Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2010

Datorn startar ej.

Hejsan!
Gjorde rent min dator med luft på burk häromdagen och nu när jag väl försöker starta den så går den ej igång.
Inga lampor på moderkortet lyser och den är verkligen stendöd.
Nätagget är bara några dagar gammalt men startar icke!

Skulle nu vilja ha hjälp med lite felsökning.

Vad jag har gjort:
Försökt att tjuvstarta nätagget, gick inte eller så är det jag som gjorde fel.
Kollat så allting sitter som det ska så jag inte råkat dra ur någon kabel.
Dragit ur alla kablar försiktigt och satt tillbaka dem igen.

Hjälp uppskattas enormt!

Mvh.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av Amisick:

Hejsan!
Gjorde rent min dator med luft på burk häromdagen och nu när jag väl försöker starta den så går den ej igång.
Inga lampor på moderkortet lyser och den är verkligen stendöd.
Nätagget är bara några dagar gammalt men startar icke!

Skulle nu vilja ha hjälp med lite felsökning.

Vad jag har gjort:
Försökt att tjuvstarta nätagget, gick inte eller så är det jag som gjorde fel.
Kollat så allting sitter som det ska så jag inte råkat dra ur någon kabel.
Dragit ur alla kablar försiktigt och satt tillbaka dem igen.

Hjälp uppskattas enormt!

Mvh.

Du har inte stängt av den på on/off-knappen på nätagget?
Tänkte att du kanske kommit åt den när du gjorde rent datorn.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2010
Skrivet av Skuggan74:

Du har inte stängt av den på on/off-knappen på nätagget?
Tänkte att du kanske kommit åt den när du gjorde rent datorn.

Nejdå, den är på I när jag försökt att starta datorn.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2010

Prövade nyss med ett ramminne, fungerar inte heller.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av Amisick:

Prövade nyss med ett ramminne, fungerar inte heller.

Det låter som att du fått ett trasigt nätagg tyvärr.
Jag utgår från att du har ström från uttaget.

Har du någon mmoex till 3/4-pin fläktkontakt så kan du ju prova om fläkten snurrar när den är ansluten direkt till nätagget.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2010

Om du "tjuvkopplat" nätagget och det inte går igång så är det fel på det. Alltså kopplat exempelvis ett gem mellan grön sladd och jord (svart). Det är inte säkert att du märker ifall det är igång dock om nätagget är så smart att det inte drar igång fläkten när det inte behövs, då kan du testa med något där det är mer tydligt, en fläkt, hårddisk eller optisk enhet (ska gå att öppnas med knappen) exempelvis. Men fungerar inte det så är det nätagget som är problemet, sen kan det förstås vara fler problem också, men utan ett fungerande nätagg så går inte det att avgöra.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Sep 2007

Gjorde du verkligen rätt när du tjuvkopplade nätagget?
http://www.sweclockers.com/forum/74-chassin-och-nataggregat/7...
Vissa nätagg behöver en belastning också för att starta som tex nån fläkt eller hårddisk.

Vad är ditt nätaggs, märke, modell, ålder och vilket grafikkort belastar den?
Vissa är ökända för olika saker.

Bruka du höra när ditt agg är igång i vanliga fall?
Tex hade jag en gammal reserv dator som var så tyst en gång när jag kopplade ur diskarna att jag inte ens kunde höra att den var igång.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2010

Tjuvkoppla nätagg leder till klickningar?

Hejsan!
Datorn startar inte och försökte därmed att tjuvkoppla nätagget men när jag väl gör det så ger bara nätagget ifrån sig ett klick samt ett svagt brus från det.

Någon som var varit med om liknande?

Mvh

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

En del måste ha nån liten belastning för att starta, det kan ju även vara så att det är nätdelen som är trasig.

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2010
Skrivet av mrqaffe:

En del måste ha nån liten belastning för att starta, det kan ju även vara så att det är nätdelen som är trasig.

Har den fortfarande i chassit och allting är ikopplat, nätagget är sprillans nytt och startade inte efter jag blåste ur damm med luft på burk.

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Koppla loss nätdelen från datorn och prova då, det kan ju vara kortslutning som gör att det inte startar och behöver den en last så använd en 12v lampa eller en gammal hårddisk eller nått liknande så att det belastas minst 10 watt.

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2010
Skrivet av mrqaffe:

Koppla loss nätdelen från datorn och prova då, det kan ju vara kortslutning som gör att det inte startar och behöver den en last så använd en 12v lampa eller en gammal hårddisk eller nått liknande så att det belastas minst 10 watt.

Kopplade ur allt, satt i en hårddisk och hårddisken gick igång, kopplade i allt igen, processorfläkten, grafikkortet och moderkortet går ej igång.
Vad kan detta bero på?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Harmånger
Registrerad
Mar 2009

Testa koppla in moderkort 24 pin + 4/8 pin inga hårddiskar, grafikkort m.m.

Stationär - Z97-A | 4690K | 8GB DDR3 | GTX 980 SLI | EVO 850 500GB
Laptop - HP EliteBook 8460P | 2540M | 6GB DDR3 | Agility 3 120GB
Server - HP Microserver Gen8 | 1610T | 4GB DDR3 | EVO 850 120GB | 9TB
Mediaspelare - Raspberry Pi 2 (OSMC)
Telefon - Xiaomi Redmi 3S (Global)

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Om nätdelen funkar har det hänt nått med moderkortet, du kanske drog i någta kablar elerl flyttade kylaren, då kan du "bygga om" datorn och prova är den ändå död har något gått sönder.

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.

Trädvy Permalänk
Semestrande benchmaskin
Kenneth Lindqvist
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2011

*Trådar sammanfogade*