Vad är detta för ljud som kommer från ett H70?

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Dec 2013

Vad är detta för ljud som kommer från ett H70?

Hej!

Jag bytte mitt H70 för några veckor sedan till ett H60 för att pumpen lät förjävligt och jag hade garanti kvar. Jag och en kompis köpte våra H70 samtidigt, och hans har med börjat låta. Men det låter inte ifrån pumpen utan radiatorn, har hört att man bara får byta om man har missljud i pumpen.

Vi trodde från början att det var en fläkt som var sne eller som låg emot någonstans för att det låter som det, men vi satte dit helt nya fläktar och det låter precis likadant efter.

Vad kan det vara för något som låter? Är det ändå pumpen som låter och det är vi som lyssnar helt fel?

Hur det låter:

https://soundcloud.com/user829562875/h70-noise

https://soundcloud.com/user829562875/h70-noise2

i5 - 3750k @ 4,4 Ghz | 290 Tri-X | be quiet! 630W | 16GB RAM | Define R4 | benq xl2411t | H60

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Dec 2013

Ingen som har en susning om vad det kan vara? Likabra att bara byta ut den med på garantin? Jag googlade lite och det verkar vara vanligt att det blir missljud i pumpar på corsairs hydro serie efter ett tag

i5 - 3750k @ 4,4 Ghz | 290 Tri-X | be quiet! 630W | 16GB RAM | Define R4 | benq xl2411t | H60

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011

det låter som luft i systemet, lägg datorn på "rygg" en stund och låt pumpen arbeta sen lägger du ned den med framsidan nedåt och kör en stund... du kan till och med ställa datorn helt uppochned och köra en stund..

Det som låter är nog en luftbubbla som fastnat i pumpen men ljudet fortplantar sig ofta upp till radiator då den funkar som en resonanslåda... du vill ha bort luften från pumpen upp till radiator, där gör den ingen skada.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Apr 2002

Låter som en fläkt som slår emot en kabel eller som inte sitter fast ordentligt och skapar vibration.

..:: trickeh2k ::.. http://youtube.com/trickysaer Windows 10 Pro - i7 4790k @ 4,5Ghz - ASUS Maximus VII Hero - 8GB AVEXIR Blitz 1.1 Blue LED CL10 2400Mhz - Corsair AX860i - EVGA GTX 780 Classified - ASUS VG248QE - Samsung SyncMaster P2450H - QPAD MK-85 (MX-Brown)/SteelSeries Sensei RAW Rubberized - A-Data SX900 128GB, Samsung EVO 840 120GB, SanDisk Ultra II 480GB, 2TB WD Caviar Black - QPAD QH-90 - Blue Yeti - Corsair 750D - Custom water loop

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Dec 2013
Skrivet av trickysaer:

Låter som en fläkt som slår emot en kabel eller som inte sitter fast ordentligt och skapar vibration.

Det är det inte, det är helt garanterat

i5 - 3750k @ 4,4 Ghz | 290 Tri-X | be quiet! 630W | 16GB RAM | Define R4 | benq xl2411t | H60

Trädvy Permalänk
Entusiast
Registrerad
Sep 2011

Det påminner mycket om ljudet min H100 hade, så detta kan vara värt att testa
http://www.sweclockers.com/forum/2-kylning-och-overklockning-...

Dock om du är helt säker på att det kommer från radiatorn så vetefan

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Dec 2013
Skrivet av Rogga67:

det låter som luft i systemet, lägg datorn på "rygg" en stund och låt pumpen arbeta sen lägger du ned den med framsidan nedåt och kör en stund... du kan till och med ställa datorn helt uppochned och köra en stund..

Det som låter är nog en luftbubbla som fastnat i pumpen men ljudet fortplantar sig ofta upp till radiator då den funkar som en resonanslåda... du vill ha bort luften från pumpen upp till radiator, där gör den ingen skada.

Jag ska säga åt honom att prova detta, tack.

i5 - 3750k @ 4,4 Ghz | 290 Tri-X | be quiet! 630W | 16GB RAM | Define R4 | benq xl2411t | H60

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Dec 2013
Skrivet av Blargmode:

Det påminner mycket om ljudet min H100 hade, så detta kan vara värt att testa
http://www.sweclockers.com/forum/2-kylning-och-overklockning-...

