Win 8.1 låser sig vid skrivbordet

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2006

Win 8.1 låser sig vid skrivbordet

Hamnade som Tech support åt familjen på syrrans UH552 Fujitsu lifebook (tror jag det var) med win 8.1
Kan inget om win 8 så det går segt.
Det har uppstått ett problem där när man loggar in från anv-konto skärmen så fryser desktop, ibland får man upp modern UI i några sek som verkar responsivt men slutar reagera på input från musen efter ett par sek (mus och tgb funkar). Väl på desktop syns inga ikoner, windows-knappen reagerar inte på mustryck eller win-knappen på tgb. Enda som funkar där är genvägspilen för system tray. Genom ctrl-alt-del funkar och jag får upp aktivitetshanteraren.
Därigenom lyckades jag öppna utforskaren och hitta till mappen för skrivbordet där jag kom in på internet. Körde win update osv men det hjälpte inte. Syrran kör Norton Internet Security som jag inte är så bekant med men den verkar inte som den vill söka igenom datorn eller så gör den det utan att jag fattar det. Defender är ju inaktiverat pga Norton, men eftersom detta inte känns som ett virus utan mer åt fel på windows tror jag inte att det hjälper. Det sjuka är ju att Windows fungerar helt felfritt utöver just windows-raden, startmenyn och modern UI. Fanns ingen återställningspunkt men verkar komma åt ett verktyg för att installera om allt från början, men tar det som sista alternativ.
Ville försöka köra felsäkert läge men det verkar inte så enkelt som det är i win7 att få fram.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mariefred
Registrerad
Jul 2011

tryck in Shift+F8 key för felsäkert läge i win 8

╔ Corsair 32GB DDR3 CL9 1600Mhz DOMINATOR PLATINUM ■
╠ MSI Krait SLi Edition ■ ASUS-ROG-STRIX-GTX1080TI-OC ■ Intel i7 4790K
╠ DeepCool Captain 240EX ■ Kingston HyperX Savage 250GB
╠ Corsair Graphite 760T ■ XFX PRO1000W Limited Black Edition
╚ BenQ XR3501 35-inch Curved Ultra Wide 144HZ

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2006
Skrivet av fermia:

tryck in Shift+F8 key för felsäkert läge i win 8

Funkade inte i windows men i inloggingsskärmen kunde man hålla in shift och starta om så kom man in i recovery Tools när felsäkert läge gömde sig. Allt såg normalt ut i felsäkert läge så jag startade om och nu verkar modern ui och deskop fungera som det ska, rebootat 2 gånger med vad som verkar vara samma resultat. Undrar om det inte är någon fujitsugrej/app som ställde till det men är osäker eftersom man inte fick något som helst felmeddelande. Men ja, verkar fixat för tillfället, så tack alla som läste tråden.