag att man kan sätta dom i en ny dator senare, jo det kanske man kan, men med en ny dator vill man inte sitta med "bara" 2GB stickor, i moderna datorer bör det vara 4 eller 8 GB stickor.

Om några år med nya datorer kommer inte minnet passa alls, kommer vara DDR4 då.

precis och i jämförelse med övriga hårdvaran så känns det som att minnet är det absolut sista som behövs uppgraderas

CPU: i7 3770k @ 4.2ghz + Be Quiet! Dark Rock Pro 3 Moderkort: Asrock Z77 Extreme6 Minnen: Corsair Vengeance Pro 4x4gb 2133mhz GPU: MSI GTX 980 Ti Gaming SSD: 2x Samsung 840 Pro 256gb RAID 0 Nätagg: Corsair AX 850 80+ Gold Chassi: Be Quiet! Silent Base 600

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jan 2006

Hejhej

Nu har vi köpt 2 st Corsair ValueSelect 4 GB DDR3 PC3-10666 1333MHz iallafall och datorn startar.

Men det är så att i SpeedFAN är dom inställda på 667MHz, dom bör komma upp i 1066MHz men iallafall inte 1333MHz då inte moderkortet stödjer det.

Sen Googlade vi och det kan vara så att man behöver ändra volt för RAM-minnena på något sätt på moderkortet. Men i BIOS hittade vi ingen sån inställning. Kanske någon vet hur man ska göra för att få minnena till 1066MHz? Är det volt man ska ändra t ex?

Här är lite info om RAM-minnena ur SpeedFAN

Memory SPD
DIMM # 1
SMBus address 0x50
Memory type DDR3
Module format UDIMM
Manufacturer (ID) Corsair (7F7F9E0000000000)
Size 2048 MBytes
Max bandwidth PC3-10700H (667 MHz)
Part number VS2GB1333D3
Manufacturing date Week 35/Year 13
Number of banks 8
Nominal Voltage 1.50 Volts
EPP no
XMP no
AMP no
JEDEC timings table CL-tRCD-tRP-tRAS-tRC @ frequency
JEDEC #1 6.0-6-6-16-23 @ 444 MHz
JEDEC #2 7.0-7-7-19-27 @ 518 MHz
JEDEC #3 8.0-8-8-22-30 @ 592 MHz
JEDEC #4 9.0-9-9-24-34 @ 666 MHz

DIMM # 2
SMBus address 0x51
Memory type DDR3
Module format UDIMM
Manufacturer (ID) Corsair (7F7F9E0000000000)
Size 2048 MBytes
Max bandwidth PC3-10700H (667 MHz)
Part number VS2GB1333D3
Manufacturing date Week 35/Year 13
Number of banks 8
Nominal Voltage 1.50 Volts
EPP no
XMP no
AMP no
JEDEC timings table CL-tRCD-tRP-tRAS-tRC @ frequency
JEDEC #1 6.0-6-6-16-23 @ 444 MHz
JEDEC #2 7.0-7-7-19-27 @ 518 MHz
JEDEC #3 8.0-8-8-22-30 @ 592 MHz
JEDEC #4 9.0-9-9-24-34 @ 666 MHz

DIMM # 3
SMBus address 0x52
Memory type DDR3
Module format UDIMM
Manufacturer (ID) Corsair (7F7F9E0000000000)
Size 2048 MBytes
Max bandwidth PC3-10700H (667 MHz)
Part number VS2GB1333D3
Number of banks 8
Nominal Voltage 1.50 Volts
EPP no
XMP no
AMP no
JEDEC timings table CL-tRCD-tRP-tRAS-tRC @ frequency
JEDEC #1 6.0-6-6-16-23 @ 444 MHz
JEDEC #2 7.0-7-7-19-27 @ 518 MHz
JEDEC #3 8.0-8-8-22-30 @ 592 MHz
JEDEC #4 9.0-9-9-24-34 @ 666 MHz

DIMM # 4
SMBus address 0x53
Memory type DDR3
Module format UDIMM
Manufacturer (ID) Corsair (7F7F9E0000000000)
Size 2048 MBytes
Max bandwidth PC3-10700H (667 MHz)
Part number VS2GB1333D3
Number of banks 8
Nominal Voltage 1.50 Volts
EPP no
XMP no
AMP no
JEDEC timings table CL-tRCD-tRP-tRAS-tRC @ frequency
JEDEC #1 6.0-6-6-16-23 @ 444 MHz
JEDEC #2 7.0-7-7-19-27 @ 518 MHz
JEDEC #3 8.0-8-8-22-30 @ 592 MHz
JEDEC #4 9.0-9-9-24-34 @ 666 MHz

Monitoring
Mainboard Model 2A94 (0x000000E0 - 0x00002580)

Dold text

PC1, "Nostalgisk": XP | Cel. D 2,53 GHz @ 2,56 GHz | 768 MB| ASUS GeForce FX 5700 | 120 GB | MSI Vclass 865PE + ICH5 Chipset Based

PC2, "Fungerar fortfarande": 7:32-bit | 5600+ X2 64 | 4x1GB 800MHz CL5 | Gigabyte GTX 460 | Intel 520 240 GB SSD ~200,01 MB/s | 2TB HDD WD Red ~150 MB/s | ASUS M2N-SLI DELUXE

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Långshyttan
Registrerad
Nov 2010
Skrivet av ggustavsson:

Behövs mer minne så skaffa nått billigt 1333Mhz DDR3 och bara 2GB stickor.

