Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014

Fastskruvat moderkort=död dator.

Efter fyra dagars felsökning har jag äntligen lyckats lokalisera det mycket osannolika felet på mitt sprillans nya system. Alla komponenter fungerar utmärkt tills det att jag skruvar fast moderkortet i chassit (Fractal node 304). Kan även nämna att när jag skruvar fast moderkortet slår jag av strömmen till moderkortet och när jag slår igång strömmen (obs! detta sker utan att jag trycker på on-knappen på datorn utan det händer när jag slår bara på nätagget) så brusar fläktarna upp för att sedan dö fem sekunder senare. Något är riktigt galet och jag är i desperat behov av hjälp.

Grafikkort: MSI GeForce GTX 780 Gaming 3GB PhysX
Processor: Core i5-4670K
RAM: Adata 16 gb
Lagring: Samsung 840 EVO Series SSD 250GB SATA3
Chassi: Fractal Design Node 304.
Moderkort: Asus rog impact VI mini itx
Nätagg: cooler master gx 750

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Dec 2010

Har du skruvat i distanserna till chassit?

Stationära:[Fractal Design R2], [Asrock Fatal1ty Professional] , [Vengeance low profile 1600mhz]
[Intel Core i5 2500k 3.3 ghz (Kyld av Noctua nh-d14)], [ Referens XFX HD 6970],
[Corsair TX 650 watt], [ca 750 GB utrymme], [2x Gentletyphoon Utblås och 2x Fractal design inblås]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2010

Om distanerna är i chassit så se till att varje distans utnyttjas, så du inte har en distans som bara ligger rakt mot moderkortet och skapar en kortslutning den vägen.

| Moderkort: MSI Z87-S02 | CPU: i5 4670K @4GHz | RAM: 16GB Corsair Dominator Platinum @2400MHz | GPU: R9 280X OC 3GB | PSU: Corsair TX750 | Chassi: Fractal Design Define R4 | Mus: Steelseries Rival | Tangentbord: CM Storm QuickFire Rapid-i Brown

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014

Det här var det löjligaste felet någonsin. En liten knapp på moderkortets baksida "memory check" tror jag den heter, låg emot moderkortetsbakstycke när skruvarna var iskruvade. Detta var vad som orsakade felet. minst 30 timmars felsökning och så var det något så enkelt. Jag skäms som en hund. Tack för hjälpen i alla fall!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norberg
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av Harem-Nicklas:

Det här var det löjligaste felet någonsin. En liten knapp på moderkortets baksida "memory check" tror jag den heter, låg emot moderkortetsbakstycke när skruvarna var iskruvade. Detta var vad som orsakade felet. minst 30 timmars felsökning och så var det något så enkelt. Jag skäms som en hund. Tack för hjälpen i alla fall!

Låter konstigt.. Felkonstruerat chassi eller moderkort? (Kanske inte passar varandra?) Du har väl inte glömt distanserna?

|Moderkort: MSI X370 Krait Gaming |GPU: Palit GTX 1080 Dual OC
|CPU: Ryzen 7 1700 |PSU: BF Whisper M 550W |SSD: Samsung Pro 960 240GB
|Minne: 16GB Corsair LPX DDR4 3200 Mhz |Chassi: Phanteks Enthoo Pro
|Datorskärm: AOC Agon AG271QG 27" 1440p 165Hz IPS G-Sync

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av Harem-Nicklas:

Det här var det löjligaste felet någonsin. En liten knapp på moderkortets baksida "memory check" tror jag den heter, låg emot moderkortetsbakstycke när skruvarna var iskruvade. Detta var vad som orsakade felet. minst 30 timmars felsökning och så var det något så enkelt. Jag skäms som en hund. Tack för hjälpen i alla fall!

Har du verkligen distanserna i?

| Fractal Design XL R2| 2x Gigabyte 680 Gtx@1254/7300mhz | Asrock Z77 OC Formula | 3570k@4.5ghz(1.36v) & Phanteks PH-TC14PE | 16gig hyperx beast series@2133mhz | Fractal Design Newton R2, 1000W 80+ | Samsung SSD Basic 840-Series 512GB | 2TB Toshiba 7200rpm SATA6 | 9x Scythe Glide Stream 2000rpm | 2x Bitfenix Recon Fan Controller | BenQ 27'' XL2720T 120Hz + Dell UltraSharp 27" U2713HM IPS 2560x1440 | Sennheiser HD595

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Okt 2010
Skrivet av Harem-Nicklas:

Det här var det löjligaste felet någonsin. En liten knapp på moderkortets baksida "memory check" tror jag den heter, låg emot moderkortetsbakstycke när skruvarna var iskruvade. Detta var vad som orsakade felet. minst 30 timmars felsökning och så var det något så enkelt. Jag skäms som en hund. Tack för hjälpen i alla fall!

