Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2012

Cpu clockas ner.

hej jag behöver hjälp min amd phenom ii x4 965 black edition klockar ner sig från 3,4Ghz till 800Mhz lite då och då så jag får stooora fps drop , och jag kan fan inte lista ut vad det beror på det är inte cool n quiet . det händer när cpu går upp i 45 grader men det är ju inte direkt varmt ?

hjälp snälla får fps drop i alla spel .

CPU- AMD Phenom II X4 965@3,8GHz Black EditionRAM- Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1333Mhz VALUEPSU- XFX P1 550wMK- Asrock 960GM-GS3 AM3CHASSI - Antec ONE GK- EVGA GeForce GTX 550Ti SC

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011

Troligen klockar CPU'n ner sig for att prestandan helt enkelt inte behövs just då.
FPS drops i spel kan ju bero på massor av olika saker, men vanligast är grafik problem.
Men även system som inte är installerade med AHCI kan bete sig liknande.

Trädvy Permalänk
Moderator
Registrerad
Jan 2005
Skrivet av simre:

hej jag behöver hjälp min amd phenom ii x4 965 black edition klockar ner sig från 3,4Ghz till 800Mhz lite då och då så jag får stooora fps drop , och jag kan fan inte lista ut vad det beror på det är inte cool n quiet . det händer när cpu går upp i 45 grader men det är ju inte direkt varmt ?

hjälp snälla får fps drop i alla spel .

Kan vara felrapportering av temperaturen, kanske din cpu ligger högre än vad avläsningsprogrammet rapporterar. Testa med olika program och ha även koll på grafikkortet. Vilka spel spelar du?

Synpunkter gällande modereringen? Då kan du kontakta mig, moderatorerna, Sweclockers
Ursäkta min stavning, jag är dansk

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Feb 2011

Antingen kan temperatursensorn vara trasig eller så kan det bero på att moderkortet inte klarar av att leverera effekten som processorn kräver. Vad har du för moderkort?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2012

alla spec stor under | grejen är att inget går på full load och jag kan ha 70 fps sen så bara dippar det till7 i några sec sen tillbaka tillvanligt i någon | minut sen dippar det igen.
v

CPU- AMD Phenom II X4 965@3,8GHz Black EditionRAM- Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1333Mhz VALUEPSU- XFX P1 550wMK- Asrock 960GM-GS3 AM3CHASSI - Antec ONE GK- EVGA GeForce GTX 550Ti SC

Trädvy Permalänk
Moderator
Registrerad
Jan 2005
Skrivet av simre:

alla spec stor under | grejen är att inget går på full load och jag kan ha 70 fps sen så bara dippar det till7 i några sec sen tillbaka tillvanligt i någon | minut sen dippar det igen.
v

Kanske fel på hårddisken. Som sagt, i vilka spel upplever du detta fenomenet?

Synpunkter gällande modereringen? Då kan du kontakta mig, moderatorerna, Sweclockers
Ursäkta min stavning, jag är dansk

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2012

alla spel till och med när jag spelar lol och fifa12 som jag ligger på 100 fps i sen så bara droppar det till 7 fps , har optimala inställningar

CPU- AMD Phenom II X4 965@3,8GHz Black EditionRAM- Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1333Mhz VALUEPSU- XFX P1 550wMK- Asrock 960GM-GS3 AM3CHASSI - Antec ONE GK- EVGA GeForce GTX 550Ti SC

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2012

gpu går ner på 6 % load under tiden

CPU- AMD Phenom II X4 965@3,8GHz Black EditionRAM- Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1333Mhz VALUEPSU- XFX P1 550wMK- Asrock 960GM-GS3 AM3CHASSI - Antec ONE GK- EVGA GeForce GTX 550Ti SC

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2006

Är detta ett nybygge? eller har du fått detta problem helt plötsligt? eller har du nyligen bytt CPU i moderkortet till 965?

Cooler Master ATCS840, corsair AX750, Asus Sabertooth X58, i7 950, Highend vattenkylning, 12Gb Corsair, GTX275, Raptor 150, Spinpoint F1 1Tb x3, WD 640black, Windows 7 x64, Asus Xonar Essence STX. Skärm Dell U2711.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2012

haft det ett tag , men det kom plötsligt funkade ett bra tag innan det börja strula

CPU- AMD Phenom II X4 965@3,8GHz Black EditionRAM- Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1333Mhz VALUEPSU- XFX P1 550wMK- Asrock 960GM-GS3 AM3CHASSI - Antec ONE GK- EVGA GeForce GTX 550Ti SC

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Apr 2002

tanka något som håller koll på tempsen som är pålitligt. hwmonitor borde duga. maxtemp en 65 så finns en risk att den närmare sig det och därför klockar ned sig. annars kan det vara någon hårdvara också givetvis, har du mekanisk disk kan du ju testa att ha sidan av på chassit och stänga av ljudet ifrån spelet och låta det stå och tugga och lyssna på missljud ifrån disken när det sker t ex.

crystaldisk brukar kunna påvisa om det är något galet direkt.

..:: trickeh2k ::.. http://youtube.com/trickysaer Windows 10 Pro - i7 4790k @ 4,5Ghz - ASUS Maximus VII Hero - 8GB AVEXIR Blitz 1.1 Blue LED CL10 2400Mhz - Corsair AX860i - EVGA GTX 780 Classified - ASUS VG248QE - Samsung SyncMaster P2450H - QPAD MK-85 (MX-Brown)/SteelSeries Sensei RAW Rubberized - A-Data SX900 128GB, Samsung EVO 840 120GB, SanDisk Ultra II 480GB, 2TB WD Caviar Black - QPAD QH-90 - Blue Yeti - Corsair 750D - Custom water loop

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2012

okej ska kolla HDD:n tack

CPU- AMD Phenom II X4 965@3,8GHz Black EditionRAM- Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1333Mhz VALUEPSU- XFX P1 550wMK- Asrock 960GM-GS3 AM3CHASSI - Antec ONE GK- EVGA GeForce GTX 550Ti SC

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2006
Skrivet av simre:

haft det ett tag , men det kom plötsligt funkade ett bra tag innan det börja strula

OK tänkte mest det kunde bero på moderkortets klena strömförsörjning tillsammans med effektslukande CPU, men brukar oftast visa sig ganska direkt vid nybygge, när man belastar CPU ordentligt.
Men annars är symptomen lika som när moderkortet inte orkar leverera ström kontinuerligt.

Vad du kan göra är att köra OCCT den skapar en del bra grafer som sparas till disk, över hur CPU beter sig, om det är strömproblem brukar man hitta det då.

Cooler Master ATCS840, corsair AX750, Asus Sabertooth X58, i7 950, Highend vattenkylning, 12Gb Corsair, GTX275, Raptor 150, Spinpoint F1 1Tb x3, WD 640black, Windows 7 x64, Asus Xonar Essence STX. Skärm Dell U2711.