Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2013

Hjälp med överklockning av i7 930!

Hej
Då jag märkt att jag har gått ganska låg fps på Planetside 2 och läst att det ska vara väldigt cpu krävande har jag bestämt mig för att överklocka min processor för första gången0. Jag laddade ner Cpu Z och tyckte att det var väldigt konstigt att det stod att Core Speed var antigen 1600 Mhz eller 2000Mhz. Jag gick då in i bios och såg att cpun bara låg på 2GHz när den igentligen skulle vara på 2.8GHz.
Så nu behöver jag hjälp med hur jag ska kunna klocka upp den till stock igen och kanske ännu högre!

Moderkort: Gigabyte X58A-UD3R
Minne: 3x4Gb 1600mhz ddr3
Psu: Corsair 500m
Här är en en bild på Cpu Z
http://postimg.org/image/xtpqcjizt/

Tack på förhand!
Mvh xavipro11

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2013

i7 2600k @ 4,3/ Asus z68 v-pro gen3/ NH-D14/ 2x4 gb xms3 1600/ 120 gb Kingston ssd/ 650w Fractal Tesla/ Asus gtx660DCII/ Teakcase /

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Min stol
Registrerad
Jan 2011

Belasta CPUn med något program och kolla i CPU-Z igen, ser ut som den går i vilo-läge på den bilden.

Grymt bra guide från en proffs överklockare: http://www.techreaction.net/2010/09/07/3-step-overclocking-gu...
Fanns även en grymt bra guide på EVGA's forum om alla spänningar http://www.evga.com/forumsarchive/tm.asp?m=100494809 men den funkar iaf inte för mig längre
Hitta ett hyfsat alternativ: http://www.overclock.net/t/583211/voltage-guide-for-core-i7

Guide Länk

#1 X58 Extreme3 | i7 950@4GHz | GTX 560Ti | 6GB 1600MHz | Corsair TX 850W | ASUS VG248QE & EIZO FS2333
#2 Z77 Extreme6 | i5 2500k@4.6GHz| HD6970 | 8GB 1600MHz | EVGA SuperNovaG2 750W | DELL U2312HM & LG E2260

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2013

Tack ska kolla på den!

Skrivet av Chricke46:

Belasta CPUn med något program och kolla i CPU-Z igen, ser ut som den går i vilo-läge på den bilden.

Funkar Prime95?
Här kör jag prime:
http://postimg.org/image/hir5d2dhj/

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2013

Klockade min i7 930 med guiden Robobin länkade, gick ypperligt.

Lycka till.

Mvh Swing3r

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Min stol
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av xavipro11:

Tack ska kolla på den!

Funkar Prime95?
Här kör jag prime:
http://postimg.org/image/hir5d2dhj/

Ja Prime95 funkar.

Det där ser mycket skumt ut, har du pillat något i bios? Sätt allt till default i bios och prova igen.

#1 X58 Extreme3 | i7 950@4GHz | GTX 560Ti | 6GB 1600MHz | Corsair TX 850W | ASUS VG248QE & EIZO FS2333
#2 Z77 Extreme6 | i5 2500k@4.6GHz| HD6970 | 8GB 1600MHz | EVGA SuperNovaG2 750W | DELL U2312HM & LG E2260

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2013
Skrivet av Chricke46:

Ja Prime95 funkar.

Det där ser mycket skumt ut, har du pillat något i bios? Sätt allt till default i bios och prova igen.

Ok ska reseta bios då. Trycker man på den lilla knappen på moderkortet? Ska man hålla inne knappen? isf hur länge?
Tack för svar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Min stol
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av xavipro11:

Ok ska reseta bios då. Trycker man på den lilla knappen på moderkortet? Ska man hålla inne knappen? isf hur länge?
Tack för svar!

Det bör räcka med att resta via BIOS alltså i sista menyn. Vill du använda knappen så stäng av datorn, dra ur strömsladden och sen tryck på knappen och det borde vara klart. (Om man kan lita på ditt moderkorts manual)

#1 X58 Extreme3 | i7 950@4GHz | GTX 560Ti | 6GB 1600MHz | Corsair TX 850W | ASUS VG248QE & EIZO FS2333
#2 Z77 Extreme6 | i5 2500k@4.6GHz| HD6970 | 8GB 1600MHz | EVGA SuperNovaG2 750W | DELL U2312HM & LG E2260

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2013

[QUOTE="Chricke46;14281412"]Det bör räcka med att resta via BIOS alltså i sista menyn. Vill du använda knappen så stäng av datorn, dra ur strömsladden och sen tryck på knappen och det borde vara klart. (Om man kan lita på ditt moderkorts manual)[/QUOTE
Det funkade! Efter att jag gjorde en reset på BIOS så är Core Speed normalt igen!
Tack för hjälpen! Ska se hur det funkar nu eller om jag behöver överklocka den lite.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2013

Nu har jag ett nytt problem som jag precis märkte. Jag startade om datorn och då klockas processorn ner till 2ghz igen.. Någon som vet varför den har klockats ner igen? Stock ska ju vara 2.8Ghz. Jag har inte pillat något i BIOS heller.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2013

Ingen som vet vad detta konstiga problemet är?....

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Min stol
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av xavipro11:

Nu har jag ett nytt problem som jag precis märkte. Jag startade om datorn och då klockas processorn ner till 2ghz igen.. Någon som vet varför den har klockats ner igen? Stock ska ju vara 2.8Ghz. Jag har inte pillat något i BIOS heller.

Så den är tillbaks på 2GHz även under prime95 nu igen?
Möjligt att du har någon mjukvara för överklocking installerad?
Du kanske borde kolla runt i BIOS och se om du kan hitta felet. (blir nog svårt om du inte sysslat med BIOSen förut)

#1 X58 Extreme3 | i7 950@4GHz | GTX 560Ti | 6GB 1600MHz | Corsair TX 850W | ASUS VG248QE & EIZO FS2333
#2 Z77 Extreme6 | i5 2500k@4.6GHz| HD6970 | 8GB 1600MHz | EVGA SuperNovaG2 750W | DELL U2312HM & LG E2260

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2013
Skrivet av Chricke46:

Så den är tillbaks på 2GHz även under prime95 nu igen?
Möjligt att du har någon mjukvara för överklocking installerad?
Du kanske borde kolla runt i BIOS och se om du kan hitta felet. (blir nog svårt om du inte sysslat med BIOSen förut)

Japp.... När jag inte har prime95 på så är det antigen 1.6Ghz eller 2Ghz. Men när jag har prime95 på så är det ständigt 2Ghz.
Har kollat runt lite i bios men hittar inte speciellt mycket. Läste denna tråden men vet inte riktigt vad C1E Function och SpeedStep är för något?

http://www.tomshardware.co.uk/forum/263885-29-overclock-issue...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Dec 2011

Vad för värden ändrade du när du försökte överklocka? Ge så mycket information som möjligt.

A small magnet overpowers the entire mass of the earth.