Datorn krashar med World of Tanks hur får jag reda på källan till felet?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012

Datorn krashar med World of Tanks hur får jag reda på källan till felet?

Okey, jag har en stationär som är inte stabil. Blåskärmar och att den hoppar ur hela tiden när jag spelar World of Tanks, och det är det enda jag sitter och spelar.
Jag har varit i kontakt med supporten till World of Tanks i över ett år, och de säger hela tiden att det är någonting i min hårdvara som är fel. Men vad vet jag inte.

Intel i3 2100
Gigabyte P67A D3 B3
Corsair 8 gb ram
SSD Corsair Nova + en massa hårddiskar
Corsair 650w
HD7950

Det är inte dammigt i datorn, grafikkortet håller sig sval. Så jag vet inte. Jag har också gjort memtest och låtit varje sticka gå minst 6 rundor utan ett fel. Men...vid bluescreen så får jag oftast upp "Page fault in non paged area".

Saken är att på min gamla dator så hände det aldrig. Jag kunde spela world of tanks hur länge som helst utan att det hoppade ur. Före jag skaffade HD7959 så hade jag HD5770 med komponeterna ovan. Hd5770 strulade aldrig i min gamla dator, men med komponenterna ovan så är det någonting som kommer i konflikt. Oavsett att jag har uppdaterat allting till senaste drivrutiner så spelar det ingen roll.

Jag överväger att spara till ett nytt moderkort, men jag vet inte...jag börjar bli väldigt frustrerad nu,

Windows 7 64

NZXT S340 - Be Quiet L8 630W - i5 4570 - Zalman CNPS9900 MAX LED - MSI Z97S Krait Edition - Kingston Fury 16GB - Asus GTX 980 - OCZ Arc 100 240GB - Crucial M500 240GB - WD 3TB - Steinberg UR22 - AOC q2770Pqu 27"- HTC Vive

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Svenstavik
Registrerad
Jan 2010

När du säger "hoppar ur", vad menar du då? Blir spelet ned tabbat eller kraschar det?

FD R5|ASUS p8z77-V LX| Intel core i7 2700k @ 4.3Ghz|Corsair H115i|Corsair XMS3 DDR3 24GB |MSI 980 Ti Gaming 6G|Samsung 840 EVO 500GB + 17TB lagrning |EVGA superNOVA g2 750w |Asus VG248QE + BenQ GL2450 x2

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av Elghinnarisa:

När du säger "hoppar ur", vad menar du då? Blir spelet ned tabbat eller kraschar det?

Det tabbar ur 95% av fallen till skrivbordet och de få gångerna får jag upp att WoT kraschar och att den måste avslutas och går inte igång igen förräns jag har startat om datorn.

Btw...Jag testar Windows 8.1 Enterprise evaluation 64, och det är samma sak i windows 8

NZXT S340 - Be Quiet L8 630W - i5 4570 - Zalman CNPS9900 MAX LED - MSI Z97S Krait Edition - Kingston Fury 16GB - Asus GTX 980 - OCZ Arc 100 240GB - Crucial M500 240GB - WD 3TB - Steinberg UR22 - AOC q2770Pqu 27"- HTC Vive

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Varberg
Registrerad
Nov 2002

Kollat över drivrutiner till nätverkskort och ljudkort? Bara WoT som får din dator att strula?

System:\Dator\Spel>2600k¤4.5ghz_-_8Gb_-_670GTX_OC_-_Xonar_DX.exe
System:\Dator\Laptop>Samsung_-_535U3C-A01.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av Dr_Spackel:

Kollat över drivrutiner till nätverkskort och ljudkort? Bara WoT som får din dator att strula?

Ja, senaste till nätverkskortet från gigabytes hemsida. Ljudkortet är ett externt M-audio fast track pro. Det var samma sak före jag skaffade ljudkortet från m-audio.

För det mesta ja, mest WoT, då det är nästan det enda jag gör vid stationära, men även när jag surfar, kopierar filer, patchar spel. De övriga spelen har klarat sig bra...

