Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2005

Svart bild kommer inte åt BIOS

Hej jag har ett problem som jag behöver hjälp med att lösa, kommer helt enkelt inte in i BIOS då skärmen befinner sig i någon form av sov läge och kommer igång endast när Windows startat upp. Trycker jag ner DEL knappen för att komma in i BIOS under uppstart så får jag inte upp nån bild.

Detta startade efter att jag uppgraderat mitt moderkort till senaste BIOS genom QFlash i DOS. Har provat även att flasha om till ett annat BIOS utan resultat.

Datorn i övrigt fungerar perfekt, inga problem så fort man kommer in i Windows men känns jäkligt drygt och inte kunna komma åt BIOS.

Gäller datorn i sign.

Mvh M89

i7 3820 @4.3GHz | Gigabyte GA-X79-UD5 | ASUS Strix GTX 1080 8GB
Corsair H80i | Corsair Vengeance 32GB | Samsung 850 EVO 250GB | Corsair 650D | Corsair AX850W | WD 1TB
Corsair K60 | Corsair M90 | Corsair SP2500 | Corsair 2000 | Corsair MM400 | Galleri: Vought F4U Corsair

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Södertälje
Registrerad
Aug 2007

Sitter tangentbordet i de första USB portarna? De överst dör du har en ps2/ eller hade förr. Antar att det är quitboot på i biosen så den inte detektar alt. Sen bara för att du inte ser någotn på skärmen så betyder det inte att datorn tar emot knapptryckningar.

CPU: i7 3770k@4,50Ghz MB Z77X-D3H RAM: 16GB@2133mhz (10-12-11-27 2T)
GPU: 980Ti@1404,8 HDD: 4x AData SP900 128GB in 2st, 2x Raid-0 16K. 1x Crucial M500 480GB. PSU: FD-PSU-TS2B-800W. Sound: SB-Z -> toslink (DTS)-> old JVC. MB Via to Z-2300 for VOIP. http://valid.x86.fr/nf1u3d http://www.techpowerup.com/gpuz/details.php?id=wa9bw

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2005
Skrivet av hACmAn:

Sitter tangentbordet i de första USB portarna? De överst dör du har en ps2/ eller hade förr. Antar att det är quitboot på i biosen så den inte detektar alt. Sen bara för att du inte ser någotn på skärmen så betyder det inte att datorn tar emot knapptryckningar.

Får prova med ett PS/2 Tgb.

i7 3820 @4.3GHz | Gigabyte GA-X79-UD5 | ASUS Strix GTX 1080 8GB
Corsair H80i | Corsair Vengeance 32GB | Samsung 850 EVO 250GB | Corsair 650D | Corsair AX850W | WD 1TB
Corsair K60 | Corsair M90 | Corsair SP2500 | Corsair 2000 | Corsair MM400 | Galleri: Vought F4U Corsair

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2005

Har provat med ett PS/2 Tgb utan resultat.

Känns som så fort jag trycker ner DEL knappen för att komma in i BIOS så slutar datorn svara och hamnar i nått sov läge, trycker jag inget så kommer jag in i Windows.

BIOS F14b
Även samma fel med BIOS F13w från Gigabytes.se hemsida.

i7 3820 @4.3GHz | Gigabyte GA-X79-UD5 | ASUS Strix GTX 1080 8GB
Corsair H80i | Corsair Vengeance 32GB | Samsung 850 EVO 250GB | Corsair 650D | Corsair AX850W | WD 1TB
Corsair K60 | Corsair M90 | Corsair SP2500 | Corsair 2000 | Corsair MM400 | Galleri: Vought F4U Corsair

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2005

Problem löst.

Moderkortets BIOS fungerade inte med GPU BIOS då det var moddat genom nvflash, var tvungen flasha tillbaka till original GPU BIOS.

i7 3820 @4.3GHz | Gigabyte GA-X79-UD5 | ASUS Strix GTX 1080 8GB
Corsair H80i | Corsair Vengeance 32GB | Samsung 850 EVO 250GB | Corsair 650D | Corsair AX850W | WD 1TB
Corsair K60 | Corsair M90 | Corsair SP2500 | Corsair 2000 | Corsair MM400 | Galleri: Vought F4U Corsair

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Södertälje
Registrerad
Aug 2007

ok. skönt att du hittade svaret. Lycka till med gpu modden. Jag har fått min fungerande nu i alla fall.

CPU: i7 3770k@4,50Ghz MB Z77X-D3H RAM: 16GB@2133mhz (10-12-11-27 2T)
GPU: 980Ti@1404,8 HDD: 4x AData SP900 128GB in 2st, 2x Raid-0 16K. 1x Crucial M500 480GB. PSU: FD-PSU-TS2B-800W. Sound: SB-Z -> toslink (DTS)-> old JVC. MB Via to Z-2300 for VOIP. http://valid.x86.fr/nf1u3d http://www.techpowerup.com/gpuz/details.php?id=wa9bw