Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
essunga
Registrerad
Aug 2013

mystiska problem

Sitter just nu och funderar på ett problem som dykt upp
Kan börja med mina spec

MB/M5A97 R2.0
CPU/ AMD FX 6100
Ram/ Corsair XMS3 DDR3 1600MHz 2*4 = 8gb
SSD / Intel 335 180 gb
HDD1/ WD green 500 gb
HDD2 / Seagate 2 tb
Grafik / MSI 660 2gb gaming OC
Kylare / H80i
chassi / FD R4
Nätagg / XFX ProSeries XXX Edition 650W

tidigare hade jag amd sapphire 7850 men byte ut till GTX 660 kort allt gick bra i nästan en vecka då jag åkte iväg i 2 dagar och då bröt ja strömmen totalt till datorn som jag alltid gör kommer hem startar datorn no signal har inte haft det problemet för .
fläktarna rullar igång som dom alltid gör varvar upp sen går ner till silent mode hdd jobbar de hörs fläktarna till graffet rullar på
moderkortets led lyser så första ja gör är att trycka memok knappen
det går en stund sen startar om och ja kommer in i windows .
men det stör mig att de här sker så ja river isär allt och börjar testa hårdvara ett ramminne åt gånger men nada respons no signal fortfarande efter allt testande av hårdvara så provar ja mem ok igen
och vips så startar den efter 3 min .
då drar ja ner ny update till bios som släppts lägger in den
men som det verkar så händer de här endast när strömmen varit borta mer än 5 min

tester jag kört när datorn kommit igång
mem86
intel burn test
kombuster
furmark
prime 95

temp i idle är cpu 33 wrm 25-28
kör 3,6 ghz med bios inställningar
i load 44-48 beroende test av cpu
wrm samma som ovan
nättaggs linorna ger den ström den ska göra enligt bios

och kommentare som har du kopplat in 8pins kontakten m.m kan skippas har hållt på med datorer i 25 år
men det här är ett problem som irriterar mig pga av att allt ger ok
kan vara en spännings krets i mb som strular det kan vara vad som helst men min fantasi har tagit slut och nej det finns ingen short pga av chassi för det har inte ändrats på 6 månader utan allt hände efter graffe byte

Ryzen 5 1500x(OC 4,0 ghz ) l |Fractal design celsius 24 |Gigabyte AX370 gaming K5 | 16 gb Corsair DDR4 2400mhz | Sapphire R9 380 Nitro 4GB | Fractal Design Meshify | Corsair RM750x | Seagate 2 TB | Intel 335 180GB | Intel 335 120 gb | Windows 10 pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2010

Är ju säkert batteriet på moderkortet som gett upp.Bryter du strömmen så fort du ej använder den så.....

Chassi.Corsair Obsidian 750 D.Moderkort Asus Maximus VII Hero. Processor Intel I7 4790K. Med kylare Noctua NH-D15.Grafikkort Asus Strix 970.SLI.SSD.1 Samsung 850 Pro 256 GB.SSD.2 Samsung 840 Evo 500 GB till spel.Nätagg Evga 850 G2.Minne 16 gb corsair vengeance pro 2133 mhtz.Skärm. Asus PG278QR.
Asus frontbase.Asus sli brygga med belysning.2×596 gb.Mekaniska hårddiskar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
essunga
Registrerad
Aug 2013

batteriet är för att spara inställningar datum tid m.m och eftersom kortet hoppar igång efter memok test men alla inställningar intakta så är batteriet inte det som är orsak

Ryzen 5 1500x(OC 4,0 ghz ) l |Fractal design celsius 24 |Gigabyte AX370 gaming K5 | 16 gb Corsair DDR4 2400mhz | Sapphire R9 380 Nitro 4GB | Fractal Design Meshify | Corsair RM750x | Seagate 2 TB | Intel 335 180GB | Intel 335 120 gb | Windows 10 pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Jun 2002

Du kan ju ha haft oturen att en komponent fått för sig att ge upp på moderkortet under din frånvaro. De skulle ju även kunna vara ett litet, litet glapp som "fixar" sig när datorn blivit lite varmare.

Hoppar den igång direkt efter att du tryckt på testknappen?

Define R5, Intel Core i7 5820k, Gigabyte GTX 980ti, 96Gb RAM, diverse SSD total 2,5TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
essunga
Registrerad
Aug 2013

mellan 1 till 2 min sen bootar han upp

Ryzen 5 1500x(OC 4,0 ghz ) l |Fractal design celsius 24 |Gigabyte AX370 gaming K5 | 16 gb Corsair DDR4 2400mhz | Sapphire R9 380 Nitro 4GB | Fractal Design Meshify | Corsair RM750x | Seagate 2 TB | Intel 335 180GB | Intel 335 120 gb | Windows 10 pro