NZXT S340 - Be Quiet L8 630W - i5 4570 - Zalman CNPS9900 MAX LED - MSI Z97S Krait Edition - Kingston Fury 16GB - Asus GTX 980 - OCZ Arc 100 240GB - Crucial M500 240GB - WD 3TB - Steinberg UR22 - AOC q2770Pqu 27"- HTC Vive

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2010

Edit lite mer info dök upp medans jag skrev svaret låter mer och mer som fel på HDD så testa chkdsk så bör du hitta felet där och slipper de andra testerna. (som du kanske borde göra oavsett så du vet att det inte är några andra problem med datorn).

Testa att skriva chkdsk i CMD och posta svaret, om du hittar några fel kan du köra chkdsk /F så försöker windows fixa det.
Datorn kanske startar om när du skriver kommandot för att komma åt filer som annars är "låsta" för användaren.
Om du inte får några fel här så kan det tyd på fel på L1 eller L2 minnet i processorn själv men det är ovanligt.

Testa att köra några andra stresstester på processorn T.ex. intel burn test eller prime95
Kör även några tester på grafikkortet T.ex. Uningine Vally eller liknande.

Och slutligen nästa gång du får en BSOD kolla vilken error code du får och inte bara textsträngen är i formatet 0xXXXXXXXX där de 6 första Xen ofta är nollor.

Dator: Intel S2600CP2J, 2x Xeon E5 2670V1, 128GB DDR3 1600MHz ECC, RX 480 8GB, EVGA Supernova G2 750W
Ljud: O2+ODAC, HD650, Blue Snowball.
Laptop: Sony Vaio PRO 13. Telefon: OnePlus One

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Varberg
Registrerad
Nov 2002

Om det är andra saker som strular förutom WoT så är det inte spelets fel. Var det memtest86 du körde? Har du kollat så din SSD inte är strulpelle i kedjan? Kör du den på rätt Sata port? Vissa sata portar kör marvell kretsar och de brukar vara sådär med SSDs. Sedan vet jag inte hur bra just Nova diskarna är. Man hör lite bu och bä och budget SSDs hela tiden.

System:\Dator\Spel>2600k¤4.5ghz_-_8Gb_-_670GTX_OC_-_Xonar_DX.exe
System:\Dator\Laptop>Samsung_-_535U3C-A01.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2008

koppla ut alla hårddiskar förutom din C: disk. jag har märkt att ju mer diskar, desto mer konstiga "ghost in the machine" problem. fick bsods som antydde ram problem samt att datorn startar upp segt som sirap i bios. visa sig vara en defekt SATA 2 kabel. bytte ut, alla problem försvann. Innan så vart de byte av psu, moderkort, ram, gpu, mjukvara o dylikt mixande. vem hade kunnat ana att en fjuttig sata kabel skulle skapa så mycke problem??

Ett annat tips? har du nån gammal HDD som du kan byta din SSD mot under en vecka? se om byte av hårddisk gör skillnad, fick tanke på om din Corsair nova har skumt bios som corsair vart kända för en gång i tiden. just saying, du ville ju ha input

Never assume the obvious, thats when you reach a dead end.

new main rig---i7 6700k,CM Hyper 212evo@67c load,MSI OCv2 GTX1060 6gb H110-I pro mitx, 2x8gb 2133mhz, 250gb 850 Evo + 500gb apple hdd, FD integra 550w 80+, Fractal Design Nano-S mITX
Main Rig--- 2700k,Scythe Samurai ZZ @ 52c load ASUS GTX970 Black OC edition @ 52c load GA-B75-D3H, 2x4gb xms3 1333mhz, 128gb SSD + 4x500gb lagring, OCZ Modxstream Pro 600watt, In-win Dragon Slayer chassi LaptopLenovo 700, i5 6300hq, 12gb 2133mhz, gtx950m, 128gb m2 + 750gb FullHD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ängelholm
Registrerad
Nov 2005

Jag är nästan 100 på att det är din hårddisk det är fel på.

/Homer_S

INTEL Core i7 6700K @ 4.6GhZ| Gigabyte GA-Z170 Gaming 3 | NVidia GTX1080 TI| 2x8Gb Vengeance PRO RED 2400 MhZ DDR4 | Samsung 950-Series PRO 256Gb M.2 | EVGA Supernova 1300WATT 80+ Gold| 27" Acer Predator XB271HU IPS| G910 Orionspark & G900 Chaos Spectrum | Sennheiser PC363D Headset

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012

Har gjort chkdsk och den säger att det är ingenting fel.

