Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Jan 2008

Fråga om GTX 670

Tjena!

För ungefär 3 månader sedan köpte jag mig ett ZOTAC GTX 670, vilket jag är ruggigt nöjd med.
Men jag har lite funderingar över klockfrekvensen kärnan går i.
Kortet ska gå i 980MHz(turbo), men mitt går upp så högt som 1097MHz. Där ligger det stabilt och presterar riktigt bra. Men jag har vid två tillfällen fått blåskärm, och idag så startade datorn men jag fick ingen bild. Alla tillfällen har varit då grafikkortet inte varit belastat, så jag vet inte ifall det faktiskt beror på överklockningen i sig.

Jag kanske även bör tillägga att jag inte överklockat det på egen hand utan så här har det varit sedan jag köpte det.

Övrig hårdvara:
Intel i5 4670k 3,4GHz (3,8 GHz turbo)
Corsair Vengance 8GB 1600MHz
MSI H87-G43

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av asta127:

Tjena!

För ungefär 3 månader sedan köpte jag mig ett ZOTAC GTX 670, vilket jag är ruggigt nöjd med.
Men jag har lite funderingar över klockfrekvensen kärnan går i.
Kortet ska gå i 980MHz(turbo), men mitt går upp så högt som 1097MHz. Där ligger det stabilt och presterar riktigt bra. Men jag har vid två tillfällen fått blåskärm, och idag så startade datorn men jag fick ingen bild. Alla tillfällen har varit då grafikkortet inte varit belastat, så jag vet inte ifall det faktiskt beror på överklockningen i sig.

Jag kanske även bör tillägga att jag inte överklockat det på egen hand utan så här har det varit sedan jag köpte det.

Övrig hårdvara:
Intel i5 4670k 3,4GHz (3,8 GHz turbo)
Corsair Vengance 8GB 1600MHz
MSI H87-G43

Är det i windows du inte får bild? Annars är det antagligen kortet som inte är ok alternativt får dåligt med ström eller glappar.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Jan 2008
Skrivet av Jalle64:

Är det i windows du inte får bild? Annars är det antagligen kortet som inte är ok alternativt får dåligt med ström eller glappar.

Hade inte igång skärmarna när den bootade, så vet inte om den kom så långt som till Windows. Däremot fick jag upp frågan om jag ville köra en repair på operativet när jag startade om den. Att det inte får tillräckligt med ström är ingen omöjlighet, jag har ett ca 5 år gammalt Corsair TX 650w. Men om det nu är en strömfråga så borde väl jag märkt något när kortet blir stressat? Jag har bland annat lirat igenom hela Tomb Raider 2013 och kört grafikkrävande saker under längre tid, utan några problem som helst.
Var inte heller några problem att starta upp datorn direkt efter.

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av asta127:

Hade inte igång skärmarna när den bootade, så vet inte om den kom så långt som till Windows. Däremot fick jag upp frågan om jag ville köra en repair på operativet när jag startade om den. Att det inte får tillräckligt med ström är ingen omöjlighet, jag har ett ca 5 år gammalt Corsair TX 650w. Men om det nu är en strömfråga så borde väl jag märkt något när kortet blir stressat? Jag har bland annat lirat igenom hela Tomb Raider 2013 och kört grafikkrävande saker under längre tid, utan några problem som helst.
Var inte heller några problem att starta upp datorn direkt efter.

Att nätagg blir gamla det är väl så, men det låter ändå konstigt (Har ett likadant själv utan problem). Dock kan du ju testa att byta drivrutin till kortet. Den senaste från nVidia verkar en del ha problem med så testa en tidigare.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Jan 2008
Skrivet av Jalle64:

Att nätagg blir gamla det är väl så, men det låter ändå konstigt (Har ett likadant själv utan problem). Dock kan du ju testa att byta drivrutin till kortet. Den senaste från nVidia verkar en del ha problem med så testa en tidigare.

