Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2013

Problem med nytt grafikkort

Hejsan

jag har precis köpt ett Gigabyte R9 R290 kort och försökte installera det idag. Då när allt var isatt och jag satte igång datorn så får inte skärmen någon kontakt med datorn. Står no input detected/ no signal. Fläktarna på grafikkortet går igång så den får ström och jag har en PSU på 650W och bara ett grafikkort så det bör räcka. Jag har testat andra PCI-express utgångar på moderkortet, jag har testat andra skärmar och sladdar till skärmarna, jag har testat att avinstallerat de gamla grafikkortsdrivrutinerna för mitt gamla kort och sen starta med det nya. när inget fungerade med det nya kortet så satte jag in mitt gamla och då var det inga problem alls.

Jag tror att den enda lösningen är att mitt nya grafikkort är sönder/defekt men tänkte om någon annan här har några förslag på vad det kan vara?

Jag sitter på en burk med
PSU på 650W fractal design tesla 650.
MSI GD65 moderkort
16gb Corsair
intel i7 2600k som är klockat till 4,4Ghz
har tre hårddiskar, en Crucial ssd 120gb, en samsung evo 840 ssd och en western digital på 500gb
Gammalt grafikkort: Sapphire Radeon hd 6970
Nytt grafikkort: Gigabyte R9 R290

Tack på förhand

PC specs: MSI Z68A-GD65 (G3) | Intel® Core™ i7-2600K | ASUS R9 290 4GB OC DirectCU | Corsair 1000W RM series | 2xCorsair Vengeance™ DDR3 1600MHz 8GB CL8 Processor | Crucial m4 SSD 2,5" 128GB | Western Digital Caviar® Blue 500GB | Samsung Evo 840 250gb SSD | Corsair H80 Hydro Series CPU Kylare |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kungsbacka
Registrerad
Jun 2013

Dum fråga, men du har väl kopplat skärmen till grafikkortet och inte till moderkortet?

Computer says no...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2013

Jajamän. Testat alla utgångar på kortet med alla dess olika kablar.

PC specs: MSI Z68A-GD65 (G3) | Intel® Core™ i7-2600K | ASUS R9 290 4GB OC DirectCU | Corsair 1000W RM series | 2xCorsair Vengeance™ DDR3 1600MHz 8GB CL8 Processor | Crucial m4 SSD 2,5" 128GB | Western Digital Caviar® Blue 500GB | Samsung Evo 840 250gb SSD | Corsair H80 Hydro Series CPU Kylare |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kungsbacka
Registrerad
Jun 2013

Och du har valt DVI som "input" på skärmen?

Computer says no...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norberg
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av Potat:

Jajamän. Testat alla utgångar på kortet med alla dess olika kablar.

Uppdaterat moderkortets BIOS? Jag kom inte längre än till "splash-screen" (Typ där man ser moderkortets logotyp innan man kommer till post) när jag böt från 660Ti till mitt 780Ti

|Moderkort: MSI X370 Krait Gaming |GPU: Palit GTX 1080 Dual OC
|CPU: Ryzen 7 1700 |PSU: BF Whisper M 550W |SSD: Samsung Pro 960 240GB
|Minne: 16GB Corsair LPX DDR4 3200 Mhz |Chassi: Phanteks Enthoo Pro
|Datorskärm: AOC Agon AG271QG 27" 1440p 165Hz IPS G-Sync

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gbg
Registrerad
Dec 2004

Som Thumbii sa, nytt BIOS behövs då det är ett känt problem med Sandy Bridge-generationens moderkort (från bland andra MSI) och nyare GPUs.

Nu skrev du inte exakt vilket MB du har men ta exempelvis en titt här för ett exempel på hur man diskuterar kring flashningen av MSI-korten: https://forum-en.msi.com/index.php?topic=165846.0

Citera -> större chans till svar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2013

Jag har ett MSI Z68A-GD65 (g3).

Man får med ett uppdateringsprogram med moderkortet och det använder jag till att uppdatera BIOS. nu står det att jag använder senaste bios men jag får det ändå inte att fungera.

Kan det vara så att mitt moderkort är för nytt för ett ASUS R9 290 kort?

PC specs: MSI Z68A-GD65 (G3) | Intel® Core™ i7-2600K | ASUS R9 290 4GB OC DirectCU | Corsair 1000W RM series | 2xCorsair Vengeance™ DDR3 1600MHz 8GB CL8 Processor | Crucial m4 SSD 2,5" 128GB | Western Digital Caviar® Blue 500GB | Samsung Evo 840 250gb SSD | Corsair H80 Hydro Series CPU Kylare |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Mar 2012
Skrivet av Potat:

Jag har ett MSI Z68A-GD65 (g3).

Man får med ett uppdateringsprogram med moderkortet och det använder jag till att uppdatera BIOS. nu står det att jag använder senaste bios men jag får det ändå inte att fungera.

Kan det vara så att mitt moderkort är för nytt för ett ASUS R9 290 kort?

Knappast, jag har MSI P67A-C45 med BIOS från september 2012 med ett GTX 760 utan problem.

< i5 2500K @ 4.2GHz | 16 GB A-Data XPG + Corsair XMS3 1600MHz | ASUS GTX 670 DCU2 | Qnix QX2710 2560x1440 @ 96Hz | ASUS Xonar D2 | Samsung 830 128 GB | Crucial M4 240 GB | Samsung Spinpoint F3 1 TB | WD Green 2GB | Fractal Design Define R3 | Be Quiet! Straight Power 580W >

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2013

Menade att Grafikkortet är för nytt. Orkar/vill inte köpa ny processor och moderkort bara för att man köpt nytt grafikkort.

Vad menas i övrigt att flasha sitt bios?

PC specs: MSI Z68A-GD65 (G3) | Intel® Core™ i7-2600K | ASUS R9 290 4GB OC DirectCU | Corsair 1000W RM series | 2xCorsair Vengeance™ DDR3 1600MHz 8GB CL8 Processor | Crucial m4 SSD 2,5" 128GB | Western Digital Caviar® Blue 500GB | Samsung Evo 840 250gb SSD | Corsair H80 Hydro Series CPU Kylare |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Mar 2012
Skrivet av Potat:

Menade att Grafikkortet är för nytt.

Det var det jag syftade på

Skrivet av Potat:

Vad menas i övrigt att flasha sitt bios?

Att installera en ny version av BIOS på moderkortet (i det här fallet). Se det lite som att installera nya drivrutiner

< i5 2500K @ 4.2GHz | 16 GB A-Data XPG + Corsair XMS3 1600MHz | ASUS GTX 670 DCU2 | Qnix QX2710 2560x1440 @ 96Hz | ASUS Xonar D2 | Samsung 830 128 GB | Crucial M4 240 GB | Samsung Spinpoint F3 1 TB | WD Green 2GB | Fractal Design Define R3 | Be Quiet! Straight Power 580W >