Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012

Problem med nätverk vid formatering

Hej allihopa,

Jag har precis byggt ihop en dator http://www.dustinhome.se/product/5010622509/dustin-datorpaket...

och installerade w8 funkade fint med internet och övrigt.. men nu när jag instället gått över till win7 professional 64bit så fungerar inte internet.

Den hittar inget drivrutin, och jag har installerat allt som finns på moderkortets hemsida…

När jag tittar på nätverkssuttaget bakom burken lyser det rött/orange? ska det inte lysa grönt?

Moderkortet: Asus M5A97 R2.0

Jag blir galen av frustration snart.. finns det någon här som kan hjälpa mig?

Tack på förhand.

/Johan

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012

såg också att onboard lan var enabled i bios

Har laddat ner och installerat allting som finns på denna sida http://www.asus.com/Motherboards/M5A97_R20/#support

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jobbigt nära dansken
Registrerad
Maj 2007

denna är installerad? Och nätverkskortet är aktiverat i Windows?

i7 6700k, 1080, 16gb - vrum vrum

Citera för svar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012

Ja precis den är installerad. Hur aktiverar jag nätverkskortet i windows? är inte den aktiverad auto vid uppstart?

Jag försökte följa denna guide http://windows.microsoft.com/sv-se/windows/enable-disable-net... men hittade ingen sådan ikon utan den är tom och står istället anslut till ett nätverk vilket inte går.

Det jag tycker är konstigt är att när jag drar ut/stoppar in nätverkskabeln i burken så reagerar inte ens nätverksikonen på datorn… utan den står med ett kryss på vilket som :/

En sak till när jag installerar drivrutinen som du länkade så får jag meddelandet vid complete:

"The Realtek network controller was not found. If Deep Sleep Mode is enabled Please plug the cable."

Fyfan vad buggat nu har jag löst det. Jag var tvungen och FÖRST disabla Ethernet controller i device manager och sedan uppdatera drivrutinen då fungerade det… är det någon som vet varför man måste göra så?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Scania-Earth-Milky way
Registrerad
Nov 2001
Skrivet av juanix:

Fyfan vad buggat nu har jag löst det. Jag var tvungen och FÖRST disabla Ethernet controller i device manager och sedan uppdatera drivrutinen då fungerade det… är det någon som vet varför man måste göra så?

Förmodligen för att du har

Skrivet av juanix:

Har laddat ner och installerat allting som finns på denna sida http://www.asus.com/Motherboards/M5A97_R20/#support

Då är din windowsinstallation fucked up med felaktiga och konflikterande (är det ett korrekt ord?) drivrutiner att du lika gärna kan börja om och göra rätt från början.

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara