Formaterade datorn - Datorn fungerar men stänger av sig själv [LÖST]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Maj 2011

Formaterade datorn - Datorn fungerar men stänger av sig själv [LÖST]

Tja!

Som topic lyder formaterade jag om min SSD disk. Installerade ett OS (Windows 7) via usb på SSDn.

Setup

Grafikkort: Gigabyte Radeon HD7950 Windforce 3X HDMI Dual- DisplayPort 3GB
Processor: Intel (R) Core (TM) it-2500k i5
Ram: Corsair XMS3 Vengeance DDR3 PC12800/1600MHz CL9 2x4GB
Moderkort: MSI Z68A-GD55
SSD: Crucial 120gb
Hårddisk: 2TB hårddisk 7200rpm
Nätagg: CoolerMaster GX 750 silver modulärt
Chassi: Fractal Design r3 mid tower

Alllt verkade fungera ypperligt i början men eftersom kom ett "RRRRR" ljud och strax därefter stängdes datorn av. Efter datorn hade stängs av startades den instant igen och därefter blev skärmen svart. I högra nedre hörnet stod det "A2". I det vänstra övre hörnet var det ett horisontellt streck. Därefter kom jag till en ny bild där det stod något om att den inte kunde starta windows (återkommer med bild)

Startar om datorn igen och allt fungerar sedan som det ska i några timmar innan samma problem uppstår. Samma procedur igen.

EDIT
Problemet löstes förmodligen av matnojjes tips om att uppdatera SSDns firmwire! Cred dig!!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
under en sten
Registrerad
Jan 2010

Du kan väl dra hela storyn för jag utgår(tyvärr) ifrån att du menar att du installerat om OS på din dator , formatera en SSD är dessutom bara dumt.

Lian Li PC-V2120B | ASUS X79-Deluxe | Intel 4930K + EK 360 | Corsair 4x8GB 1866MHz VENGEANCE LP | EVGA Geforce GTX 1080 Ti FTW3 SLI | Corsair AX1200i | Intel 530 SSD 240GB + några TB blandad mekanik | Dell U2711 | Synology DS 411j

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Okt 2008
Skrivet av mr_sQuinty:

Du kan väl dra hela storyn för jag utgår(tyvärr) ifrån att du menar att du installerat om OS på din dator , formatera en SSD är dessutom bara dumt.

Bättre att köra på ta bort ist för formatering?

| Dustin Expo: Jonas// (Angående nuc:en) "Kommer vi se några mer högpresterande modell för oss som behöver lite mer oommph", Tomas Intel// "Det kommer mer oommph". Jonas// "Mycket trevligt" http://www.youtube.com/watch?v=Ur0V9ZsrQls

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Maj 2011
Skrivet av mr_sQuinty:

Du kan väl dra hela storyn för jag utgår(tyvärr) ifrån att du menar att du installerat om OS på din dator , formatera en SSD är dessutom bara dumt.

Vad har det här med mitt problem att göra? Jag hade mycket skit på SSD disken så valde att formatera den.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
På snedden i Dirty South
Registrerad
Dec 2001
Skrivet av seimo:

Tja!

Som topic lyder formaterade jag om min SSD disk. Installerade ett OS via usb.

Allt verkade fungera ypperligt i början men eftersom kom ett "RRRRR" ljud och strax därefter stängs datorn av. Sedan rebootas den automatiskt men istället för att boota till windows visar sig "A2" längst ner i vänstra hörnet. Dessutom blinkar det ett horisontellt streck längst uppe till höger på skärmen.

Startar om datorn igen och allt fungerar sedan som det ska, men problemet återkommer.

Vad är fel? Kan jag lösa det?

"Ett OS" är likamed vilket OS?
Låter som att det kan vara någon bootloader som är halvinstallerad som ligger och spökar.

Jag rear ut min själ, allt ska bort - - Fractal Design Define R3 | Corsair RM750i | Corsair H100i GTX & 2 x Noctua NF-F12 PWM | XFX DD R9 280 3GB & Sapphire Dual-X R9 280X 3GB OC | 840 PRO 128 GB + 850 PRO 128 GB + Spinpoint F3 1 TB + NETGEAR ReadyNAS RN204 2x8 + 2x6 TB RAID5 & Synology DS216se 2x3 TB JBOD | BenQ XL2411T + AOC E2461FWH + AOC E2476VWM6 | Corsair Gaming Strafe RGB Cherry MX Red + Logitech G502 | ASUS FX502VM-DM265T/GL502-VMZ + 24 GB RAM + Intel 600p M.2 256 GB + 850 EVO 500 GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Maj 2011
Skrivet av ZaInT:

"Ett OS" är likamed vilket OS?
Låter som att det kan vara någon bootloader som är halvinstallerad som ligger och spökar.

Windows 7! Okej, hur fixar jag det här?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
under en sten
Registrerad
Jan 2010

Hade du bara din SSD inkopplad under OS-installationen ?

Gick OS installationen som den skulle ?

Tog du bort gamla partitionen innan du installerade ?

Har du testat att bootat datorn från nåt annat media ?

Lian Li PC-V2120B | ASUS X79-Deluxe | Intel 4930K + EK 360 | Corsair 4x8GB 1866MHz VENGEANCE LP | EVGA Geforce GTX 1080 Ti FTW3 SLI | Corsair AX1200i | Intel 530 SSD 240GB + några TB blandad mekanik | Dell U2711 | Synology DS 411j

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Maj 2011
Skrivet av mr_sQuinty:

Hade du bara din SSD inkopplad under OS-installationen ?

Nej.

Gick OS installationen som den skulle ?

