Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Saint Cloud, MN
Registrerad
Maj 2012

Dator fast på splashscreen!

Tjenare, för ca 15 minuter sedan skulle jag starta min kompis dator men den fastnade bara i splashscreen, testade att dra ut moderskort batteriet och starta om datorn flera gånger men inget verkar funka. Han har ett ASRock 970 extreme 4 moderkort. Man kan inte ens gå in i bios.En av felkoderna det varit är super io initialization men det byts ibland. Det har varit 99 64 och A3 vet inte ens vad det betyder. Tacksam för alla svar.

Dator: 3770K | GTX 980 Ti | 3DMark (ft. 780 Ti)
Ljud: HD598 | ATH-M50 | K619 | O2 + ODAC | ModMic 4.0
Bild: S2417DG | QX2710 @ 96 | DP2710 @ 96
Kringutrustning: Rival Fade Edition | Shine 3 MX Red | FX-90

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Saint Cloud, MN
Registrerad
Maj 2012

Den funkade för ca 20 minuter sedan...

Dator: 3770K | GTX 980 Ti | 3DMark (ft. 780 Ti)
Ljud: HD598 | ATH-M50 | K619 | O2 + ODAC | ModMic 4.0
Bild: S2417DG | QX2710 @ 96 | DP2710 @ 96
Kringutrustning: Rival Fade Edition | Shine 3 MX Red | FX-90

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Apr 2002

Vad är splash screen? Post screen? Vad hade ni gjort innan du skulle starta datorn? Google hittade någon som hade samma felmeddelande "well i found out the culprit. its my monitor after all. lol im so dumb. the output setting for the monitor is vga/analog thats why my monitor cant receive any signal to my gpu. my gpu output is dvi to vga using adapter. btw, LED status code 99 means that the system is in bios mode. im applying a thermal paste now to improve my temp."

..:: trickeh2k ::.. http://youtube.com/trickysaer Windows 10 Pro - i7 4790k @ 4,5Ghz - ASUS Maximus VII Hero - 8GB AVEXIR Blitz 1.1 Blue LED CL10 2400Mhz - Corsair AX860i - EVGA GTX 780 Classified - Acer Predator XB271HU - ASUS VG248QE - QPAD MK-85 (MX-Brown)/SteelSeries Sensei RAW Rubberized - A-Data SX900 128GB, Samsung EVO 840 120GB, SanDisk Ultra II 480GB, 2TB WD Caviar Black - ASUS Xonar DX - ASUS Strix 7.1 Gaming Headset - Blue Yeti - Corsair 750D - Custom water loop

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Saint Cloud, MN
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av trickysaer:

Vad är splash screen? Post screen? Vad hade ni gjort innan du skulle starta datorn? Google hittade någon som hade samma felmeddelande "well i found out the culprit. its my monitor after all. lol im so dumb. the output setting for the monitor is vga/analog thats why my monitor cant receive any signal to my gpu. my gpu output is dvi to vga using adapter. btw, LED status code 99 means that the system is in bios mode. im applying a thermal paste now to improve my temp."

Ja precis, postscreen.

Testade att byta skärm till en som använder HDMI (även han använder DVI>VGA adapter) men problemet kvarstår.

Dator: 3770K | GTX 980 Ti | 3DMark (ft. 780 Ti)
Ljud: HD598 | ATH-M50 | K619 | O2 + ODAC | ModMic 4.0
Bild: S2417DG | QX2710 @ 96 | DP2710 @ 96
Kringutrustning: Rival Fade Edition | Shine 3 MX Red | FX-90

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Saint Cloud, MN
Registrerad
Maj 2012

Testade nu att cleara CMOS med jumpern utan resultat.

Dator: 3770K | GTX 980 Ti | 3DMark (ft. 780 Ti)
Ljud: HD598 | ATH-M50 | K619 | O2 + ODAC | ModMic 4.0
Bild: S2417DG | QX2710 @ 96 | DP2710 @ 96
Kringutrustning: Rival Fade Edition | Shine 3 MX Red | FX-90

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Scania-Earth-Milky way
Registrerad
Nov 2001

Pröva koppla loss sata/ide-enheter.

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Saint Cloud, MN
Registrerad
Maj 2012

Löste detta, visade sig att det var hans tangentbord som strulade. Drog vi ut tangentbordet bootade datorn som den ska.

Tack till alla som hjälpte till!

Dator: 3770K | GTX 980 Ti | 3DMark (ft. 780 Ti)
Ljud: HD598 | ATH-M50 | K619 | O2 + ODAC | ModMic 4.0
Bild: S2417DG | QX2710 @ 96 | DP2710 @ 96
Kringutrustning: Rival Fade Edition | Shine 3 MX Red | FX-90