Windows - ljuduppspelning fjärrskrivbord

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2004

Windows - ljuduppspelning fjärrskrivbord

Hoppas det är rätt forum,

Jag har använt mig av en stationär dator som jag har fjärrstyr med en bärbar dator från ett annat rum då jag spelat musik i min musikanläggning. Den stationära har fungerat ungefär som en server för musiklyssning. Från den stationära datorn har det gått en USB kabel till en DAC i anläggningen. Det har fungerat bra under lång tid men för ett tag sedan har USB DACén försvunnit från ljudenheter på det fjärrstyrda skrivbordet (stationära) och då jag slår igång musik spelas det upp i högtalaren på min bärbara.

Jag har uppdaterat drivrutiner för DAC, letat inställningar i enhetshanterare och till och med installerat om Windows på den stationära. Först var det Windows 7 och nu provade jag även Windows 8.1 men ingen av dem hittar en USB DAC i ljudenheter listan det finns bara en "remote audio". OBS, i enhetshanteraren finns USB DAC:en men i ljudenheter menyn finns den inte.

Jag undrar vad som har hänt och hur jag kan få tillbaka min USB DAC som en ljudenhet på det fjärrstyrda skrivbordet så att jag kan spela genom det igen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Mar 2011

När du kopplar dig till datorn bestämmer du (klienten) om ljud ska spelas på klient datorn, eller server datorn.

Du har förmodligen valt att spela ljud på klienten, du får ställa om det. Detta är en default inställning.
http://i.imgur.com/GdJm49a.png
http://i.imgur.com/djk6sgm.png

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2004

Tack för svaret, det var helt korrekt att det var orsaken. Hade i irritationen att jag ej fick igång ljudet genom DAC glömt att jag även installerat om windows på bärbara (styrdatorn) för någon vecka sedan och det var efter detta jag ej fått igång ljudet igen. Hade helt enkelt missat göra denna inställning igen.