Bios hittar inte nytt grafikkort [Löst]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlskrona
Registrerad
Mar 2013

Bios hittar inte nytt grafikkort [Löst]

Hej
Jag införskaffade mig ett nytt grafikkort GTX 670. Jag började med att följa denna guiden och tog bort allt gammalt. När jag sedan hade kopplat in det nya grafikkortet så hittar inte bios det, har tagit ut det satt in det kollat kablarna men bios hittar det fortfarande inte. Fläktarna på grafikkortet snurrar.

Vad bör jag göra?

Edit: Allt löstes genom att ladda ner och installera den senaste versionen av bios

I7 3770k @ 4.4 GHz, Asrock z77 pro3, 16 gig 1600 MHz ram, Thermalright true spirit 120, Seasonic s12 620W, Gigabyte 670 4 GB, CM 630III, Kingston ssdnow v300 120 gig, Seagate Barracuda 3TB
Har dyselexi vilket kan leda till felstavningar
www.3dhus.se

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad
Registrerad
Okt 2011

Jag måste vara noob, har aldrig tänkt på att där finns GPU-inställningar i system bios?

Har du hoppat in i Windows och kollat om det hittas i Enhetshanteraren? Om så är fallet, installera drivrutiner?

Rolig signatur

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlskrona
Registrerad
Mar 2013
Skrivet av discodns:

Jag måste vara noob, har aldrig tänkt på att där finns GPU-inställningar i system bios?

Har du hoppat in i Windows och kollat om det hittas i Enhetshanteraren? Om så är fallet, installera drivrutiner?

Där står det Intel 4000 och jag kan inte starta installationen av drivrutiner då det inte hittar grafikkortet

I7 3770k @ 4.4 GHz, Asrock z77 pro3, 16 gig 1600 MHz ram, Thermalright true spirit 120, Seasonic s12 620W, Gigabyte 670 4 GB, CM 630III, Kingston ssdnow v300 120 gig, Seagate Barracuda 3TB
Har dyselexi vilket kan leda till felstavningar
www.3dhus.se

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Sep 2010

Prova med en biosflash till senaste MB bios.
http://www.asrock.com/mb/Intel/Z77%20Pro3/?cat=Download&os=BI...

I5 4670K - Asus Maximus VII Gene - 16Gig Corsair Vengeance - Asus GTX 780 DCII OC - Jonsbo/Cooltek W2

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlskrona
Registrerad
Mar 2013
Skrivet av Needas:

Vilket av dem tre översta ska jag ta?

I7 3770k @ 4.4 GHz, Asrock z77 pro3, 16 gig 1600 MHz ram, Thermalright true spirit 120, Seasonic s12 620W, Gigabyte 670 4 GB, CM 630III, Kingston ssdnow v300 120 gig, Seagate Barracuda 3TB
Har dyselexi vilket kan leda till felstavningar
www.3dhus.se

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av Vigge50:

Där står det Intel 4000 och jag kan inte starta installationen av drivrutiner då det inte hittar grafikkortet

I see... låter som ett tråkigt problem, grafikkortet går ju inte att koppla in fel direkt.

Om du kopplar in bildskärmskabeln i din externa GPU:s portar får du ingen bild alls vid uppstart eller?

Rolig signatur

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlskrona
Registrerad
Mar 2013

Ska jag ta windows?

I7 3770k @ 4.4 GHz, Asrock z77 pro3, 16 gig 1600 MHz ram, Thermalright true spirit 120, Seasonic s12 620W, Gigabyte 670 4 GB, CM 630III, Kingston ssdnow v300 120 gig, Seagate Barracuda 3TB
Har dyselexi vilket kan leda till felstavningar
www.3dhus.se

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falun
Registrerad
Mar 2011

Prövat en annan slot? (PCIe plats)
Prövat kortet i en annan dator?
Kan vara så att du fått ett kort som är DOA (Dead On Arrival) alltså dött (trasigt) vid leverans
En bios flash uppgradering ska inte behövas men kolla moderkortets hemsida i vilket fall som helst
Din nuvarande bios version ser du i bios eller program som tex HWinfo6, Speccy med mera

