Chrome öppnas i flera ikoner i aktivitetsfältet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2008

Chrome öppnas i flera ikoner i aktivitetsfältet.

Har ett litet problem. Mitt Chrome har börjat öppna sig i flera ikoner i aktivitetsfältet istället för att alla fönster hamnar på den klistrade genvägen i aktivitetsfältet som det gjorde förr. Någon som vet hur man fixar detta? Hoppas ni fattar vad jag menar.

Hej

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2003

Jag tycker det låter som att du öppnar nya fönster istället för nya flikar.

Annars kan du kolla över dina inställningar här:

https://www.dropbox.com/s/71elj8jkyk8916f/2014-01-14%2007_45_...

Geforce 670 | Intel 320 Series 160GB OEM | Intel Core i5 2500K
Corsair 8GB (2 x 4GB) 1600MHz XMS3 | Fractal Design Newton R2 650W

Skriv gärna ett svar om ditt problem löste sig.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Sep 2007

Höger klicka på aktivitetsfältet / Egenskaper
Så kommer du till stället thom.g menar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2008
Skrivet av thom.g:

Jag tycker det låter som att du öppnar nya fönster istället för nya flikar.

Annars kan du kolla över dina inställningar här:

https://www.dropbox.com/s/71elj8jkyk8916f/2014-01-14%2007_45_...

Funkar inte, vad jag än ställer den på så blir det så här:

Och eftersom man är van vid att alla fönster öppnas på samma ikon bredvid startknappen så öppnar man flera nya fönster istället varje gång man trycker där, riktigt irriterande.. :/

Hej

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Maj 2003

Det kan hända om du har flera profiler kopplade till Chrome. Nya fönster öppnas då i den grupp vars profil den tillhör.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gissa och vinn en termos
Registrerad
Dec 2004
Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Pangea
Registrerad
Jun 2007
Skrivet av bonno:

Funkar inte, vad jag än ställer den på så blir det så här:
http://i.imgur.com/XvhOuxN.jpg?1

Och eftersom man är van vid att alla fönster öppnas på samma ikon bredvid startknappen så öppnar man flera nya fönster istället varje gång man trycker där, riktigt irriterande.. :/

Det där ser mest ut som att du har första genvägen till en annan version av .exen än vad som faktiskt körs sen. Windows är inte smartare än att den samlar instanser av samma .exe-fil under samma ikon på aktivitetsfältet. Om chrome startar via chrome.exe men sen i sin tur startar en instans av typ chromebrowser.exe per flik, så kommer inte Windows begripa att gruppera dem med den första. Kolla om du kan pinna den högra ikonen istället, och ta bort den första genvägen. Ibland blir det såhär om programmet byter namn på filerna mellan olika versioner, men behåller första .exen för att underlättar för folk med befintliga genvägar.

På samma sätt skiljs wow.exe och launcher.exe trots att det i min värld handlar om samma spel, men riktigt så funkar det inte.

Antec Eleven Hundred | Be Quiet! 580W Modular | i5 3570k@4.2 GHz | Corsair H60 v2 | ASUS Sabertooth Z77 | ASUS Strix GTX 970 | 16GB Corsair Vengeanance | 250GBx2 SSD, 5TB HDD | 2x BenQ RL2450HT | Logitech G710 & G700 & G13 & G533
* De gav mig en present. Jag gav dem en present. Vet du inte skillnaden, använd "dom".
* Fraktfritt på Inet för SweC-medlemmar

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2008
Skrivet av Shudnawz:

Det där ser mest ut som att du har första genvägen till en annan version av .exen än vad som faktiskt körs sen. Windows är inte smartare än att den samlar instanser av samma .exe-fil under samma ikon på aktivitetsfältet. Om chrome startar via chrome.exe men sen i sin tur startar en instans av typ chromebrowser.exe per flik, så kommer inte Windows begripa att gruppera dem med den första. Kolla om du kan pinna den högra ikonen istället, och ta bort den första genvägen. Ibland blir det såhär om programmet byter namn på filerna mellan olika versioner, men behåller första .exen för att underlättar för folk med befintliga genvägar.

På samma sätt skiljs wow.exe och launcher.exe trots att det i min värld handlar om samma spel, men riktigt så funkar det inte.

Vad dum man kan vara ibland när man inte provar det lättaste först! Det fungerade perfekt att ta bort den till höger och pinna' den till vänster. Tack!

Hej

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2008

Det fungerade i fem minuter, nu är det samma skit igen...

Hej

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Pangea
Registrerad
Jun 2007
Skrivet av bonno:

Det fungerade i fem minuter, nu är det samma skit igen...

Högerklicka på den "felaktiga" ikonen och högerklicka sen igen på Google Chrome, där ska du kunna ta egenskaper som för vilken genväg som helst. Kolla så det är rätt .exe den länkar mot.

Antec Eleven Hundred | Be Quiet! 580W Modular | i5 3570k@4.2 GHz | Corsair H60 v2 | ASUS Sabertooth Z77 | ASUS Strix GTX 970 | 16GB Corsair Vengeanance | 250GBx2 SSD, 5TB HDD | 2x BenQ RL2450HT | Logitech G710 & G700 & G13 & G533
* De gav mig en present. Jag gav dem en present. Vet du inte skillnaden, använd "dom".
* Fraktfritt på Inet för SweC-medlemmar

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2010
Skrivet av bonno:

Det fungerade i fem minuter, nu är det samma skit igen...

om du söker efter chrome i starmenyn borde det komma upp rätt .exe.
starta den och pinna den, då borde det bli rätt.

MODERMODEM: Asus ROG Strix Z270E Gaming | i7 7700K | Corsair Hydro H110 | Kingston HyperX Savage 32GB DDR4 RAM | Asus R9 290 OC | Crucial BX100 500GB SSD | Phanteks Enthoo EVOLV | SilverStone Strider Evolution 1200W |
NAS 40TB: 8x3TB RAIDz2 | 4x4TB RAIDz1 | ASRock C2550D4I | 32GB ECC RAM | FreeNAS |
LJUD: M-Audio BX8 D2 | ATH-M50 | Focusrite Scarlett 2i2 |