Ja känns lite lurigt, är ju inte direkt liknande problem heller. Om man bortser från blåskärmarna då. En gång så startade datorn men för att kort efter bara stängas av. Inte heller några problem att starta den efteråt.
Den tanken har slagit mig med. Efter förra uppdateringen har jag inte haft några problem med blåskärmar i alla fall, men sen kom ju det här. Så jag vet inte.
Men jag är fortfarande ganska förbryllad över varför GPU klockan går så högt i turbo, kanske har missat någon BIOS inställning.

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av asta127:

Ja känns lite lurigt, är ju inte direkt liknande problem heller. Om man bortser från blåskärmarna då. En gång så startade datorn men för att kort efter bara stängas av. Inte heller några problem att starta den efteråt.
Den tanken har slagit mig med. Efter förra uppdateringen har jag inte haft några problem med blåskärmar i alla fall, men sen kom ju det här. Så jag vet inte.
Men jag är fortfarande ganska förbryllad över varför GPU klockan går så högt i turbo, kanske har missat någon BIOS inställning.

När det gäller den där "turbon" eller Boosten som det egentligen kallas så är den inte ristad i sten utan är flytande allt efter vad din rigg klarar när det gäller temp och power, därav skillnaderna i klockhastighet. Inget konstigt där alltså.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Jan 2008
Skrivet av Jalle64:

När det gäller den där "turbon" eller Boosten som det egentligen kallas så är den inte ristad i sten utan är flytande allt efter vad din rigg klarar när det gäller temp och power, därav skillnaderna i klockhastighet. Inget konstigt där alltså.

Hmm okej, då har jag lärt mig något nytt idag. Då borde det med andra ord inte vara mitt problem. Eftersom att problemen är så olika och väldigt oregelbundna vet jag inte vad jag ska göra med det. Kom på att den fastnade i en loop en gång med, fast det är väl Windows som är lite bajs.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västmanland
Registrerad
Nov 2004

kolla event log, där kan du se vad som hänt vid dom olika tillfällena

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Jan 2008
Skrivet av Mmomento:

kolla event log, där kan du se vad som hänt vid dom olika tillfällena

Yeap, har jag också gjort. Såg även att min omstart var loggad så jag antar att Windows laddades. Min teori är den att drivrutinerna fuckade upp det lite. Men finns klart andra alternativ också.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Jun 2007
Skrivet av asta127:

Yeap, har jag också gjort. Såg även att min omstart var loggad så jag antar att Windows laddades. Min teori är den att drivrutinerna fuckade upp det lite. Men finns klart andra alternativ också.

Kör du beta-drivrutiner eller whql?
Blåskärmar är väl vanligare när CPU eller minnen spökar om jag inte missförstått saker helt. Kan vara värt att ta en titt på dom också. Memtest för minnen samt Prime95 eller AIDA64 för CPU. Kom ihåg att hålla ett öga på CPU-temp.

Intel i7 5930k 4.5Ghz @ 1.2V ][ SLI Gigabyte GTX 980 Ti Gaming G1 1560/8366
Phantek Enthoo Primo ][ Fractal Design Newton R3 1000W ][ Asus X99-A ][ 32GB DDR4 Crucial Ballistix 2400Mhz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Jan 2008
Skrivet av suzaku:

Kör du beta-drivrutiner eller whql?
Blåskärmar är väl vanligare när CPU eller minnen spökar om jag inte missförstått saker helt. Kan vara värt att ta en titt på dom också. Memtest för minnen samt Prime95 eller AIDA64 för CPU. Kom ihåg att hålla ett öga på CPU-temp.

Fast jag har inte fått någon blåskärm sedan jag uppdaterat grafikdrivrutinerna. Men kanske kan vara en idé att kolla minnen och prollen med. Temperaturen är inte något direkt problem. CPU har nog varit uppe i typ 60 som högst och grafikkortet går aldrig över 79 grader. Visserligen inte ideala temperaturer men borde funka fint.