Vass dator kraschar vid enkla spel eller benchmark? Hårdvarufel/mjukvarufel?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

Vass dator kraschar vid enkla spel eller benchmark? Hårdvarufel/mjukvarufel?

Jag har uppgraderat min burk med nya komponenter som GTX670 4GB och extra ram och en ny SSD.

Jag köpte två äldre spel och laddade ner dem via Origin (BATTEFIELD 3, CRYSIS 2)
Men de krashar ständigt efter ca 10 sek - 2 min, det börjar synas polygoner utan färg och div flimmer och så krasch oavsett upplösning.
Enligt inställningarna skulle jag spela i Ultra High, men det krashar även i Low.

Två huvudsakliga popup skyltar kommer upp, den ena är att Direct X har slutat fungera och den andra är att Grafikrutinen återställdes eller liknande.
Jag har uppdaterat alla rutiner till senaste som jag vet. (win, Direct x, Nvidia, spel, origin)

Jag undrar, är det hårdvarufel eller mjukvarufel?

(Bänktestet var från Performance Test 8 från PassMark och krashar i testet, vid 3D test.)
Edit: Rating för lyckad Benchmark utan krasch är 2630,4

Dator:
i7 920 oklockad
24GB ram (alla nya, 6st)
GTX670 4GB (ny)
Asus P6T Deluxe V2
C: SSD Samsung 840 (ny)
D: 7200 rpm Samsung
850w nät agg (ny)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

Finns det några tips?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2009

Va hade du för gammalt grafikkort?
Funkar det bra i windows?
Ominstallerade datorn när du bytte komponenter?
Testat grafikkortet i annan dator?

Speldatorn: Define Mini C | MSI Z170M Mortar | 7600K | Be Quiet Pure Rock | 8GB DDR4 | 7970 | SSD x 2 | 800W | QPAD QH-85
HTPC: Intel NUC DC3217IYE | 4GB | 64GB
NAS: HP Proliant N54L | NAS4FREE 9.2 | 2+2+3TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

Jag hade en GTX285 (Win7 ultimate)
Jag gjorde en fresh install när jag uppgraderade.

Jag har ingen annan dator som passar för GTX670

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011

Tjena såg att du hade problem med din burk. Ett tips kolla vilkrn firmware du använder på ditt grafik kort
Hade själv liknande problem med spel som sluta o funka från dag 1 innan ja uppdatera firmware
På en dator ja byggde åt en kompis .alla problem försvann efter update
Hade något att göra med powerlimiten på hans kort vart bra efter firmware update
Lycka till

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2013

Har du senaste bios på moderkortet? finns fixar som Improve memory compatibility samt Improve system stability

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Feb 2008
Skrivet av Spett och slägga:

Jag har uppgraderat min burk med nya komponenter som GTX670 4GB och extra ram och en ny SSD.

Jag köpte två äldre spel och laddade ner dem via Origin (BATTEFIELD 3, CRYSIS 2)
Men de krashar ständigt efter ca 10 sek - 2 min, det börjar synas polygoner utan färg och div flimmer och så krasch oavsett upplösning.
Enligt inställningarna skulle jag spela i Ultra High, men det krashar även i Low.

Två huvudsakliga popup skyltar kommer upp, den ena är att Direct X har slutat fungera och den andra är att Grafikrutinen återställdes eller liknande.
Jag har uppdaterat alla rutiner till senaste som jag vet. (win, Direct x, Nvidia, spel, origin)

Jag undrar, är det hårdvarufel eller mjukvarufel?

(Bänktestet var från Performance Test 8 från PassMark och krashar i testet, vid 3D test.)
Edit: Rating för lyckad Benchmark utan krasch är 2630,4

Dator:
i7 920 oklockad
24GB ram (alla nya, 6st)
GTX670 4GB (ny)
Asus P6T Deluxe V2
C: SSD Samsung 840 (ny)
D: 7200 rpm Samsung
850w nät agg (ny)

Kontrollera så att grafikkortet verkligen sitter på plats i sin PCI-E port samt att strömkablarna sitter som de ska. Se även till att du har senaste BIOS installerat på moderkortet för att säkerställa kompatibiliteten med dina komponenter.

Kör även Memtest86 för att utesluta att det inte är RAM som spökar för dig, får du fel i Memtest86 är det knas med minnesinställningarna. Exakt vilket fabrikat och serienummer är det på dina RAM?

ASUS ROG Crosshair VI Hero, AMD Ryzen 7 1700X, ASUS GTX 1080 Ti Strix Gaming OC, 16GB G.Skill Flare X CL14 3200 MHz @3000 MHz, Arctic Freezer 240, Seasonic Prime Titanium 850W, Phanteks Eclipse P400S Glass, Samsung 960 Pro 512GB, Samsung 850 Pro 512GB, Seagate Ironwolf 4TB, ASUS PG278Q

ASUS Maximus V GENE, Intel i7 3770K @ 4,6 GHz (1.190 V), EVGA GTX 670 FTW SLi, 8GB G.Skill TridentX CL10 2400 MHz, Samsung 850 Pro 512GB, Samsung 840 Pro 256GB, Corsair Hydro H100i, Corsair AX860i, Fractal Design Define R4W, ASUS PG278Q

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av mattias östlund:

Tjena såg att du hade problem med din burk. Ett tips kolla vilkrn firmware du använder på ditt grafik kort
Hade själv liknande problem med spel som sluta o funka från dag 1 innan ja uppdatera firmware
På en dator ja byggde åt en kompis .alla problem försvann efter update
Hade något att göra med powerlimiten på hans kort vart bra efter firmware update
Lycka till

Oj, jag visste inte att det fanns Firmware till grafikkortet
Jag installerade den senaste ok ska prova.

Tack för tipset!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av thomson:

Har du senaste bios på moderkortet? finns fixar som Improve memory compatibility samt Improve system stability

Skrivet av KeyPakt:

Kontrollera så att grafikkortet verkligen sitter på plats i sin PCI-E port samt att strömkablarna sitter som de ska. Se även till att du har senaste BIOS installerat på moderkortet för att säkerställa kompatibiliteten med dina komponenter.

Kör även Memtest86 för att utesluta att det inte är RAM som spökar för dig, får du fel i Memtest86 är det knas med minnesinställningarna. Exakt vilket fabrikat och serienummer är det på dina RAM?

Jag tror jag har uppdaterat Bios nån gång för länge sedan (2011?) men det kanske behövs igen.
Måste kolla hur man gör, har för mig att man skulle "Flasha" på något sätt.

Jag ska prova att dra i och ur GTX:n igen.
Ram har jag för mig att det var Vengance, osäker på serie nr, måste bryta bort dem för att se.

Tack för svar

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

Finns det något diagnosprogram man kan köra som ringar in vart felet är, eller som testar Grafikkortet?