Antar att L1 & L2 inte går att fixa, förutom att skaffa ny processor?

Jag har testat köra Furmark en stund, och ingenting fel där. MEn jag har inte testat övriga tester.

Nu sitter jag på W8, men i W7 så ställde jag in så att den inte ska boota om efter en bsod, men det gjorde den ändå....

NZXT S340 - Be Quiet L8 630W - i5 4570 - Zalman CNPS9900 MAX LED - MSI Z97S Krait Edition - Kingston Fury 16GB - Asus GTX 980 - OCZ Arc 100 240GB - Crucial M500 240GB - WD 3TB - Steinberg UR22 - AOC q2770Pqu 27"- HTC Vive

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av Dr_Spackel:

Om det är andra saker som strular förutom WoT så är det inte spelets fel. Var det memtest86 du körde? Har du kollat så din SSD inte är strulpelle i kedjan? Kör du den på rätt Sata port? Vissa sata portar kör marvell kretsar och de brukar vara sådär med SSDs. Sedan vet jag inte hur bra just Nova diskarna är. Man hör lite bu och bä och budget SSDs hela tiden.

Skrivet av Gtoxed:

koppla ut alla hårddiskar förutom din C: disk. jag har märkt att ju mer diskar, desto mer konstiga "ghost in the machine" problem. fick bsods som antydde ram problem samt att datorn startar upp segt som sirap i bios. visa sig vara en defekt SATA 2 kabel. bytte ut, alla problem försvann. Innan så vart de byte av psu, moderkort, ram, gpu, mjukvara o dylikt mixande. vem hade kunnat ana att en fjuttig sata kabel skulle skapa så mycke problem??

Ett annat tips? har du nån gammal HDD som du kan byta din SSD mot under en vecka? se om byte av hårddisk gör skillnad, fick tanke på om din Corsair nova har skumt bios som corsair vart kända för en gång i tiden. just saying, du ville ju ha input

Never assume the obvious, thats when you reach a dead end.

Ja, det var memtest86. Corsair Nova (första generationen) är bland de stabilaste med dåvarande indilinx. Den hade jag i min gamla dator, och det strulade aldrig.

Jag tror att ssd'n är på en sata 3 just nu, och att flytta den till en sata 2 kan räcka?

Alla mina hårddiskar är fyllda till max, så jag kan inte göra en kopia av den och köra windows på en partition tillfälligt...

NZXT S340 - Be Quiet L8 630W - i5 4570 - Zalman CNPS9900 MAX LED - MSI Z97S Krait Edition - Kingston Fury 16GB - Asus GTX 980 - OCZ Arc 100 240GB - Crucial M500 240GB - WD 3TB - Steinberg UR22 - AOC q2770Pqu 27"- HTC Vive

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
göteborg
Registrerad
Okt 2006

*Tråd rubrik förtydligad*

On topic. Du skriver i dit första inlägg att du får blåskärm sedan så skriver du att det tabbar ner. Vilket är det? Om du får blå skärmar så testa ett program som heter Who Crashed kolla loggen det kan ge mer matnyttig info. Spontant skulle jag dock börja leta på drivrutinerna till grafikkortet.

Kontakta mig direkt vid frågor om eller synpunkter på min moderering.
Glöm inte att tala om vilken tråd ditt ärende gäller.
Kontaktvägar: via PM eller via E-post: michaswe@sweclockers.com
Mina System: HePC och Gaming

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av MichaSWE:

*Tråd rubrik förtydligad*

On topic. Du skriver i dit första inlägg att du får blåskärm sedan så skriver du att det tabbar ner. Vilket är det? Om du får blå skärmar så testa ett program som heter Who Crashed kolla loggen det kan ge mer matnyttig info. Spontant skulle jag dock börja leta på drivrutinerna till grafikkortet.

Spelet hoppar ur utan förvarning. Och Windows kan ge blue screen helt random. Jag har nu ominstallerat Windows 7 (igen) nyligen och ska koppla ur andra hårddiskar efter att jag har kopierat över det nödvändigaste till C

Om grafikkortet, senaste eller äldre? Jag hämtade nyss ner de senaste till HD 7950.

