Får bara 10 FPS i CS:GO med GTX-760

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012

Får bara 10 FPS i CS:GO med GTX-760

Köpte ganska nyligen en dator som jag byggde ihop själv, installerade Windows 7 Ultimate och sen när jag skulle starta datorn så fick jag blåskärm. Well shit tänkte jag men efter en omstart så funkade det igen.

Och nu upptäckte jag att grafiken verkar helt störd.
Det första jag gjorde var en "Windows experience Index" där jag fick:

Processor "4"
Memory "4,7"
Graphics "2,9"
Gaming Graphics "6,9"
Primary hard disk " 7,9"

Prövade att spela lite CS:GO på LÄGSTA kvaliten och det gick knappt att spela, hade runt 10-30 fps.
Har installerat och ominstallerat alla drivrutiner, tagit ut grafikkortet och in igen.
Kontrollerat alla kablar osv.
På 3DMARK testet så fick jag ( på Fire strike ) 1631 i score, där låg jag mellan 2-20 fps. Och där står det även "Graphics driver not approved"

Någon kunnig som har varit med om liknade?

Specs

Kingstone SSD
Ram-minne: Crucial 16GB
Nättagg: Corsair 750M
Moderkort: Gigabyte G1 Sniper B5
Processor: Intel i7 4770K
Grafikkort: GTX 760 PhysX CUDA

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Aug 2011

Du använder den integrerade grafiken så vitt jag kan se. Säker på att grafikkortet sitter som det ska och har all strömförsörjning inkopplat?

CPU:Intel core i7 3770K @ 4.7 ghz, +0.125 offset spänning (Hyper 212 push-pull) GPU: ASUS GTX 1080 TI STRIX OC @ 2050 / 11580mhz MINNE:16gb Corsair Vengeance 1600mhz @ 8-9-8-24, 1.5v MODERKORT:Asus P8z77-V PRO NÄTAGG:Antec High Current Gamer 900w SSD: Samsung SM843 480gb, Samsung 830 256gb, Samsung 840 PRO 256gb CHASSI: Fractal Design Define R5 Titanium @ 6 fans LJUDKORT: ASUS Xonar Essence STX HÖRLURAR: QPAD QH-90 OS: Windows 10 PRO

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2012

Har du kollat temperaturen på processorn? Detta kan göras med t.ex. HWMonitor. Kopplat bildsärmen till moderkortet eller till grafikkortet?

Intel i7-3770K@4,5GHz 1,275V - ASRock P67 Pro3 REV B3 - Corsair Vengeance Pro DDR3 2133MHz 2x8GB - MSI GTX 1080 Gaming X - Samsung 840 EVO 120GB - WD Caviar Black 6TB - Seagate SV35 2TB - Noctua NH-C12P SE14 - LG DVD+-RW - Corsair TX 650W - Antec One Hundred - Dell 25" UltraSharp U2515H

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av RasmusC:

Du använder den integrerade grafiken så vitt jag kan se. Säker på att grafikkortet sitter som det ska och har all strömförsörjning inkopplat?

Det tror jag också.. Grafikkortet har jag tagit in och ut för att vara säker... Får inte upp något error meddelande heller på Nvidias kontrollpanel...

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av fantomsmurfen:

Har du kollat temperaturen på processorn? Detta kan göras med t.ex. HWMonitor. Kopplat bildsärmen till moderkortet eller till grafikkortet?

Till Grafikkortet, nej det har jag inte gjort, ska göra det.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av fantomsmurfen:

Har du kollat temperaturen på processorn? Detta kan göras med t.ex. HWMonitor. Kopplat bildsärmen till moderkortet eller till grafikkortet?

HWMonitor:
Intel i7 4770K
Voltages: blalbbalbla
Temperatures:
Core 1: 98C
Core 2: 98C
Core 3: 100C

!??!?!?!?!?!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Aug 2011

Det du kan prova är att gå in i BIOS och avaktivera integrerade GPUn helt. Annars har jag tyvärr ingen aning! Lycka till.

CPU:Intel core i7 3770K @ 4.7 ghz, +0.125 offset spänning (Hyper 212 push-pull) GPU: ASUS GTX 1080 TI STRIX OC @ 2050 / 11580mhz MINNE:16gb Corsair Vengeance 1600mhz @ 8-9-8-24, 1.5v MODERKORT:Asus P8z77-V PRO NÄTAGG:Antec High Current Gamer 900w SSD: Samsung SM843 480gb, Samsung 830 256gb, Samsung 840 PRO 256gb CHASSI: Fractal Design Define R5 Titanium @ 6 fans LJUDKORT: ASUS Xonar Essence STX HÖRLURAR: QPAD QH-90 OS: Windows 10 PRO

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012

Grafikkortet ligger bara på 32 C :S

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Apr 2009
Skrivet av Yoghurty:

HWMonitor:
Intel i7 4770K
Voltages: blalbbalbla
Temperatures:
Core 1: 98C
Core 2: 98C
Core 3: 100C

!??!?!?!?!?!