Dock om du är helt säker på att det kommer från radiatorn så vetefan

Tror inte att han är så sugen på att pilla med sånthär, men jag ska iallafall spara länken ifall mitt börjar låta i framtiden. Tack!

i5 - 3750k @ 4,4 Ghz | 290 Tri-X | be quiet! 630W | 16GB RAM | Define R4 | benq xl2411t | H60

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av kinny07:

Hej!

Jag bytte mitt H70 för några veckor sedan till ett H60 för att pumpen lät förjävligt och jag hade garanti kvar. Jag och en kompis köpte våra H70 samtidigt, och hans har med börjat låta. Men det låter inte ifrån pumpen utan radiatorn, har hört att man bara får byta om man har missljud i pumpen.

Vi trodde från början att det var en fläkt som var sne eller som låg emot någonstans för att det låter som det, men vi satte dit helt nya fläktar och det låter precis likadant efter.

Vad kan det vara för något som låter? Är det ändå pumpen som låter och det är vi som lyssnar helt fel?

Hur det låter:

https://soundcloud.com/user829562875/h70-noise

https://soundcloud.com/user829562875/h70-noise2

Det där är ljudet av luft i systemet mycket riktigt. Nr1 anledning varför dessa skickas tillbaka. Kör den (om det inte redan är gjort) i någon vecka och om det inte blir bättre gör som ovanstående skrev och lägg på sidan och kör. Corsair är ganska givmilda med RMA på sin H-Serie men det finns ingen som helst garanti att ditt utbyte kommer vara bättre.

Moder: Asus Sabertooth Z77 ~~ CPU: Intel Core i7 3770k @4.2 ~~ CPU-Kylare: Corsair H80 push/pull ~~ Lagring: 2x Corsair Force GT 60 gb, 2x Seagate ST1000DM003 RAID 0 ~~ Ram: Corsair Vengeance 16GB CL7 1600Mhz ~~ PSU: Corsair AX 850 ~~ GPU: 2xGigabyte GTX 670 OC ~~ Ljud: Asus Essence STX+Beyer.. DT990 Pro 250Ω

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Dec 2013
Skrivet av Gublo:

Det där är ljudet av luft i systemet mycket riktigt. Nr1 anledning varför dessa skickas tillbaka. Kör den (om det inte redan är gjort) i någon vecka och om det inte blir bättre gör som ovanstående skrev och lägg på sidan och kör. Corsair är ganska givmilda med RMA på sin H-Serie men det finns ingen som helst garanti att ditt utbyte kommer vara bättre.

Jag kan meddela att det har blivit en delvis suceé, min kompis har ni sin dator liggandes på sidan och det låter inget alls från radiatorn, det är bara pumpen som brummar ytterst lite. Hur länge ska den vara liggandes? Kan något skadas då den är liggandes på sidan? Om han reser datorn igen sen och det låter så är det bara att skicka tillbaka den antar jag.

i5 - 3750k @ 4,4 Ghz | 290 Tri-X | be quiet! 630W | 16GB RAM | Define R4 | benq xl2411t | H60

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av kinny07:

Jag kan meddela att det har blivit en delvis suceé, min kompis har ni sin dator liggandes på sidan och det låter inget alls från radiatorn, det är bara pumpen som brummar ytterst lite. Hur länge ska den vara liggandes? Kan något skadas då den är liggandes på sidan? Om han reser datorn igen sen och det låter så är det bara att skicka tillbaka den antar jag.

Nej du ska inte behöva skicka tillbaka något, det är som jag skrev tidigare luft i systemet.
Så fort all luft försvunnit från pumpen så ska ditt system vara problemfritt, det kan ta ett tag att få väck all luft.
Ha tålamod och lägg eller ställ datorn i olika vinklar under några dagar.

Och nej... datorn tar ingen skada av detta.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Dec 2013
Skrivet av Rogga67:

Nej du ska inte behöva skicka tillbaka något, det är som jag skrev tidigare luft i systemet.
Så fort all luft försvunnit från pumpen så ska ditt system vara problemfritt, det kan ta ett tag att få väck all luft.
Ha tålamod och lägg eller ställ datorn i olika vinklar under några dagar.