Låter som att du glömt distanserna och att moderkortet då inte kommer upp från chassits plåt...

i5 750 @ 3.9 GHz | NH-D14 | P7P55D |GTX 960 | Vulcan 8GB | Seagate 600 480 GB | Newton 650w | P280 | Dell U2515H
NAD T787 | B&W CM10S2, CMC2S2, DB1

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östergötland
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av Harem-Nicklas:

Det här var det löjligaste felet någonsin. En liten knapp på moderkortets baksida "memory check" tror jag den heter, låg emot moderkortetsbakstycke när skruvarna var iskruvade. Detta var vad som orsakade felet. minst 30 timmars felsökning och så var det något så enkelt. Jag skäms som en hund. Tack för hjälpen i alla fall!

Sitter det en knapp för "memory check" på moderkortets baksida...??? Var ju en smidig placering.

Du måste mena I/O panelen..?

Hemma hos mig är det numera en Microsoft-fri miljö..
Dator 1: iMac 27" 5K - i7 4GHz - 32GB 2133MHz - 512GB SSD - AMD 395X 4GB - 2xDell P2715Q 4K - 4TB Lacie D2 Thunderbolt
HTPC: ASUS X99-M WS - i7 5960X - H100i GTX - 16GB 3000Mhz - Samsung SM951 512GB - ASUS GTX 780 DCU II OC - AX860 Platinum - Corsair 350D - Linux
Bärbar 1: MacBook PRO 13" 2017 / 256GB SSD NAS: Synology DS415+ 16TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
sweden
Registrerad
Dec 2008
Skrivet av Harem-Nicklas:

Det här var det löjligaste felet någonsin. En liten knapp på moderkortets baksida "memory check" tror jag den heter, låg emot moderkortetsbakstycke när skruvarna var iskruvade. Detta var vad som orsakade felet. minst 30 timmars felsökning och så var det något så enkelt. Jag skäms som en hund. Tack för hjälpen i alla fall!

Det låter som de saknas distanser dessa

Min spel rigg:FD Define R4|VX 550W|i5 2500K|Corsair LP 4GBX2|Mammabräda P67 Extreme4|GTX 670 windforce|23tum u2312hm
Min gamla/HTPC:AMD 6000+|Ram 2GbX2|Radeon HD5770| XFX 450/nu XFX 550
Mitt bygge: ByggloggFri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr

#Gilla inlägg som är bra & Använd citera/@"namn" vid snabbt svar

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Sverige
Registrerad
Dec 2005

Eftersom ingen har frågat (:P), det är synnerligen viktigt och ditt "fel" tyder på avsaknad av moderkortsdistanser så frågar jag: Har du monterat rätt antal moderkortsdistanser?

*Tråd flyttad i enlighet med §3.2 i reglerna*

Synpunkter på min moderering? Hör av dig via PM eller mail.

W7, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Huawei P10 Plus
* Stolt paragrafryttare *

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sollentuna
Registrerad
Feb 2011

Asus vanliga "vadderade" bakstycken som vägrar hamna på plats, misstänker jag

Dator:
*Censurerad av jantelagen*

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2012

Asså han har löst the problem. Varför fortsätter ni?

Tadaa

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2012
Skrivet av Alligatorn:

Asså han har löst the problem. Varför fortsätter ni?

Han kanske glömt distanser ändå vilket skadar komponenterna

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
online
Registrerad
Mar 2013
Skrivet av Harem-Nicklas:

Det här var det löjligaste felet någonsin. En liten knapp på moderkortets baksida "memory check" tror jag den heter, låg emot moderkortetsbakstycke när skruvarna var iskruvade. Detta var vad som orsakade felet. minst 30 timmars felsökning och så var det något så enkelt. Jag skäms som en hund. Tack för hjälpen i alla fall!

