HDMI kabeln får inte plats!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2013

HDMI kabeln får inte plats!

Hej!

Visste inte riktigt var jag skulle lägga denna så jag ber om ursäkt.

Men mitt problem är att idag fick jag hem min nya dator ifrån inet som byggt ihop den.
Men när jag ska sätta i HDMI så passar den inte!
Det är en metall "flärp" som sitter i vägen och gör att kontakten inte når ända in. Vi testade att skala av platsen på en HDMI kabel men det funkade ändå inte. Finns det någon kabel som passar till detta? Eller vet någon vad som är felet?

MVH// Linus

Han är lugn, sa jag.

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av Linus286:

Hej!

Visste inte riktigt var jag skulle lägga denna så jag ber om ursäkt.

Men mitt problem är att idag fick jag hem min nya dator ifrån inet som byggt ihop den.
Men när jag ska sätta i HDMI så passar den inte!
Det är en metall "flärp" som sitter i vägen och gör att kontakten inte når ända in. Vi testade att skala av platsen på en HDMI kabel men det funkade ändå inte. Finns det någon kabel som passar till detta? Eller vet någon vad som är felet?

MVH// Linus

Är det ett Fractal Design chassi så är det ett lite designfel på dessa just angående platsen längst upp på graffet.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2013

Det är en Cooler Master N200 och grafikkortet är asus GTX 760

Han är lugn, sa jag.

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av Linus286:

Det är en Cooler Master N200 och grafikkortet är asus GTX 760

Kan du ev posta bild/er på bygget/kabeln?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalmar
Registrerad
Jun 2011
Skrivet av Linus286:

Det är en Cooler Master N200 och grafikkortet är asus GTX 760

De har sannolikt bara glömt bända bort en skyddsflärp, men svårt att säga säkert utan bild, kan du fota och lägga upp?

Storburk: i7 2600K@4,0 GHz, ASUS P8P67 Pro-M, FD Define Mini, CMH212+, CM M2 Silent 720W, 16 GB, R9 290X MSI Lightning, SSD + HDD - HTPC: i3 4330T, 4 GB, SSD, XFX HD7850, BeQuiet 550W - Bärbar: ASUS F3SR, Core2Duo@2,6-3,1Ghz 4 GB, SSD

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2013

http://s11.postimg.org/e13bj5ver/20140123_195114.jpg

funkar denna? Inte så bra på det.

Han är lugn, sa jag.

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Tar den emot chassits svarta mellanvägg? Kan du visa en bild med den inkopplad?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2013

Han är lugn, sa jag.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Okt 2010
Skrivet av Linus286:

Portarna ser ut att sitta ganska högt upp faktiskt.
Känner du att du vågar så kan du öppna chassit och så framme vid portarna kan du lossa lite på skruvarna som håller fast grafikkortet och sedan trycka ner grafikkortet några millimeter.

i5 750 @ 3.9 GHz | NH-D14 | P7P55D |GTX 960 | Vulcan 8GB | Seagate 600 480 GB | Newton 650w | P280 | Dell U2515H
NAD T787 | B&W CM10S2, CMC2S2, DB1

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Det verkar vara rätt mycket luft emellan chassit och grafikkortet. Har du kollat att graffet sitter korrekt i sin plats. Alltså att den ev kan komma närmare baksidan?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011

Hade samma problem med en ny dator, fick fila bort plasten på HDMI-kontakten så den kunde slinka in

Plåtniklas: Coolermaster HAF 912+,Gtx 780 DcII SLI, Intel I7 4790K @ 4,6Ghz, Corsair H100i, Asus Rampage IV Hero, 8GB 2133mhz corsair RAM, Corsiar Force GT 120GB, WD blue 1TB, Corsair AX 760 80+ Platinum.
LapTop: Lenovo X130i @120GB SSD

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2013

Jag kommer ändå att köpa DVI kabel imorgon. Kanske mer värt att vänta och köpa DVI kabel istället för att jag ska börja pilla i datorn? Har hört att DVI t.o.m är bättre än HDMI? För det kan väl inte hända något farligt för datorn ifall grafikkortet sitter så?

Han är lugn, sa jag.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2013
Skrivet av bullenn:

Hade samma problem med en ny dator, fick fila bort plasten på HDMI-kontakten så den kunde slinka in

Jo vi skalade av en del av plasten men det fanns plåt under där som ändå satt i vägen för att kontakten skulle nå ända in. Tror att min är lite extrem då det knappt är något mellanrum mellan slutet av HDMI kontaktens ovansida och den metallflärpen

Han är lugn, sa jag.