Damn! Kollat om processorfläkten är rätt monterad? För jag förstår om processorn klockar ner sig eftersom temperaturerna är helt klart skyhöga. Nästan på gränsen att den borde stänga av sig?

Chassi: Fractal Design Define R3, Titanium CPU: Intel Core i7 7700K 4.8 GHz
MoBo: Gigabyte GA-Z270-Gaming K3 GPU: EVGA GTX 970 4 GB
RAM: Corsair LPX 16GB CL15 3000Mhz VENGEANCE SSD: Samsung 750 EVO 500GB
HDD: 500GB Seagate Barracuda 7200rpm PSU: LEPA B1000-MB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av Yoghurty:

HWMonitor:
Intel i7 4770K
Voltages: blalbbalbla
Temperatures:
Core 1: 98C
Core 2: 98C
Core 3: 100C

!??!?!?!?!?!

Extremt höga! Då har du nog misslyckats med att sätta dit kylaren ordentligt!

CPU:Intel core i7 3770K @ 4.7 ghz, +0.125 offset spänning (Hyper 212 push-pull) GPU: ASUS GTX 1080 TI STRIX OC @ 2050 / 11580mhz MINNE:16gb Corsair Vengeance 1600mhz @ 8-9-8-24, 1.5v MODERKORT:Asus P8z77-V PRO NÄTAGG:Antec High Current Gamer 900w SSD: Samsung SM843 480gb, Samsung 830 256gb, Samsung 840 PRO 256gb CHASSI: Fractal Design Define R5 Titanium @ 6 fans LJUDKORT: ASUS Xonar Essence STX HÖRLURAR: QPAD QH-90 OS: Windows 10 PRO

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av Yoghurty:

HWMonitor:
Intel i7 4770K
Voltages: blalbbalbla
Temperatures:
Core 1: 98C
Core 2: 98C
Core 3: 100C

!??!?!?!?!?!

Det där är alldeles för höga temperaturer. Din processor throttlar. Kylaren till processorn sitter antingen löst eller fel. Montera om den ordentligt med ny kylpasta.

Intel i7-3770K@4,5GHz 1,275V - ASRock P67 Pro3 REV B3 - Corsair Vengeance Pro DDR3 2133MHz 2x8GB - MSI GTX 1080 Gaming X - Samsung 840 EVO 120GB - WD Caviar Black 6TB - Seagate SV35 2TB - Noctua NH-C12P SE14 - LG DVD+-RW - Corsair TX 650W - Antec One Hundred - Dell 25" UltraSharp U2515H

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nässjö
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av Yoghurty:

HWMonitor:
Intel i7 4770K
Voltages: blalbbalbla
Temperatures:
Core 1: 98C
Core 2: 98C
Core 3: 100C

!??!?!?!?!?!

Din Cpu är på tok för varm, har du monterat kylaren själv ? ta av och kolla så du inte glömde skyddsplasten på, och lägg om kylpasta som ett riskorn och låt kylaren smeta ut den.

Mvh

Fractal Design Define R3, Titanium | ASRock Z77 Extreme 6 | Intel Core i7 2600K 4,4GHz | MUX-120 thermalright CPU-kylare med Nocuta fläkt | EVGA GTX 1070 | CORSAIR XMS3 16GB 1600MHZ | INTEL 330 180GB SSD | 3TB WD BLUE | be quiet KRAFT 700W | AOC q2963pm | LG 65UF675V 65" 4K

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2004

En fråga är ju vad de står i enhetshanteraren under "bildskärmskort"

Edit: såg nu att dina temps var vansinniga, problemet är nog funnet

Intel I7 7770K || MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X || Samsung 840 Pro 256GB || Samsung 850 EVO 500GB || WD Red 2TB || MSI Z270 GAMING PRO CARBON || Corsair 16GB DDR4 3000Mhz || Corsair RM750x 750W || Cooler Master Hyper 212 EVO || Acer 27" Predator XB271HUA || Qpad MK-50 || Fractal Design Define S || Steelseries Rival 300 || Sennheiser PC350 SE ||

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skepplanda
Registrerad
Mar 2007
Skrivet av Yoghurty:

Till Grafikkortet, nej det har jag inte gjort, ska göra det.

