Installera nytt grafikkort

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Köpingsvik
Registrerad
Jan 2014

Installera nytt grafikkort

Hejsan!

Jag har en Hp Pavillion A1109 som jag nu vill uppgradera grafikkortet på.
Nätaggregatet är på 300W precis som det grafikkortet jag köpt kräver

Har köpt ett Geforce Gt 430x.

Men det verkar som att det ej fungerar.

Har provat att ta bort drivrutiner till det inbyggda grafikkortet som finns i datorn, har provat att inaktivera grafikkortet genom enhetshanteraren, och ändrat om till PCI-E i biosen men när jag startat upp datorn med det nya grafikkortet händer det ingenting på skärmen, alltså den lyser bara svart.

Dock fungerar fortfarande det vanliga VGA uttaget till det inbyggda grafikkortet

Hur ska jag få det att fungera?

MOBO:MSI-MS 7184, CPU: AMD ATHLON 64 3200+ 2,00GHz, Grafikkort: ATI RADEON EXPRESS 200 512Mb,
RAM: INTEGRERAT RAMMINNE 2Gb, SATA: SEAGATE BARRACUDA 7200.8 250Gb, PSU: BESTEC ATX-300-12Z 300W

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2013
Skrivet av LiNdMaRk93:

Hejsan!

Jag har en Hp Pavillion A1109 som jag nu vill uppgradera grafikkortet på.
Nätaggregatet är på 300W precis som det grafikkortet jag köpt kräver

Har köpt ett Geforce Gt 430x.

Men det verkar som att det ej fungerar.

Har provat att ta bort drivrutiner till det inbyggda grafikkortet som finns i datorn, har provat att inaktivera grafikkortet genom enhetshanteraren, och ändrat om till PCI-E i biosen men när jag startat upp datorn med det nya grafikkortet händer det ingenting på skärmen, alltså den lyser bara svart.

Dock fungerar fortfarande det vanliga VGA uttaget till det inbyggda grafikkortet

Hur ska jag få det att fungera?

Ojdå... ehm vad jag hört så är vissa DELL och HP byggda så att man inte ska kunne byta ut något i dom (jag vet int vrf) har du bytt ut ngt annat ngn gång?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Olofström
Registrerad
Feb 2012

Har du kopplat bildkabeln från monitorn till nya grafikkortet? Många gör misstaget att koppla från monitorn in till moderkortet istället

Chassi: Fractal Design R5 CPU: Intel i7 6700K RAM: 16Gb DDR4 Moderkort: Asus Z170 Pro Grafik: GTX 1080 STRIX OS: W10
Bra Steam design: Metro for Steam Bra gaming VOIP: Discord

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Köpingsvik
Registrerad
Jan 2014

Har kopplat från monitorn till VGA uttaget på det nya grafikkortet

MOBO:MSI-MS 7184, CPU: AMD ATHLON 64 3200+ 2,00GHz, Grafikkort: ATI RADEON EXPRESS 200 512Mb,
RAM: INTEGRERAT RAMMINNE 2Gb, SATA: SEAGATE BARRACUDA 7200.8 250Gb, PSU: BESTEC ATX-300-12Z 300W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2011

Kommer grafikkortet upp i enhetshanteraren ?
Oavsett vad du har för integrerad grafik, så är gt430 inte ett stor uppgradering Och du kan köra mycket kraftigare kort på 300w.

Bosna u <3

I7-6700K :-: 16gb DDR4 :-: EVGA GTX980TI :-: MSI Gaming Carbon :-: NH-U14S :-: FD R5 :-: Seasonic X 760W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2008

det ska funka om du ändrar i bios till PCi-E
kan va defekt kort om du hanterat det dåligt.

new main rig---i7 6700k,CM Hyper 212evo@67c load,MSI OCv2 GTX1060 6gb H110-I pro mitx, 2x8gb 2133mhz, 250gb 850 Evo + 500gb apple hdd, FD integra 550w 80+, Fractal Design Nano-S mITX
Main Rig--- 2700k,Scythe Samurai ZZ @ 52c load ASUS GTX970 Black OC edition @ 52c load GA-B75-D3H, 2x4gb xms3 1333mhz, 128gb SSD + 4x500gb lagring, OCZ Modxstream Pro 600watt, In-win Dragon Slayer chassi LaptopLenovo 700, i5 6300hq, 12gb 2133mhz, gtx950m, 128gb m2 + 750gb FullHD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Köpingsvik
Registrerad
Jan 2014

Händer ingenting om jag kopplar in kabeln till nya grafikkortet.