Chassi: Enthoo EVOLV mATX Moderkort: MSI M75A-E33 CPU: i5 3570K 3.8GHz (4.4GHz turbo) Kylare: Corsair H75(P&P) Nätagg: FD Newton R2, 650W RAM:Corsair Vengence 16GB GPU: EVGA SSC ACX GTX 970 SSD:OCZ Arc 100 240GB HDD1: WD Black 1TB HDD2: WD Blue 320GB Tangentbord: Gigabyte Aivia Ghost (röda brytare) Mus: QPAD 5K Ljud: Turtlebeach Earforce
OS: Win 10 pro Mobil: En sån man ringer med? (Xperia M4 Aqua)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlskrona
Registrerad
Mar 2013
Skrivet av pumba-kung:

Prövat en annan slot? (PCIe plats)
Prövat kortet i en annan dator?
Kan vara så att du fått ett kort som är DOA (Dead On Arrival) alltså dött (trasigt) vid leverans
En bios flash uppgradering ska inte behövas men kolla moderkortets hemsida i vilket fall som helst
Din nuvarande bios version ser du i bios eller program som tex HWinfo6, Speccy med mera

Jag har version 1.60 och vid version 1.80 står det

Citat:

1. Improve discrete VGA card vBIOS compatibility.
2. Auto detects PCIE link speed.

Jag kanske behöver uppdatera?

I7 3770k @ 4.4 GHz, Asrock z77 pro3, 16 gig 1600 MHz ram, Thermalright true spirit 120, Seasonic s12 620W, Gigabyte 670 4 GB, CM 630III, Kingston ssdnow v300 120 gig, Seagate Barracuda 3TB
Har dyselexi vilket kan leda till felstavningar
www.3dhus.se

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Sep 2010
Skrivet av Vigge50:

Vilket av dem tre översta ska jag ta?

Är du inte trygg med att flasha bios så kanske du ska låta bli. Preci samma problem stötte jag på när jag köpte ny GPU, då löste en biosflash problemet för mig.
jag har ett Asrock MB.
Kvittar vilken fil du tar, olika installationsmetoder bara.

I5 4670K - Asus Maximus VII Gene - 16Gig Corsair Vengeance - Asus GTX 780 DCII OC - Jonsbo/Cooltek W2

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlskrona
Registrerad
Mar 2013
Skrivet av Needas:

Är du inte trygg med att flasha bios så kanske du ska låta bli. Preci samma problem stötte jag på när jag köpte ny GPU, då löste en biosflash problemet för mig.
jag har ett Asrock MB.
Kvittar vilken fil du tar, olika installationsmetoder bara.

Okej, då får jag bara hoppas att det hjälper mig också

I7 3770k @ 4.4 GHz, Asrock z77 pro3, 16 gig 1600 MHz ram, Thermalright true spirit 120, Seasonic s12 620W, Gigabyte 670 4 GB, CM 630III, Kingston ssdnow v300 120 gig, Seagate Barracuda 3TB
Har dyselexi vilket kan leda till felstavningar
www.3dhus.se

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Sep 2010
Skrivet av Vigge50:

Jag har version 1.60 och vid version 1.80 står det

Jag kanske behöver uppdatera?

Ta windowsfilen och följ instruktionerna noga så är det ingen fara på taket.

I5 4670K - Asus Maximus VII Gene - 16Gig Corsair Vengeance - Asus GTX 780 DCII OC - Jonsbo/Cooltek W2

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hässleholm
Registrerad
Feb 2005

Har du skärmsladden i grafikkortet och inte moderkortet?
Sedan, stäng av HD4000 i BIOS.

[ Corsair 460X ] [ Corsair HX750i ] [ AMD Ryzen 1800X @4Ghz ] [ Asus 1070 ROG Strix ] [ Asus Crosshair VI Hero]
[ 16GB G.Skill RipJawsV 3200Mhz DDR4 ] [ Samsung 960 EVO 500GB + Samsung 850 Pro 256GB ] [ Logitech G933 ] [ Corsair H115i ] [ Win10 x64 Pro ] 3dMark CPU-Z

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
karlskrona
Registrerad
Maj 2008
Skrivet av Vigge50:

Okej, då får jag bara hoppas att det hjälper mig också

Skrivet av Needas:

Ta windowsfilen och följ instruktionerna noga så är det ingen fara på taket.

