GTX 780, problem med upplösningar över 1600px på en 1440p skärm

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2014

GTX 780, problem med upplösningar över 1600px på en 1440p skärm

Hej allesammans!

Satte ihop en dator på egen hand igår, i5 4670K, EVGA GTX 780 SC ACX 3GB, Asus Maximus VI Hero och 16GB RAM, Corsair AX860 PSU.

Det gick finemang, ända tills installationen av Windows 8.1 var klar och jag genast märkte att det blev problem när jag bytte upplösning till över 1600px bredd. 1920x1080 fungerade inte och inte heller upplösningen som skärmen är gjord för 2550x1440 fungerade bra (se bilder).

Jag har de senaste drivrutinerna från NVIDIA. Är det någon av er som har sett något liknande problem? Har skärmen kopplad via DL-DVI kabel, har testat 2 olika kablar med samma resultat.

(Bilderna är tagna med min mobilkamera, men de visar tydligt hur knasigt allt ser ut)

Bild 1: http://cloud.erikhellman.com/r12Q/2hn4qgH8
Bild 2: http://cloud.erikhellman.com/p3sx/1N9MWqYE

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Ta och kolla om din skärm (vilken den nu är) har problem med W8.1 och/eller GTX780.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skarpnäck
Registrerad
Mar 2011

Har skärmen DisplayPort? Prova med det kan kolla om du får problem då.

Gaming:[Asus Zenith]-[AMD TR 1950X]-[Corsair Dominator 3000mhz 32GB]-[GTX 1080 Ti]-[CL SMA8]:.(soon)
Server(ESXi):[Supermicro X10SDV-8C-TLN4F]-[Intel Xeon D1541]-[32GB ECC]-[32GB SataDom + 1TB Samsung 960EVO]:.
Server(unRAID):[Supermicro X10SL7-F]-[Intel Xeon 1240L V3]-[32GB ECC]-[36TB WD Re + 500GB Curcial MX100]:.