Dock fungerar det integrerade grafikkortet

men den hittar inte det nya kortet i enhetshanteraren.

MOBO:MSI-MS 7184, CPU: AMD ATHLON 64 3200+ 2,00GHz, Grafikkort: ATI RADEON EXPRESS 200 512Mb,
RAM: INTEGRERAT RAMMINNE 2Gb, SATA: SEAGATE BARRACUDA 7200.8 250Gb, PSU: BESTEC ATX-300-12Z 300W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bäckefors
Registrerad
Mar 2012

Kollat i BIOS som Gtoxed skrev?

Gigabyte Z170X-Gaming 7 | Intel Core i7 6700K | Corsair Hydro Series H115i med ML140 PWM | Corsair Dominator Platinum DDR4 16Gb 3000MHz | Gigabyte GTX 1080 Xtreme Gaming 8Gb | Corsair Force MP500 240 Gb, Intel SSD 520 180Gb x 2 | Corsair Carbide Air 540 | Corsair RM850i | Asus ROG Swift PG279Q+Asus PB277Q | Creative Recon3D Pro | Corsair Void Wireless SE | Corsair K95 RGB Platinum | Corsair M65 PRO RGB | Logitech Extreme 3D Pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2005

Statiskt elektricitet vid installation?

Asus SABERTOOTH/Intel i7 950/Corsair H50/Asus HD6950 880, 1375mhz/6 GB Corsair Vengeance 1600mhz/Fractal Design Define R3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Köpingsvik
Registrerad
Jan 2014

Har ändrat i biosen till PCI-E fungerar inte det heller och ingen statisk elektisitet vid installation.

MOBO:MSI-MS 7184, CPU: AMD ATHLON 64 3200+ 2,00GHz, Grafikkort: ATI RADEON EXPRESS 200 512Mb,
RAM: INTEGRERAT RAMMINNE 2Gb, SATA: SEAGATE BARRACUDA 7200.8 250Gb, PSU: BESTEC ATX-300-12Z 300W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
karlskrona
Registrerad
Maj 2008
Skrivet av LiNdMaRk93:

Händer ingenting om jag kopplar in kabeln till nya grafikkortet.

Dock fungerar det integrerade grafikkortet

men den hittar inte det nya kortet i enhetshanteraren.

Hittas inte hårdvaran så sitter det antagligen inte ordentligt i porten på moderkortet. Prova montera om.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Köpingsvik
Registrerad
Jan 2014

Har provat 3 gånger men ska över till en kompis ikväll som kan lite mer om datorer än jag själv. Ska försöka om med allt en gång till

MOBO:MSI-MS 7184, CPU: AMD ATHLON 64 3200+ 2,00GHz, Grafikkort: ATI RADEON EXPRESS 200 512Mb,
RAM: INTEGRERAT RAMMINNE 2Gb, SATA: SEAGATE BARRACUDA 7200.8 250Gb, PSU: BESTEC ATX-300-12Z 300W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2011

Testa kortet i hans burk.
Testa hans kort i din burk.

Kan vara en paj pcie port, kan vara att kortet är DOA.

Bosna u <3

I7-6700K :-: 16gb DDR4 :-: EVGA GTX980TI :-: MSI Gaming Carbon :-: NH-U14S :-: FD R5 :-: Seasonic X 760W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Köpingsvik
Registrerad
Jan 2014

Fläkten går och allt på kortet också

då borde ju kortet fungera som det ska

MOBO:MSI-MS 7184, CPU: AMD ATHLON 64 3200+ 2,00GHz, Grafikkort: ATI RADEON EXPRESS 200 512Mb,
RAM: INTEGRERAT RAMMINNE 2Gb, SATA: SEAGATE BARRACUDA 7200.8 250Gb, PSU: BESTEC ATX-300-12Z 300W