Det låter väldigt skumt,mig veterligen så har jag aldrig hört talas om att det skall finnas några knappar på ett moderkorts baksida,vad är det för specialmoderkort?

FD refine S Msi x99s sli plus 5930k@4400mhz NH-D14 Asus GTX 980 Strix SLI 16gb gskill ripjaws ddr4 3ghz Os Samsung 950 pro 512gb NVME Spel samsung 840/850 evo/pro Win 10 Pro Corsair Ax850 Gold Asus PG278Q Rog Swift

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2008
Skrivet av jonas1972:

Det låter väldigt skumt,mig veterligen så har jag aldrig hört talas om att det skall finnas några knappar på ett moderkorts baksida,vad är det för specialmoderkort?

Asus rog impact VI mini itx hette det visst. Låter knasigt det här, låter onekligen som om distansmiss ha varit problemet.

He was truly the Bright Night

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2010

Som 10 andra redan sagt (;)) så blr du dubbekolla att distanser är där. Det låter precis som att du glömt dom och att knappen trycker mot chassit då. Detta kan skada komponenter även om det funkar nu.

MODERMODEM: Asus ROG Strix Z270E Gaming | i7 7700K | Corsair Hydro H110 | Kingston HyperX Savage 32GB DDR4 RAM | Asus R9 290 OC | Crucial BX100 500GB SSD | Phanteks Enthoo EVOLV | SilverStone Strider Evolution 1200W |
NAS 40TB: 8x3TB RAIDz2 | 4x4TB RAIDz1 | ASRock C2550D4I | 32GB ECC RAM | FreeNAS |
LJUD: M-Audio BX8 D2 | ATH-M50 | Focusrite Scarlett 2i2 |

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Jul 2013
Skrivet av MultiMan:

Eftersom ingen har frågat (:P), det är synnerligen viktigt och ditt "fel" tyder på avsaknad av moderkortsdistanser så frågar jag: Har du monterat rätt antal moderkortsdistanser?

http://i533.photobucket.com/albums/ee339/MultiMan_photo/43287...

*Tråd flyttad i enlighet med §3.2 i reglerna*

lol har för mig att chassit har distanserna (4st) redan ditsatta. förövrigt så verkar killen redan löst problemet så att det skulle vara problem med distanserna låter som fel för mig.

dock har jag lite svårt att förstå hur asus kan lägga en memtest knapp på undersidan av modekortet. måste ju va nån kabel som kommit i kontakt med den knappen på ovansidan. hålls den inne hela tiden så är ju detta inte bra heller.

edit: ser det nu efter att ha kollat moderkortet att memok ligger bak på backplaten, så är moderkortet fel eller sne på distanserna så kan den hamna fel kan det va så illa att han inte monterat distanserna rikigt altså skruvat i dom helt. ja vem vet

bra att det ordnade sig i allfall

Datorer: i7 4930k med dubbla 780 dubbla 250gb ssd diskar. 32gb

Jag har Asberger så dryga svar/medelanden kan leda till missförstånd från min sida så unvik dryga svar då det nu kan missuppfattas fel från från min sida.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2012
Skrivet av Tranceguy:

lol har för mig att moderkortet har distanserna (4st) redan ditsatta. förövrigt så verkar killen redan löst problemet så att det skulle vara problem med distanserna låter som fel för mig.

dock har jag lite svårt att förstå hur asus kan lägga en memtest knapp på undersidan av modekortet. måste ju va nån kabel som kommit i kontakt med den knappen på ovansidan. hålls den inne hela tiden så är ju detta inte bra heller.

edit: ser det nu efter att ha kollat moderkortet att memok ligger bak på backplaten, så är moderkortet fel eller sne på distanserna så kan den hamna fel kan det va så illa att han inte monterat distanserna rikigt altså skruvat i dom helt. ja vem vet

bra att det ordnade sig i allfall

Du menar väll chassit, för jag ahr aldrig stött på ett moderkort med redan ditsatta distanser.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Jul 2013
Skrivet av Prodigys:

Du menar väll chassit, för jag ahr aldrig stött på ett moderkort med redan ditsatta distanser.

jo va väl inte vaken när jag skrev det så men ändrar...

Datorer: i7 4930k med dubbla 780 dubbla 250gb ssd diskar. 32gb

Jag har Asberger så dryga svar/medelanden kan leda till missförstånd från min sida så unvik dryga svar då det nu kan missuppfattas fel från från min sida.