Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Okt 2010

ny dator, skärmen lyser inte

Tjena, fick precis hem min dator men när jag startar datorn så är skärmen bara svart och vet inte hur jag ska göra för att få igång den. Skärmen fungerar till 100% så det är inte där problemet ligger, hur ska jag lösa detta?

(datorn var färdigmonterad så allt ska sitta som de ska)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Jun 2013

Något som hoppat ur lite under frakt? Tryck till lite på allt!

Vad har du i burken?

#1: x99 Deluxe-II | i7 6800k | GTX 980 | 64GiB | 950 Pro 512GB | Xonar STX | HD650
#2: Microserver Gen8 | G1610T | 16GiB ECC #3: QNAP TS-639 Pro | 6x4TB Raid6
#4: Intel S2600CP4 | 2x Xeon E5-2670 | 128GiB ECC | UnRAID 6.3.5 | 41TB
Smartphone: LG G5 | Android 6.0 | Shure SE535

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norberg
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av treakie:

Tjena, fick precis hem min dator men när jag startar datorn så är skärmen bara svart och vet inte hur jag ska göra för att få igång den. Skärmen fungerar till 100% så det är inte där problemet ligger, hur ska jag lösa detta?

(datorn var färdigmonterad så allt ska sitta som de ska)

Har du kopplat kabeln in i grafikkortet (inte det inbyggda i moderkortet) Om den var färdigbyggd så kanske något blivit löst/glappt i frakten.

|Moderkort: MSI X370 Krait Gaming |GPU: Palit GTX 1080 Dual OC
|CPU: Ryzen 7 1700 |PSU: BF Whisper M 550W |SSD: Samsung Pro 960 240GB
|Minne: 16GB Corsair LPX DDR4 3200 Mhz |Chassi: Phanteks Enthoo Pro
|Datorskärm: AOC Agon AG271QG 27" 1440p 165Hz IPS G-Sync

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2005

Jag har provat båda skärmuttagen. Datorn startar på som vanligt, allting lyser (t bord, mus). Man hör att datorn jobbar. Problemet är att skärmen vägrar visa bild. Den går istället in på "sleeping mode". Det är en Eizo 240 hz skärm. Datorn jag köpte är denna:
http://www.greattech.se/product.html/infinity-gt-4-2?category...