Påminner mig lite om när jag fick för mig att jag kunde tjuvkoppla mig in på Kabel-TV (själva kabeln i väggen alltså) och på så sätt få fler kanaler. Dålig idé. Blev pinsamt, men framförallt dyrt.

Stationär: Raven 02 I Gigabyte z77x-UD5H I 2700K@4,4 NH-D14 I Sapphire 290X Tri-X I 16 Gb Vengeance LP I Viewsonic 22"Wide I Steelseries XAI I Steelseries 6Gv2 I Win10 Pro 64 I Bärbart: Thinkpad X1 Carbon + X200I Mobil: S5

"Bättre bli motbevisad -än förklarad skyldig"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2010

galna temps samt så undrar jag om du installerar att drivrutiner efter installationen av Win 7. Chipset, ljud och grafik iallafall

Lycka till!

// LZ

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Apr 2002

Fram med egg å bacon!

..:: trickeh2k ::.. http://youtube.com/trickysaer Windows 10 Pro - i7 4790k @ 4,5Ghz - ASUS Maximus VII Hero - 8GB AVEXIR Blitz 1.1 Blue LED CL10 2400Mhz - Corsair AX860i - EVGA GTX 780 Classified - Acer Predator XB271HU - ASUS VG248QE - QPAD MK-85 (MX-Brown)/SteelSeries Sensei RAW Rubberized - A-Data SX900 128GB, Samsung EVO 840 120GB, SanDisk Ultra II 480GB, 2TB WD Caviar Black - ASUS Xonar DX - ASUS Strix 7.1 Gaming Headset - Blue Yeti - Corsair 750D - Custom water loop

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2007

Kylflänsen har antagligen inte kontakt med CPU. Eller så snurrar typ inte fläkten.

Nytt bygge: Ryzen och ev. Vega
ASUS Sabertooth P67, Intel 2600K@4.7GHz, 2x8GB DDR3 2133MHz, R9 390
Har haft dessa GPUer: Tseng ET6000, Matrox M3D, 3DFX Voodoo 1-3, nVidia Riva 128, TNT, TNT2, Geforce 256 SDR+DDR, Geforce 2mx, 3, GT 8600m, GTX460 SLI, GTX580, GTX670 SLI, AMD Radeon 9200, 4850 CF, 6950@70, 6870 CF, 7850 CF
Lista beg. priser GPUer
ESD for dummies

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012

Kylaren satt snett... Men nu ligger den på stadiga 34C! Stort tack till fantomsmurfen!

Ska försöka avaktivera den integrerade grafikkortet nu och kolla om det blir något bättre

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av muffinet:

En fråga är ju vad de står i enhetshanteraren under "bildskärmskort"

Edit: såg nu att dina temps var vansinniga, problemet är nog funnet

Intel (R) HD Graphics 4600
NVIDIA Geforce GTX 760

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
sweden
Registrerad
Dec 2008
Skrivet av Yoghurty:

Kylaren satt snett... Men nu ligger den på stadiga 34C! Stort tack till fantomsmurfen!

Ska försöka avaktivera den integrerade grafikkortet nu och kolla om det blir något bättre

Nä det behöver du inte om du har externt grafikkort= det i cpu:n används inte ändå.

Min spel rigg:FD Define R4|VX 550W|i5 2500K|Corsair LP 4GBX2|Mammabräda P67 Extreme4|GTX 670 windforce|23tum u2312hm
Min gamla/HTPC:AMD 6000+|Ram 2GbX2|Radeon HD5770| XFX 450/nu XFX 550
Mitt bygge: ByggloggFri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr

#Gilla inlägg som är bra & Använd citera/@"namn" vid snabbt svar

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kolbäck
Registrerad
Maj 2006

Har du kopplat DVI kabeln in i graffekortet och inte in i modekortet? En kompis gjorde detta felet förut

What I have shown you is reality. What you remember, that is the illusion.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av Spajdah:

Har du kopplat DVI kabeln in i graffekortet och inte in i modekortet? En kompis gjorde detta felet förut

Nästan säker på att problemet är både att kylaren satt fel plus att han som du säger satt in sladden fel.

| Fractal Design XL R2| 2x Gigabyte 680 Gtx@1254/7300mhz | Asrock Z77 OC Formula | 3570k@4.5ghz(1.36v) & Phanteks PH-TC14PE | 16gig hyperx beast series@2133mhz | Fractal Design Newton R2, 1000W 80+ | Samsung SSD Basic 840-Series 512GB | 2TB Toshiba 7200rpm SATA6 | 9x Scythe Glide Stream 2000rpm | 2x Bitfenix Recon Fan Controller | BenQ 27'' XL2720T 120Hz + Dell UltraSharp 27" U2713HM IPS 2560x1440 | Sennheiser HD595

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2004
Skrivet av Yoghurty:

Intel (R) HD Graphics 4600
NVIDIA Geforce GTX 760

En av dom ska inte synas där, gissa vilken?

