Sämre prestande efter uppdatering av BIOS?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011

Sämre prestande efter uppdatering av BIOS?

Tja,
Uppdaterade nyligen mitt MSI 970A-G45:s BIOS till v2.6 eftersom jag upgraderade mitt GTX560ti till ett GTX770.
Nu har min dator blivit extremt slö, framförallt när jag spelar. I lågkrävande spel som League of Legends får jag ~20fps. Låg tidigare på 60fps konstant.
Själv gissar jag på att det har nått med BIOS att göra, eftersom jag testade att byta tillbaka till mitt gamla GTX560ti, och även installerat om windows. Ska dock tilläggas att jag inte kan jättemycket om hårdvara, så kan mycket väl vara nått annat.

MSI 970A-G45
AMD Phenom II X4 965 ~3,4GHz
ASUS GeForce GTX 770
650w nätagg
2x8GB kingston RAM DDR3 1600mhz
(osäker på modell)

Skriv gärna om det är nått mer ni behöver veta

EDIT: Upptäckte att jag ligger på ca 30% processorkraft när jag bara är inne på skrivbordet, laddade hem CPU Thermometer och den visar att temperaturen ligger på 255 grader... Förvånad över att inte datorn står i lågor nu

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Dec 2011

Köp ny CPU och MB

3570K @ de-lid @ 4.8 GHz | Sabertooth Z77 | 8GB-2133MHz-CL9 | ATi R9 290 @ 1150/1375
3x F60 RAID0 + 3TB WD Green
{@Custom H2O Loop}
Dell 3007WFP 2560x1600 BLANK AG removed+BLbleed mod | Z-5500 @ cap-mod
Garage Band komposition!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2008

lyssna inte på Jekean, de finns fortfarande kräm o hämta. visst de hade inte skadat me ny cpu o moderkort, men de problem du bevittnar borde absolut inte sega ner din dator och göra den saktare än vad ditt 560ti kändes.

Gjorde du en formatering av datorn och nyinstallation av windows efter grafikkortbytet?

har du installerat senaste drivrutinerna, detta gäller alla delar i din dator

vad är märket på din 650watt cpu?

en polare hade nyligen fått problem me att datorn blev seg som sirap efter ett tag. vi misstänkte hans SSD disk. visade sig vara hans 500 watt nätagg som började ge vika i linorna.

new main rig---i7 6700k,CM Hyper 212evo@67c load,MSI OCv2 GTX1060 6gb H110-I pro mitx, 2x8gb 2133mhz, 250gb 850 Evo + 500gb apple hdd, FD integra 550w 80+, Fractal Design Nano-S mITX
Main Rig--- 2700k,Scythe Samurai ZZ @ 52c load ASUS GTX970 Black OC edition @ 52c load GA-B75-D3H, 2x4gb xms3 1333mhz, 128gb SSD + 4x500gb lagring, OCZ Modxstream Pro 600watt, In-win Dragon Slayer chassi LaptopLenovo 700, i5 6300hq, 12gb 2133mhz, gtx950m, 128gb m2 + 750gb FullHD

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Gtoxed:

lyssna inte på Jekean, de finns fortfarande kräm o hämta. visst de hade inte skadat me ny cpu o moderkort, men de problem du bevittnar borde absolut inte sega ner din dator och göra den saktare än vad ditt 560ti kändes.

Gjorde du en formatering av datorn och nyinstallation av windows efter grafikkortbytet?

har du installerat senaste drivrutinerna, detta gäller alla delar i din dator

vad är märket på din 650watt cpu?

en polare hade nyligen fått problem me att datorn blev seg som sirap efter ett tag. vi misstänkte hans SSD disk. visade sig vara hans 500 watt nätagg som började ge vika i linorna.

Nergradderade BIOS till v2.2 sen gick datorn som en klocka! Tack iallafall!