Datorn dör utan varning eller något!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012

Datorn dör utan varning eller något!

Min dator dör helt utan varning eller någonting. Jag böt grafikkort från ett GeForce GTX 260 till ett ASUS GeForce GTX 760. Datorn startade helt vanligt och jag installerade drivers till kortet och kollade runt på nätet. Efter kanske 1 timme så dör datorn och startar upp sig själv igen. Det borde inte vara något fel på temperaturen men det jag behöver hjälp med är att jag har något program som visar värdena på kortet.

Jag kör med default settings så det borde inte vara det. Jag är inte skitbra på datorer men vad tror ni att det kan vara som ställer till det. (Dator har inte bara dött en gång)

Det står ju att Max på temperaturen är 31.0 och jag ligger på 29.0 kan det vara att den dör när den går upp på 31.0?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Apr 2012

Vad den där mäter är den högsta värmer och lägsta som den har upplevt under den tiden den har mätt. Det råkar vara 31 grader som den kommit upp i max vilket är en mycket optimal temperatur.

ladda ner speedfan

|CPU: I7 2600 | MB: H61 Pro BTC | RAM: Corsair 16GB XMS3 | GPU: GTX 580 | PSU: Coolermaster 650W | Kylare: Hyper 212 EVO | Burk: Cooler Master HAF 922 | SSD: Corsair Force Series GT 120GB |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2013

Kan vara ditt nätagg. Specs please...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Här
Registrerad
Jun 2010

Ladda ner HWMonitor och kolla temp, spänning mm. och felsök med den när du spelar. Det kan vara nätagget som spökar!

http://www.softpedia.com/get/System/System-Info/HWMonitor.sht...

En jädra massa prylar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av Melinho2895:

Kan vara ditt nätagg. Specs please...

Med specs är det vad jag har i datorn?xD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2012
Skrivet av H0nka:

Med specs är det vad jag har i datorn?xD

ja. det kan vara så att du har otillräcklig strömförsörjning till ditt system.
skriv ner alla dina komponenter så folket kan få en bättre ide av hur systemet ser ut och enklare kunna hjälpa dig.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2012

skriv "dxdiag" så får du reda på det mesta på datorn eller så går du in på "start>dator>System egenskaper" där har du några också. Sen ett annat tips är att titta på kvittot om du är osäker på ditt nättagg osv.

CPU i5 2500k 4,50 ghz, Be quiet! Shadow Rock 2Ram 16 gb vengeance Chassi Fractal r3 design svart SSD intel 320 120gb Hårddiskar 3+2 TB Samsung HDD Mod Asus extreme Övrigt 3 x 120 mm Fläktar i svart, ej led Nätagg 600 w *** GPU Geforce MSI 1060 6 gb, med orginal klock ännu.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av qaaka:

ja. det kan vara så att du har otillräcklig strömförsörjning till ditt system.
skriv ner alla dina komponenter så folket kan få en bättre ide av hur systemet ser ut och enklare kunna hjälpa dig.

Okey tack för tipset.

jag har ett 650w nätagg, en i5 på 2.67gHz,8gb RAM. gtx 760 2gb. Saknas något viktigt?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av Peterpanik:

skriv "dxdiag" så får du reda på det mesta på datorn eller så går du in på "start>dator>System egenskaper" där har du några också. Sen ett annat tips är att titta på kvittot om du är osäker på ditt nättagg osv.

Vart lite lättare att hitta allt nu, tack!:)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012

Någon som vet något eller tror något? ://

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Arjeplog
Registrerad
Jan 2007

Det där är riktigt låga temperaturer. Så problemet är inte att din dator stänger av sig för att skydda mot överhettning av GPUn i alla fall. 650 W ska dessutom vara nog för att försörja din setup. Om du inte har testat att ominstallera drivrutinerna för grafikkortet kan du göra det. Och om du har möjlighet att testa grafikkortet i en annan dator hade det varit bra.

Andra fel kan ex. vara problem med inbyddga grafikenheter på moderkortet. Så gå in i BIOS/UEFI och se ifall ditt moderkorts integrerade grafikenhet är aktiverad och testa isåfall att deaktivera det.

Vad jag kan hitta när det kommer till andra som upplevt samma sak, verkar det mest förekommande felet vara att själva grafikkortet är defekt. Det löser du då genom att byta ut grafikkortet. Du får förklara problemet för den återförsäljare du köpte ggrafikkortet från helt enkelt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av iklilja:

Det där är riktigt låga temperaturer. Så problemet är inte att din dator stänger av sig för att skydda mot överhettning av GPUn i alla fall. 650 W ska dessutom vara nog för att försörja din setup. Om du inte har testat att ominstallera drivrutinerna för grafikkortet kan du göra det. Och om du har möjlighet att testa grafikkortet i en annan dator hade det varit bra.

Andra fel kan ex. vara problem med inbyddga grafikenheter på moderkortet. Så gå in i BIOS/UEFI och se ifall ditt moderkorts integrerade grafikenhet är aktiverad och testa isåfall att deaktivera det.

Vad jag kan hitta när det kommer till andra som upplevt samma sak, verkar det mest förekommande felet vara att själva grafikkortet är defekt. Det löser du då genom att byta ut grafikkortet. Du får förklara problemet för den återförsäljare du köpte ggrafikkortet från helt enkelt.

Okey, ska kolla upp i BIOS. Vad är det du menar med defekt? Är det att det är något fel med det eller?:D

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Arjeplog
Registrerad
Jan 2007
Skrivet av H0nka:

Vad är det du menar med defekt? Är det att det är något fel med det eller?:D

Ja precis. Att någon komponent på grafikkortet är trasig.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
~/
Registrerad
Mar 2008
Skrivet av H0nka:

Okey tack för tipset.

jag har ett 650w nätagg, en i5 på 2.67gHz,8gb RAM. gtx 760 2gb. Saknas något viktigt?

Vilket märke på nätagget? Det kan ha ganska stor betydelse.

Intel Core i5 4670K, Asus Z87I-PRO, 16GB Corsair Vengeance LP 1600MHz, Nvidia GeForce GTX 970, Silverstone Temjin TJ08-E, EVGA Supernova G2 650W.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012

Har köpt ett uppgraderingspaket med en fräsch i5+ ett 750w nätagg så allt borde funka nu. Tack till er som försökte hjälpa mig:))

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2013

detta kan låta lite lätt, men avinstallerade du det gamla kortets ALLA komponenter? har varit med om att de spökat, men inte nödvängigtvis rebootat systemet

|Intel i7 4770K @4.5GHz| |Asus Saberthooth z87| |Corsair Vengeance 4x4Gb 1866 MHz| |MSI GTX770 Twin Frozr OC| |2x intel 330 240Gb SSD| |2x Fujitsu 22" crapscreens| |All acessories are Logitech|