Edit: Ok ett lite mindre drygt svar, du behöver inaktivera det inbyggda grafikkortet på något sätt (BIOS bör fungera) för det ska inte dyka upp i enhetshanteraren, det betyder att windows har läst in drivrutinerna för enheten = negativt om det är något skräp man ej vill ha igång

När du bara har "NVIDIA Geforce GTX 760" under Bildskärmskort i enhetshanteraren är du golden!

Intel I7 7770K || MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X || Samsung 840 Pro 256GB || Samsung 850 EVO 500GB || WD Red 2TB || MSI Z270 GAMING PRO CARBON || Corsair 16GB DDR4 3000Mhz || Corsair RM750x 750W || Cooler Master Hyper 212 EVO || Acer 27" Predator XB271HUA || Qpad MK-50 || Fractal Design Define S || Steelseries Rival 300 || Sennheiser PC350 SE ||

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012

Efter att ha stängt av den integrerade grafikkortet i BIOS så funkar det kanon. Känns dock väldigt skumt att man ska behöva stänga av det för att kunna använda sig av det externa..

Tack för alla svar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2004
Skrivet av Yoghurty:

Efter att ha stängt av den integrerade grafikkortet i BIOS så funkar det kanon. Känns dock väldigt skumt att man ska behöva stänga av det för att kunna använda sig av det externa..

Tack för alla svar.

Det ska man inte behöva, men ibland så händer det knasiga saker, har ett problem med mitt BIOS om jag ändrar en specifik setting behöver jag stänga av datorn för att windows ska känna av det externa grafikkortet, en vanlig omstart räcker inte... så ja mycket konstiga saker kan hända

Bra att det löste sig iallafall!

Intel I7 7770K || MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X || Samsung 840 Pro 256GB || Samsung 850 EVO 500GB || WD Red 2TB || MSI Z270 GAMING PRO CARBON || Corsair 16GB DDR4 3000Mhz || Corsair RM750x 750W || Cooler Master Hyper 212 EVO || Acer 27" Predator XB271HUA || Qpad MK-50 || Fractal Design Define S || Steelseries Rival 300 || Sennheiser PC350 SE ||

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Apr 2002

Nu vet du lite mer vad du bör kolla ihop nästa gång du skruvar ihop en dator, man lär sig genom misstag Tur att inte prollen strök med också, saftiga temps där!

..:: trickeh2k ::.. http://youtube.com/trickysaer Windows 10 Pro - i7 4790k @ 4,5Ghz - ASUS Maximus VII Hero - 8GB AVEXIR Blitz 1.1 Blue LED CL10 2400Mhz - Corsair AX860i - EVGA GTX 780 Classified - Acer Predator XB271HU - ASUS VG248QE - QPAD MK-85 (MX-Brown)/SteelSeries Sensei RAW Rubberized - A-Data SX900 128GB, Samsung EVO 840 120GB, SanDisk Ultra II 480GB, 2TB WD Caviar Black - ASUS Xonar DX - ASUS Strix 7.1 Gaming Headset - Blue Yeti - Corsair 750D - Custom water loop

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012

Hur kan det komma sig att processorn får så lågt i Windows experiance index?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Oskarshamn
Registrerad
Jul 2009
Skrivet av Yoghurty:

Hur kan det komma sig att processorn får så lågt i Windows experiance index?

Gör om testet antagligen klocka den ner sig för att kylaren satt fel.

Fractal Design Tesla 650W 80+ > Asus P8Z77-I Deluxe > BitFenix Prodigy (Vit) > Intel Core i7 2700K > Crucial 16GB 1600MHz > Scythe Mugen III > Gigabyte GTX 660 > 640GB WDB > 120GB OCZ Agility 3

Trädvy Permalänk
Entusiast
Testpilot
Plats
Chalmers
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av Yoghurty:

Hur kan det komma sig att processorn får så lågt i Windows experiance index?

Den throttlade, eftersom den blev 98 °C. Du bör definitivt köra ett IntelBurnTest i några minuter och samtidigt övervaka temperaturerna för att bekräfta att monteringen faktiskt blev bra innan du börjar spela. Det kan vara så att den håller sig kall i idle men överhettas i load.

5930K • Corsair DP 32 GiB • EVGA GTX 980 • 2x Swift PG278Q
Better SweClockersDisplayPort över USB-C

Köp processor för framtiden™, men inte grafikkort.