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av Linus286:

Jag kommer ändå att köpa DVI kabel imorgon. Kanske mer värt att vänta och köpa DVI kabel istället för att jag ska börja pilla i datorn? Har hört att DVI t.o.m är bättre än HDMI? För det kan väl inte hända något farligt för datorn ifall grafikkortet sitter så?

Bilden blir lika bra även om du använder dig av DVI så NP.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
I Villan
Registrerad
Jul 2001

Sitter inte bara grafikkortet lite snett i? Lossa skruven och håll grafikkortet pressat åt "rätt" håll och fäst kortet igen med skruven.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2013

Bara en sista fråga. Sett att det finns dual DVI, DVI - I, DVI-D (har säkert fel) men vilket/vad ska jag ha? Skickar en bild på uttagen!
http://s27.postimg.org/3lc9yf8v7/20140123_212013.jpg

Han är lugn, sa jag.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2013
Skrivet av Dunde:

Sitter inte bara grafikkortet lite snett i? Lossa skruven och håll grafikkortet pressat åt "rätt" håll och fäst kortet igen med skruven.

Jag helt borta när det gäller att bygga datorer etc. Och rädd att Förstöra något! :/

Han är lugn, sa jag.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Okt 2010
Skrivet av Linus286:

Bara en sista fråga. Sett att det finns dual DVI, DVI - I, DVI-D (har säkert fel) men vilket/vad ska jag ha? Skickar en bild på uttagen!
http://s27.postimg.org/3lc9yf8v7/20140123_212013.jpg

Dual Link behövs för att få 144 Hz. Båda dina uttag är Dual Link.

DVI-I innehåller analog och digital signal. DVI-D innehåller bara digital. DVI-A innehåller bara analog signal (alltså som en VGA med annan kontakt(kanske ljud också?)).

i5 750 @ 3.9 GHz | NH-D14 | P7P55D |GTX 960 | Vulcan 8GB | Seagate 600 480 GB | Newton 650w | P280 | Dell U2515H
NAD T787 | B&W CM10S2, CMC2S2, DB1

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vänersborg
Registrerad
Jan 2008
Skrivet av Linus286:

Jag helt borta när det gäller att bygga datorer etc. Och rädd att Förstöra något! :/

Jag tycker inte det är ok av inet att ta betalt för att bygga datorn åt dig och sen göra det så slarvigt men jag är inte förvånad. Har du pratat med dom?
En användbara HDMI utgång är ju väldigt trevlig att ha om man ska koppla in datorn till en tv eller liknande.

HTPC i7 6700. 20GB DDR4 2166mhz. GTX 1060 6GB. Fractal node 202. Intel 535 480GB. HTC Vive
Skrivbords pc R7 1700@3,9Ghz. 16GB DDR4 3200mhz. R9 290@standard. ASUS Crosshair VI hero. Fractal define c. MX300 275GB. 3TB toshiba.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2013
Skrivet av Rydisen:

Dual Link behövs för att få 144 Hz. Båda dina uttag är Dual Link.

DVI-I innehåller analog och digital signal. DVI-D innehåller bara digital. DVI-A innehåller bara analog signal (alltså som en VGA med annan kontakt(kanske ljud också?)).

Så jag ska köpa DVI dual link? Säger bara i butiken att jag behöver DVI dual link?

Han är lugn, sa jag.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2013
Skrivet av jOnÄTÄn:

Jag tycker inte det är ok av inet att ta betalt för att bygga datorn åt dig och sen göra det så slarvigt men jag är inte förvånad. Har du pratat med dom?
En användbara HDMI utgång är ju väldigt trevlig att ha om man ska koppla in datorn till en tv eller liknande.

Inte förvånad? Har du haft egna upplevelser utav inet som byggt lite slappt?
Ska nog skicka ett mail till dom och skriva hur det är.

Han är lugn, sa jag.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2013
Skrivet av jOnÄTÄn:

Jag tycker inte det är ok av inet att ta betalt för att bygga datorn åt dig och sen göra det så slarvigt men jag är inte förvånad. Har du pratat med dom?
En användbara HDMI utgång är ju väldigt trevlig att ha om man ska koppla in datorn till en tv eller liknande.

Han har väl tydligen valt att de ska bygga den åt honom, men tycker inte de ska behövs sitta och fila ner chassit, för att det är ett designfel på produkten/Kundens HDMI kabel.