Jag har inte fått en blue screen (än) men jag har det programmet installerat nu.

NZXT S340 - Be Quiet L8 630W - i5 4570 - Zalman CNPS9900 MAX LED - MSI Z97S Krait Edition - Kingston Fury 16GB - Asus GTX 980 - OCZ Arc 100 240GB - Crucial M500 240GB - WD 3TB - Steinberg UR22 - AOC q2770Pqu 27"- HTC Vive

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ängelholm
Registrerad
Nov 2005

Prova bluescreenview från följande sida.
http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html

Nedladdningslänkarna finns längst ner (även på svenska)

du kan även köra en chkdsk med följande attribut "Chkdsk /f /r".

/Homer_S

INTEL Core i7 6700K @ 4.6GhZ| Gigabyte GA-Z170 Gaming 3 | NVidia GTX1080 TI| 2x8Gb Vengeance PRO RED 2400 MhZ DDR4 | Samsung 950-Series PRO 256Gb M.2 | EVGA Supernova 1300WATT 80+ Gold| 27" Acer Predator XB271HU IPS| G910 Orionspark & G900 Chaos Spectrum | Sennheiser PC363D Headset

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012

Alltså...nu har jag bara SSD'n ikopplad och en fräsch installation av W7 och än så länge har den inte gett bue screen, men WoT har hoppat ut ett par gånger.

NZXT S340 - Be Quiet L8 630W - i5 4570 - Zalman CNPS9900 MAX LED - MSI Z97S Krait Edition - Kingston Fury 16GB - Asus GTX 980 - OCZ Arc 100 240GB - Crucial M500 240GB - WD 3TB - Steinberg UR22 - AOC q2770Pqu 27"- HTC Vive

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
göteborg
Registrerad
Okt 2006

Misstänker som sagt spontant dina grafikdrivrutiner. Testa att göra en ren installation av dem samt se till att alla windowsuppdateringar är gjorda framförallt för netframework.

Kontakta mig direkt vid frågor om eller synpunkter på min moderering.
Glöm inte att tala om vilken tråd ditt ärende gäller.
Kontaktvägar: via PM eller via E-post: michaswe@sweclockers.com
Mina System: HePC och Gaming

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av MichaSWE:

Misstänker som sagt spontant dina grafikdrivrutiner. Testa att göra en ren installation av dem samt se till att alla windowsuppdateringar är gjorda framförallt för netframework.

Supporten till world of tanks säger att det behövs flera, eller räcker det med en framework?

Skickades från m.sweclockers.com

NZXT S340 - Be Quiet L8 630W - i5 4570 - Zalman CNPS9900 MAX LED - MSI Z97S Krait Edition - Kingston Fury 16GB - Asus GTX 980 - OCZ Arc 100 240GB - Crucial M500 240GB - WD 3TB - Steinberg UR22 - AOC q2770Pqu 27"- HTC Vive

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012

On Mon 2014-01-27 21:35:04 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\012714-8158-01.dmp
This was probably caused by the following module: ntfs.sys (0xFFFFF88001306C55)
Bugcheck code: 0x50 (0xFFFF96A002318DD8, 0x0, 0xFFFFF88001306C55, 0x7)
Error: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
file path: C:\Windows\system32\drivers\ntfs.sys
product: Operativsystemet Microsoft® Windows®
company: Microsoft Corporation
description: NTFS-drivrutin

NZXT S340 - Be Quiet L8 630W - i5 4570 - Zalman CNPS9900 MAX LED - MSI Z97S Krait Edition - Kingston Fury 16GB - Asus GTX 980 - OCZ Arc 100 240GB - Crucial M500 240GB - WD 3TB - Steinberg UR22 - AOC q2770Pqu 27"- HTC Vive

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
göteborg
Registrerad
Okt 2006
Skrivet av Zalice:

On Mon 2014-01-27 21:35:04 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\012714-8158-01.dmp
This was probably caused by the following module: ntfs.sys (0xFFFFF88001306C55)
Bugcheck code: 0x50 (0xFFFF96A002318DD8, 0x0, 0xFFFFF88001306C55, 0x7)
Error: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
file path: C:\Windows\system32\drivers\ntfs.sys
product: Operativsystemet Microsoft® Windows®
company: Microsoft Corporation
description: NTFS-drivrutin