Använd alltid flashning via BIOS! På Asrock finns i BIOS/UEFI möjligheten att uppdatera direkt utan att blanda in annan mjukvara "Internet Flash tror jag det heter". Uppdaterar du från Windows och Windows krashar så kan det ställa till det rejält för dig.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eAx5if...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlskrona
Registrerad
Mar 2013
Skrivet av Needas:

Är du inte trygg med att flasha bios så kanske du ska låta bli. Preci samma problem stötte jag på när jag köpte ny GPU, då löste en biosflash problemet för mig.
jag har ett Asrock MB.
Kvittar vilken fil du tar, olika installationsmetoder bara.

Tack för tipset, det löste även mitt problem

I7 3770k @ 4.4 GHz, Asrock z77 pro3, 16 gig 1600 MHz ram, Thermalright true spirit 120, Seasonic s12 620W, Gigabyte 670 4 GB, CM 630III, Kingston ssdnow v300 120 gig, Seagate Barracuda 3TB
Har dyselexi vilket kan leda till felstavningar
www.3dhus.se

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falun
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av Vigge50:

Tack för tipset, det löste även mitt problem

Med andra ord så hittas nu kortet i bios och windows?

Chassi: Enthoo EVOLV mATX Moderkort: MSI M75A-E33 CPU: i5 3570K 3.8GHz (4.4GHz turbo) Kylare: Corsair H75(P&P) Nätagg: FD Newton R2, 650W RAM:Corsair Vengence 16GB GPU: EVGA SSC ACX GTX 970 SSD:OCZ Arc 100 240GB HDD1: WD Black 1TB HDD2: WD Blue 320GB Tangentbord: Gigabyte Aivia Ghost (röda brytare) Mus: QPAD 5K Ljud: Turtlebeach Earforce
OS: Win 10 pro Mobil: En sån man ringer med? (Xperia M4 Aqua)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Sep 2010
Skrivet av Vigge50:

Tack för tipset, det löste även mitt problem

Gött

I5 4670K - Asus Maximus VII Gene - 16Gig Corsair Vengeance - Asus GTX 780 DCII OC - Jonsbo/Cooltek W2

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlskrona
Registrerad
Mar 2013
Skrivet av pumba-kung:

Med andra ord så hittas nu kortet i bios och windows?

Precis

I7 3770k @ 4.4 GHz, Asrock z77 pro3, 16 gig 1600 MHz ram, Thermalright true spirit 120, Seasonic s12 620W, Gigabyte 670 4 GB, CM 630III, Kingston ssdnow v300 120 gig, Seagate Barracuda 3TB
Har dyselexi vilket kan leda till felstavningar
www.3dhus.se

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falun
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av Vigge50:

Summera lösningen i första posten och editera titeln och lägg till [Löst] tex
Så kan nästa person som har samma problem hitta en möjlig lösning lite snabbare

Chassi: Enthoo EVOLV mATX Moderkort: MSI M75A-E33 CPU: i5 3570K 3.8GHz (4.4GHz turbo) Kylare: Corsair H75(P&P) Nätagg: FD Newton R2, 650W RAM:Corsair Vengence 16GB GPU: EVGA SSC ACX GTX 970 SSD:OCZ Arc 100 240GB HDD1: WD Black 1TB HDD2: WD Blue 320GB Tangentbord: Gigabyte Aivia Ghost (röda brytare) Mus: QPAD 5K Ljud: Turtlebeach Earforce
OS: Win 10 pro Mobil: En sån man ringer med? (Xperia M4 Aqua)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlskrona
Registrerad
Mar 2013
Skrivet av pumba-kung:

Summera lösningen i första posten och editera titeln och lägg till [Löst] tex
Så kan nästa person som har samma problem hitta en möjlig lösning lite snabbare

Fixat

I7 3770k @ 4.4 GHz, Asrock z77 pro3, 16 gig 1600 MHz ram, Thermalright true spirit 120, Seasonic s12 620W, Gigabyte 670 4 GB, CM 630III, Kingston ssdnow v300 120 gig, Seagate Barracuda 3TB
Har dyselexi vilket kan leda till felstavningar
www.3dhus.se