Ja

Tog du bort gamla partitionen innan du installerade ?

Hur menar du? Vilken partition?

Har du testat att bootat datorn från nåt annat media ?

Yes, det fungera att boota från mitt USB te.x

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Sep 2007

Han menar partitionen på Windows disken. Många såna här fel har krävt att man gjort det också för att det inte räckte att bara formatera och/eller installera om.

Du ska bara ha en disk kopplad när du installerar Windows. Annars lägger den eller använder något på andra disken som Windows behöver. Windows får problem om något händer eller du gjort något med andra disken. Man har ingen aning om vilken disk det är så länge du blandat in flera diskar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Maj 2011

Så vad ska jag göra? Formatera igen och ta ut HDDn eller?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
På snedden i Dirty South
Registrerad
Dec 2001
Skrivet av seimo:

Så vad ska jag göra? Formatera igen och ta ut HDDn eller?

Ja, det är antagligen enklast så.

Jag rear ut min själ, allt ska bort - - Fractal Design Define R3 | Corsair RM750i | Corsair H100i GTX & 2 x Noctua NF-F12 PWM | XFX DD R9 280 3GB & Sapphire Dual-X R9 280X 3GB OC | 840 PRO 128 GB + 850 PRO 128 GB + Spinpoint F3 1 TB + NETGEAR ReadyNAS RN204 2x8 + 2x6 TB RAID5 & Synology DS216se 2x3 TB JBOD | BenQ XL2411T + AOC E2461FWH + AOC E2476VWM6 | Corsair Gaming Strafe RGB Cherry MX Red + Logitech G502 | ASUS FX502VM-DM265T/GL502-VMZ + 24 GB RAM + Intel 600p M.2 256 GB + 850 EVO 500 GB

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009
Skrivet av seimo:

Tja!
men eftersom kom ett "RRRRR" ljud och strax därefter stängs datorn av.

Har du blockerat nån fläkt eller vad är det som ger oljudet ?

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
SweClockers forum
Registrerad
Aug 2012
Skrivet av mr_sQuinty:

Du kan väl dra hela storyn för jag utgår(tyvärr) ifrån att du menar att du installerat om OS på din dator , formatera en SSD är dessutom bara dumt.

Varför skulle det vara dumt att formatera en SSD?

Guide: Roota din HTC - BB-Kod-knappar på Prisjakt

              Min burk - Kvävekyld till 80%
Phenom II X4 965@3900MHz (Sommarklock)
GTX 760@1111MHz

Ibland har jag fel, men då är det någon annans fel.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Maj 2011
Skrivet av mrqaffe:

Har du blockerat nån fläkt eller vad är det som ger oljudet ?

Det är ett statiskt ljud i hörlurarna. Tänk dig att typ någon slår med ett lasersvärd emot gummi.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Sep 2007
Skrivet av seimo:

Så vad ska jag göra? Formatera igen och ta ut HDDn eller?

Räcker inte har vi ju sagt. Du måste ta bort partitionen också på SSD och trycker nästa. Windows DVD/USB minnet gör då resten och formaterar automatiskt SSD och fortsätter installationen.

Edit:
Sen när mrqaffe säger att något kan blockera nån fläkt så är det en bra ide att faktiskt öppna datorn och titta efter om du ser något som inte stämmer.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Maj 2011

Sådär, nu vart allt löst. Hoppas jag

Återkommer.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Maj 2011

Nope, datorn dog igen. Samma fel uppstår..

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Har du installerat alla drivers ?

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Maj 2011
Skrivet av mrqaffe:

Har du installerat alla drivers ?

Jag förmodar det. Har installerat grafik & nätverks drivrutiner manuellt men en hel del drivrutiner installeras väl automatiskt när windows är uppkopplat till nätet?

Kan lira alla spel utan problem osv. Spelat Heroes of Newerth, LoL, Battlefield etc.

Provade att deleta system reserved patrionen pga att jag läste det på en yahoo answer. Givetvis var HDDn inte i när jag installerade windows på SSDn nu.

Efter jag hade deletat system reserved patrionen så kunde jag inte deleta den vanliga patrionen pga att den blev automatiskt tömd. Efter det tryckte jag "next".

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Löddeköpinge
Registrerad
Nov 2010
Skrivet av LemonIllusion:

Varför skulle det vara dumt att formatera en SSD?

Ja det undrar jag också. Det är lite svårt att använda dom om man inte får formatera dem. Defragmentera behöver man dock inte.

On topic.
Liknande hände mig när jag hade en gammal firmware (alltså inte drivers utan ssdns inbyggda mjukvara) på min ssd. Det löste sig med ny firmware, så om någon inte redan rekommenderat det så gör jag det.

Speldatorn: i7-6700 | GTX 1070 | ASUS H110M-A |2400 mhz 16GB RAM | 500 gb hd, 250 ssd |Sound blaster ZxR |Windows 10 | be quiet! Pure Power L8 630W
Skärm: Shimian 1440p | Samsung UE40KU6179 | HTC Vive

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Maj 2011
Skrivet av matnojje:

Ja det undrar jag också. Det är lite svårt att använda dom om man inte får formatera dem. Defragmentera behöver man dock inte.

On topic.
Liknande hände mig när jag hade en gammal firmware (alltså inte drivers utan ssdns inbyggda mjukvara) på min ssd. Det löste sig med ny firmware, så om någon inte redan rekommenderat det så gör jag det.

Har gjort det nu. Håller tummarna!

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Du får kolla i enhetshanteraren om du har några larm och installera alla drivers som saknas.

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Maj 2011

Verkar som att problemet är löst. Inte hängt ngt sedan senaste update