Uppdatera samtliga drivrutiner till ditt moderkort (framförallt chipset)

samt dubbelkolla i Bios att du kör din SSD på en sata kontroller som kör AHCI inget annat. Kör den inte AHCI så gör backup på det du behöver. Ställ om sata kontrollern till AHCI ominstallera Windows och gör om alla partitioner (partitioner som inte är skapade med AHCI kommer inte funka om du kör något annat)

Kontakta mig direkt vid frågor om eller synpunkter på min moderering.
Glöm inte att tala om vilken tråd ditt ärende gäller.
Kontaktvägar: via PM eller via E-post: michaswe@sweclockers.com
Mina System: HePC och Gaming

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012

Jag har uppdaterat chippet via Gigabyte's hemsida för mitt moderkort, men fick ntfs-bluescreen idag också...

Har också suttit med Microsoft supporten i telefon i över 3 timmar p.g.a. att uppdateringar till Windows vägrar installeras. De fick inte det att fungera över fjärrstyrning. Har suttit och googlat efter fix och det. Men nada fungerar.

NZXT S340 - Be Quiet L8 630W - i5 4570 - Zalman CNPS9900 MAX LED - MSI Z97S Krait Edition - Kingston Fury 16GB - Asus GTX 980 - OCZ Arc 100 240GB - Crucial M500 240GB - WD 3TB - Steinberg UR22 - AOC q2770Pqu 27"- HTC Vive

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av Zalice:

Jag har uppdaterat chippet via Gigabyte's hemsida för mitt moderkort, men fick ntfs-bluescreen idag också...

Har också suttit med Microsoft supporten i telefon i över 3 timmar p.g.a. att uppdateringar till Windows vägrar installeras. De fick inte det att fungera över fjärrstyrning. Har suttit och googlat efter fix och det. Men nada fungerar.

När du installerar W7 så är det tyvärr så att du bör vänta med dina grafikdrivisar förrän "alla" uppdateringar är installerade från windows update, alltså tills du har SP1 och .NET Framework 4.5 hemma. Kolla sedan om det funkar bättre efter en sådan operation.

En annan sak jag funderar på är om du har senaste firmwaren till din SSD? Det kan ev behöva göras för att den ska bli stabil.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
göteborg
Registrerad
Okt 2006
Skrivet av Zalice:

Jag har uppdaterat chippet via Gigabyte's hemsida för mitt moderkort, men fick ntfs-bluescreen idag också...

Har också suttit med Microsoft supporten i telefon i över 3 timmar p.g.a. att uppdateringar till Windows vägrar installeras. De fick inte det att fungera över fjärrstyrning. Har suttit och googlat efter fix och det. Men nada fungerar.

Hur ser det ut med AHCI har du kollat det i Bios/Uefi ?

Kontakta mig direkt vid frågor om eller synpunkter på min moderering.
Glöm inte att tala om vilken tråd ditt ärende gäller.
Kontaktvägar: via PM eller via E-post: michaswe@sweclockers.com
Mina System: HePC och Gaming

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av Jalle64:

När du installerar W7 så är det tyvärr så att du bör vänta med dina grafikdrivisar förrän "alla" uppdateringar är installerade från windows update, alltså tills du har SP1 och .NET Framework 4.5 hemma. Kolla sedan om det funkar bättre efter en sådan operation.

En annan sak jag funderar på är om du har senaste firmwaren till din SSD? Det kan ev behöva göras för att den ska bli stabil.

Hmm, får väl installera allt före grafikkortet.

Det finns ingen uppdatering gällande firmware till min Corsair Nova (första generationen av Nova, inte Nova2)

Skrivet av MichaSWE:

Hur ser det ut med AHCI har du kollat det i Bios/Uefi ?

ACHI är på i bios...

NZXT S340 - Be Quiet L8 630W - i5 4570 - Zalman CNPS9900 MAX LED - MSI Z97S Krait Edition - Kingston Fury 16GB - Asus GTX 980 - OCZ Arc 100 240GB - Crucial M500 240GB - WD 3TB - Steinberg UR22 - AOC q2770Pqu 27"- HTC Vive

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud