Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014

Problem med ny dator!

Hej! Nu har jag köpt en dator med följande specifikationer:
z87-e ITX
GTX 760
i5-4670K
Bitfenix prodigy
Vengeance 2x4GB ram.

Detta är mitt första personliga bygge och jag har arbetat med det sedan lördags, problemet är följande; Jag har följt manualen helt, men inget händer förutom att chassi LED:n sätts på (utan att jag sätter på datorn.) Och en liten LED som är grön på min GPU.

Nu så är det så att när jag försöker boota min dator, PSU inkopplad, rätt kablar i rätt plats på moderkortet osv.. så händer INGENTING.
Alltså datorn reagerar inte, inga fläktar sätts igång.. ingenting.
Finns det någon som kan hjälpa mig komma på vad jag ska göra för att fixa det här? Har lagt 8k på datorn redan och börjar bli ganska frustrerad.

Edit: Alla typer av förslag kan möjligtvis hjälpa så det skulle vara schysst om någon har något på hjärtat som dom tror kan vara felet!
Tack i förskott.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå/Västerbotten
Registrerad
Aug 2010

Undersök om du kopplat dem minsta kablarna som går från chassit till ditt moderkort rätt.
http://www.youtube.com/watch?v=d_56kyib-Ls&t=14m31s

GPU EVGA GTX 780 Ti SLI Moderkort ASUS RAMPAGE IV BLACK EDITION CPU 4930K 4.6Ghz
Minne Dominator 16GB 2133 CL9 Nätagg Corsair AX 1200i Chassi Lian-Li PC-O7S
Skärm XL2720T120Hz Hårddisk 2st Samsung SSD PRO 256GB Kylning 1800x500KC3 husradiator, EK Blocks
Överklockningstråden
. http://www.sweclockers.com/forum/125-geforce/1254074-officiel...

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2008

Någon måste ju fråga... Distanserna?

i7 6700K - EVGA 980 Ti SC+ - Acer XB271HU / Qnix 2710
EVGA Supernova G2 850 - Samsung 850 EVO 500 GB - ASUS Z170 Pro Gaming
Fidelio X2 - Blue Snowball

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014

Har checkat, det satt rätt och jag följde en guide på NCIX.
Yorg, vad menar du med distansera?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Nov 2013

de han menar med distanser är att de behövs modekorts distanser som du ska sätta modekortet på , om du inte har det så kortsluts modekortet och kan ha gått sönder om du har otur

NZXT H440| Gigabyte G1.Sniper Z97| i7 4770k| 16GB RAM RipSaw 2133 | R9 290 tri-x | Corsair rm750w | seagate 2Tb | Windows 7 Ultimate 64| Samsung evo ssd 120gb|Fractal design Kelvin s36

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2013

Kolla så att kablarna för påknappen sitter rätt, så att du inte har plus på minus och minus på plus. Kolla så att alla kablar sitter rätt och kolla som sagt distanserna.

Processor: I5 4670k Moderkort: Asus Z87 A Grafikkort: Asus Strix 1070 Ram: Corsair ProBlack 8gb Nätaggregat: CM 850V Chassi: Fractal Design Meshify C Lagring: Samsung 840 Evo 120gb, Crucial MX300 750gb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå/Västerbotten
Registrerad
Aug 2010

Såhär kan ett par moderkort distanser se ut. Oftast följer dem med chassit men också ibland moderkortet löst.

Normalt så är dessa aldrig förmonterade då chassit oftast är anpassat för massa olika moderkorts storlekar.

ATX/mATX/Mini-ITX/E-ATX/HPTX

GPU EVGA GTX 780 Ti SLI Moderkort ASUS RAMPAGE IV BLACK EDITION CPU 4930K 4.6Ghz
Minne Dominator 16GB 2133 CL9 Nätagg Corsair AX 1200i Chassi Lian-Li PC-O7S
Skärm XL2720T120Hz Hårddisk 2st Samsung SSD PRO 256GB Kylning 1800x500KC3 husradiator, EK Blocks
Överklockningstråden
. http://www.sweclockers.com/forum/125-geforce/1254074-officiel...