Reboot problem när jag använder mig av 2 st ram minnen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2013

Reboot problem när jag använder mig av 2 st ram minnen.

Specs:

Operativsystem: Microsoft Windows 8.1 och senaste drivrutinerna

Processor: Intel Core i5-4670K

Processorkylare: Intel Standard

Moderkort: ASUS Z87-A, Socket-1150

Minne: Kingston DDR3 HyperX Beast 16GB(2x8)

Grafikkort: ASUS GeForce GTX 780 3GB PhysX CUDA

Hårddisk: Kingston HyperX 3K SSD 120GB 2.5"
Seagate Barracuda® 2TB

Nätaggregat:Corsair RM750, 750W PSU

---------------------------------------------------------

Problemet

Vad är problemet?
När jag har 1 minnesbricka i moderkortet så fungerar min PC fint, har installerat min windows 8.1 och allt rullar på som det ska.
Men så fort jag kopplar i båda så börjar den att reboota KONSTANT!

När inträffar problemet?
Problemet har varit där hela tiden, har arbetat under work around.

Har du någon aning om vad som orsakar problemet?
Skulle vilja påstå att mitt moderkort inte känner igen dual channel memory funktionen. Då det kvittar vilka slots jag använder mig av så slutar den att fungera.(Det är markerat med färg, vit och brun vilka jag ska använda mig av).

Vad har du gjort?
Jag prövat minnesbrickerna i båda olika slotsen, fungerar ej. Men det fungerar när jag prövar med bara en. Har skiftat och fortfarande fungerat fint.
Har uppdaterat till senaste biosen.
Sen googlat men hittar inte riktigt någon lösning.

Tack till alla som tar sin tid att försöka hjälpa mig!
MVH
Simon

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011

Tja, Sätt ena minnet i slot2 och andra i slot 4. (Räknade slotsen från vänster).
Båda ska då sitta i samma färg. Kan va lösningen om du inte har testat. Så har iaf jag på mitt moderkort.

AMD FX-9590 4,7Ghz(5GHZ turbo) | ASUS Sabertooth 990FX R2.0 | SSD Premier Pro SP900 128GB | 8Gb 1600Mhz | GTX 670 OC Windforce | GX 750W

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2013
Skrivet av Joelz94:

Tja, Sätt ena minnet i slot2 och andra i slot 4. (Räknade slotsen från vänster).
Båda ska då sitta i samma färg. Kan va lösningen om du inte har testat. Så har iaf jag på mitt moderkort.

"(Det är markerat med färg, vit och brun vilka jag ska använda mig av)."

Menade att jag redan har prøvat det, på både slot 2 och 4, sen 1 och 3. inget fungerar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2013

Bump pågrund utav ingen respons och problemet är fortfarande kvar.