Och nej... datorn tar ingen skada av detta.

Just making sure.. Dumförklaringar undanbedes

i5 - 3750k @ 4,4 Ghz | 290 Tri-X | be quiet! 630W | 16GB RAM | Define R4 | benq xl2411t | H60

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av kinny07:

Just making sure.. Dumförklaringar undanbedes

Här dumförklaras ingen, bara kul att vara till hjälp.

Nu vet du till nästa gång det kommer upp en tråd och kan hjälpa andra som har samma problem.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2004
Skrivet av kinny07:

Ingen som har en susning om vad det kan vara? Likabra att bara byta ut den med på garantin? Jag googlade lite och det verkar vara vanligt att det blir missljud i pumpar på corsairs hydro serie efter ett tag

Jag hade ett liknande ljud i mitt H55. Det visade sig att pumpen fick för mycket spänning från moderkortet. Kolla så att bios är inställd på tyst läge för pumpen. Den behöver inte köra speciellt hårt för att kyla bra. Det är viktigare att fläkten som kyler radiatorn inte går för långsamt.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Dec 2013
Skrivet av Rogga67:

Nej du ska inte behöva skicka tillbaka något, det är som jag skrev tidigare luft i systemet.
Så fort all luft försvunnit från pumpen så ska ditt system vara problemfritt, det kan ta ett tag att få väck all luft.
Ha tålamod och lägg eller ställ datorn i olika vinklar under några dagar.

Och nej... datorn tar ingen skada av detta.

Dåliga nyheter, datorn är rest upp igen och det låter likadant igen Men som du sade så skulle han ge det några dagar så jag ber han att fortsätta.

Det låter om man har datorn i ett vanligt stående läge, och om man har den uppochner. Om man har den liggandes så låter det inget alls.

i5 - 3750k @ 4,4 Ghz | 290 Tri-X | be quiet! 630W | 16GB RAM | Define R4 | benq xl2411t | H60

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Dec 2013
Skrivet av Tellatus:

Jag hade ett liknande ljud i mitt H55. Det visade sig att pumpen fick för mycket spänning från moderkortet. Kolla så att bios är inställd på tyst läge för pumpen. Den behöver inte köra speciellt hårt för att kyla bra. Det är viktigare att fläkten som kyler radiatorn inte går för långsamt.

På hans ASUS mobo så står det att CPU_FAN är inställt på Qfan, vilket är tystläge.

i5 - 3750k @ 4,4 Ghz | 290 Tri-X | be quiet! 630W | 16GB RAM | Define R4 | benq xl2411t | H60

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2004
Skrivet av kinny07:

På hans ASUS mobo så står det att CPU_FAN är inställt på Qfan, vilket är tystläge.

Då antar jag att det är pumpen och inte radiator fläkten som är inkopplad i CPU_FAN? Testa isf koppla in pumpen i en annan port, t.ex System_Fan 1 och ha den inställd på tyst läge. Vet ej varför men på mitt moderkort spelar det ingen roll vad du ställer in CPU_FAN porten på, fläkten/pumpen går alltid i max hastighet om jag kopplar in någon av dom i den specifika porten trots korrekta BIOS inställningar. Därför har jag kopplat min H55 pump i System_Fan 1 och H55 fläkten i CPU_Optional porten (sekundär CPU_FAN).

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Dec 2013
Skrivet av Tellatus:

Då antar jag att det är pumpen och inte radiator fläkten som är inkopplad i CPU_FAN? Testa isf koppla in pumpen i en annan port, t.ex System_Fan 1 och ha den inställd på tyst läge. Vet ej varför men på mitt moderkort spelar det ingen roll vad du ställer in CPU_FAN porten på, fläkten/pumpen går alltid i max hastighet om jag kopplar in någon av dom i den specifika porten trots korrekta BIOS inställningar. Därför har jag kopplat min H55 pump i System_Fan 1 och H55 fläkten i CPU_Optional porten (sekundär CPU_FAN).

På ett H70 så kopplar man in fläktarna i en y splitter som går till pumpen, 1 sladd från pumpen till mobo.

i5 - 3750k @ 4,4 Ghz | 290 Tri-X | be quiet! 630W | 16GB RAM | Define R4 | benq xl2411t | H60