Sen tänks det lite fel tycker jag att man kan sätta dom i en ny dator senare, jo det kanske man kan, men med en ny dator vill man inte sitta med "bara" 2GB stickor, i moderna datorer bör det vara 4 eller 8 GB stickor.

Om några år med nya datorer kommer inte minnet passa alls, kommer vara DDR4 då.

sitter själv med 4 st 2 gb stickor och det rullar på fint trots att man överklockar ^^

(fick med en 2 gb sticka i uppgraderingspaketet från början och tänkte äsh man vill inte få grejer liggande och köpte några fler billiga stickor av samma märke och tillverkare.)
det var innan de blev dyrare igen btw så man spara nog in 200 kr istället för och köpa annat kit med 4x2 gb efter att man köpt en till 2gb sticka för 99 kr för att ha 4 gb sen 2x2 gb kit till för 179 kr

AMD Phenom II x6 1090T @3.5 ghz. corsair 8 gb @ 1333 mhz moderkort GA-870A-UD3, Asus R9 280 DCII TOP och nätagg ocz modulär psu 500W SSD: 60 gb intel 330 128 gb corsair force gs.

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av -8-DEAMON-8-:

Hejhej

Nu har vi köpt 2 st Corsair ValueSelect 4 GB DDR3 PC3-10666 1333MHz iallafall och datorn startar.

Men det är så att i SpeedFAN är dom inställda på 667MHz, dom bör komma upp i 1066MHz men iallafall inte 1333MHz då inte moderkortet stödjer det.

Sen Googlade vi och det kan vara så att man behöver ändra volt för RAM-minnena på något sätt på moderkortet. Men i BIOS hittade vi ingen sån inställning. Kanske någon vet hur man ska göra för att få minnena till 1066MHz? Är det volt man ska ändra t ex?

Visar de även 667MHz i CPU-Z så är det så att denna hastighet blir det dubbla då det ju är DDR-minnen.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jan 2006

Hmm, är det 667x2 eller nåt? Det blir ju ungefär 1333.
Men vad betyder isåfall dethär?

Citat:

Hastigheter som stöds:
PC3-8500 @ 1066 MHz
PC3-6400 @ 800 MHz

Inte detdär med Dual Channel? För det gjorde väl ingen skillnad?

Kanske Double Data Rate i DDR-förkortningen?

PC1, "Nostalgisk": XP | Cel. D 2,53 GHz @ 2,56 GHz | 768 MB| ASUS GeForce FX 5700 | 120 GB | MSI Vclass 865PE + ICH5 Chipset Based

PC2, "Fungerar fortfarande": 7:32-bit | 5600+ X2 64 | 4x1GB 800MHz CL5 | Gigabyte GTX 460 | Intel 520 240 GB SSD ~200,01 MB/s | 2TB HDD WD Red ~150 MB/s | ASUS M2N-SLI DELUXE

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av -8-DEAMON-8-:

Hmm, är det 667x2 eller nåt? Det blir ju ungefär 1333.
Men vad betyder isåfall dethär?

Inte detdär med Dual Channel? För det gjorde väl ingen skillnad?

Kanske Double Data Rate i DDR-förkortningen?

Det är beräkningar på bandbredd precis som PC3-10666 (1333MHz) och PC3-12800 (1600MHz).

http://sv.wikipedia.org/wiki/DDR3_SDRAM

Vad står det om du kollar med CPU-Z?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ligger i norr
Registrerad
Nov 2007

Även de ursprungliga minnena var 1333MHz.
med lite tur kanske begränsningen ligger på 1333MHz istf på 1066MHz.
(Spec dåligt uppdaterad?)
Inte för att det gör någon större skillnad i praktiken.

Som sagt, använd ett riktigt program och se vad det säger!

Fo3

Father of love and Father of rain.... Father of loneliness and pain-
(Manfred Mann's Earth Band)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jan 2006

Hejhej såhär ser det ut i CPU-Z.
Första bilden är Memory-fliken
Andra bilden är SPD-fliken, Slot #1 ser lika dan ut på alla 4 Slottarna (bara att Week/Year är grå på Slot 3 & 4).

Finns det bättre program för att visa och göra allt med RAM-minnen? T ex ändra volt (jag kanske inte behöver men ändå) och kolla massa andra detaljer som CPU-Z inte visar.

PC1, "Nostalgisk": XP | Cel. D 2,53 GHz @ 2,56 GHz | 768 MB| ASUS GeForce FX 5700 | 120 GB | MSI Vclass 865PE + ICH5 Chipset Based

PC2, "Fungerar fortfarande": 7:32-bit | 5600+ X2 64 | 4x1GB 800MHz CL5 | Gigabyte GTX 460 | Intel 520 240 GB SSD ~200,01 MB/s | 2TB HDD WD Red ~150 MB/s | ASUS M2N-SLI DELUXE