Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2010

I5 760 OC, hjälp med Vcore "stepping"

Hallå.

Sitter och skrämmer min stackars I5'a inför en uppgradering av grafikkort.

Fått en stabil OC på 3.8GHz @ 1.280 Vcore. Dock blir jag inte klok på varför min Vcore inte "steppar" ner under idle? Klocken trappas ner till ~1.8 GHz som vanligt men volten följer inte med, vilket den gjorde innan jag börja skruva på volterna etc.
Moderkort i fråga är ett Gigabyte 55H-USB3 M-atx, kylaren är en H70 om det är intressant.

FSB körs på 200 och multiplier på x19

Vad kan jag ha missat? Försökt googla på mitt lilla problem utan att hitta något som är till min nytta, kanske jag som är usel på att söka?

Hjälp uppskattas!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Feb 2012

Har samma processor och min steppar inte heller ner något märkbart, från 1.35 till 1.32 bara. Kör med Noctua NH-D14.

Mina settings:
4.0GHz
Multiplier: x21
FSB: 191
VCore: 1.35v
C1E och speedstep av

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2010
Skrivet av ph0gelbice:

Har samma processor och min steppar inte heller ner något märkbart, från 1.35 till 1.32 bara. Kör med Noctua NH-D14.

Mina settings:
4.0GHz
Multiplier: x21
FSB: 191
VCore: 1.35v
C1E och speedstep av

Exakt likadant för mig, dock från 1.280 till 1.260. Minst sagt underligt ;S

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2009

Du måste aktivera C1E och speedstep

Dator 1: [Intel Core i5 4670k @ 4,5Ghz] [Asus Maximus VI Formula Z87] [GTX780 @ 1280Mhz Core/6708Mhz Memory] [16GB Corsair Vengeance Pro @ 1600MHz CL: 9-9-9-24]
Dator 2: [Intel Core i5 2500k @ 4,6Ghz] [EVGA Z68 FTW] [GTX670 @ 1300Mhz Core/7008Mhz Memory ] [16GB G.Skill @ 1600MHz CL: 9-9-9-24]