Citera mig för svar :D
- Årets Citat: Vattenulf -
"Pumpen snurrar inte den står stilla i botten på chassit. Om den hade snurrat skulle slangarna blivit vridna så det vill man ju inte."

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vänersborg
Registrerad
Jan 2008
Skrivet av Linus286:

Inte förvånad? Har du haft egna upplevelser utav inet som byggt lite slappt?
Ska nog skicka ett mail till dom och skriva hur det är.

Ja när ja hade inne min netbook för reparation tog det tid så ringde och frågade efter 3 veckor. Visade sig att den var bortglömd och de skulle skynda sig ca en vecka senare var den fixad och det var i princip det felet jag misstänkte och sa till dom vid inlämningen (bioskrasch).

I övrigt är de en bra butik med ok personal men jag är inte direkt positivt inställd till deras service.

HTPC i7 6700. 20GB DDR4 2166mhz. GTX 1060 6GB. Fractal node 202. Intel 535 480GB. HTC Vive
Skrivbords pc R7 1700@3,9Ghz. 16GB DDR4 3200mhz. R9 290@standard. ASUS Crosshair VI hero. Fractal define c. MX300 275GB. 3TB toshiba.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2013
Skrivet av Linus286:

Så jag ska köpa DVI dual link? Säger bara i butiken att jag behöver DVI dual link?

Exakt vad ska jag köpa? Beror det även på skärmen?

Han är lugn, sa jag.

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Gnällbältets huvudstad
Registrerad
Maj 2003
Skrivet av Linus286:

Exakt vad ska jag köpa? Beror det även på skärmen?

Om du har en 60 Hz-skärm köper du en vanlig DVI-D kabel. Är skärmen på 120 eller 144 Hz behöver du en Dual Link DVI-D.

HDMI och DVI-D är förresten exakt samma sak elektriskt idag, vilket är varför de kablarna är direkt utbytbara mot varandra (och varför det finns DVI-D till HDMI-kablar). Skillnaden är huvudsakligen att HDMI togs fram för TV och tillbehör och DVI för datorer och monitorer. Nästan alla andra skillnader mellan standarderna har försvunnit med tiden.

MSI P67A-GD65 B3 | i7 3770 @ 4.2 GHz | 16 GB RAM | EVGA GTX 980 Ti Classified SLI | Acer XB270HU G-Sync | Corsair AX850W

Kommentera inte inlägg som bryter mot reglerna - anmäl dem. Det blir bara mer jobb för oss moderatorer annars.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Götu Burgir
Registrerad
Sep 2007

Fy fasen vad störigt.

Plocka ner graffet en slot tro? om det finns plats

ASUS G750JZ

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Jan 2012
Skrivet av Linus286:

Exakt vad ska jag köpa? Beror det även på skärmen?

Har du en skärm med mer än 60 hz så kör du på dual link, annars spelar det ingen roll.

MVH

Fractal Design R5 | MSI X370 Pro Carbon | Ryzen 5 1600 @3,9 | Corsair DDR4 3200 | DH-15 | ASUS GTX 970 STRIX | Corsair RM850W | 2x Corsair Force Series 3 120GB + Crucial BX100 250GB| 4TB Mek disk |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2013

Då är det väl lika bra att jag köper en dual link, till sen när jag uppgraderar i framtiden?

Han är lugn, sa jag.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Jan 2012
Skrivet av Linus286:

Då är det väl lika bra att jag köper en dual link, till sen när jag uppgraderar i framtiden?

Har du redan en kabel så kör på den istället, följer (oftast?) med en kabel när man köper en tex 120hz skärm.
Jag har själv varit med om att plåten varit lite i vägen för hdmi kabeln men det har alltid funkade bra ändå.

MVH

Fractal Design R5 | MSI X370 Pro Carbon | Ryzen 5 1600 @3,9 | Corsair DDR4 3200 | DH-15 | ASUS GTX 970 STRIX | Corsair RM850W | 2x Corsair Force Series 3 120GB + Crucial BX100 250GB| 4TB Mek disk |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Överallt
Registrerad
Aug 2004

Har du ingen plåtsax?

i7-4770K delid@5,0GHz|4,6GHz 24/7| Corsair H80i|Z87-GD65Gaming|Hyper X Beast 2400MHz 8GB X.M.P |Windforce 660GTX|Corsair 750W|Asus VG2480QE 144Hz.