Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Okt 2010

Fel Mhz på ram minnen

Hejsan!
Jag köpte en ny dator för ca 2 månader sedan. Allting fungerar klockrent och jag är super nöjd, men när jag gick in i bios så såg jag att ram hastigheten visade 1300 mhz när jag köpte 1600 mhz minnen. Går det göra något åt det? Kommer jag märka någon skillnad? Är inte jätte kunnig inom området men inte helt tappad bakom flötet heller.

Moderkortet: http://www.inet.se/produkt/1902483/asus-z87-plus-atx-musmatta...

Minnena: http://www.inet.se/produkt/5305905/a-data-16gb-2x8gb-cl9-1600...

Tackar för svar

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2003

Det går att ändra hastigheten på den i bios. Du har förmodligen ett auto-läge i o då kan det bli sådär. Dock spelar inte hastigheten särskilt stor roll för din prestanda vad jag förstått.

Geforce 670 | Intel 320 Series 160GB OEM | Intel Core i5 2500K
Corsair 8GB (2 x 4GB) 1600MHz XMS3 | Fractal Design Newton R2 650W

Skriv gärna ett svar om ditt problem löste sig.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Mar 2007

Ändra till XMP i bios så kommer minnena gå i rätt hastighet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Apr 2007

...eller ändra manuellt inställningar i bios
1600mhz
timings 9-9-9-24
Spänning 1,5V

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Varberg
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av HeCtroN:

Hejsan!
Jag köpte en ny dator för ca 2 månader sedan. Allting fungerar klockrent och jag är super nöjd, men när jag gick in i bios så såg jag att ram hastigheten visade 1300 mhz när jag köpte 1600 mhz minnen. Går det göra något åt det? Kommer jag märka någon skillnad? Är inte jätte kunnig inom området men inte helt tappad bakom flötet heller.

Moderkortet: http://www.inet.se/produkt/1902483/asus-z87-plus-atx-musmatta...

Minnena: http://www.inet.se/produkt/5305905/a-data-16gb-2x8gb-cl9-1600...

Tackar för svar

Frekvensen som står på minnena är bara den högsta rekommenderade frekvensen. Den kommer alltid gå i 1333MHz om du inte ställer in det själv.

Det lättaste sättet är att aktivera XMP i BIOS.

| MB: EVGA Z170 FTW | CPU: i7 6700k | GPU: EVGA GTX 970 FTW 4GB | RAM: Corsair 16GB DDR4 2400MHz CL14 | PSU:CoolerMaster GX750 | Chassi: FD Arc Midi R2 | Lagring: Samsung 840 Evo 250GB + 2x WD Black 500GB + Seagate 2TB SSHD |
Inet fri frakt

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Norrtälje
Registrerad
Maj 2013

som dom andra tidigare berättat går att ställa in i bios.

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Apr 2009

*Tråd delad*

Så att det blir lättare att hålla reda på diskussionerna.

Den andra tråden finns här: http://www.sweclockers.com/forum/61-stationara-datorer-suppor...

Skrivet av kerbo:

Fixar du över de 2 som ligger ovanför ditt inlägg också, de postades nog medan du skrev ditt inlägg.

Fixat, tack!

flyttade inläggen
Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
karlskrona
Registrerad
Maj 2008
Skrivet av Palmie:

*Tråd delad*

Så att det blir lättare att hålla reda på diskussionerna.

Den andra tråden finns här: http://www.sweclockers.com/forum/61-stationara-datorer-suppor...

Fixar du över de 2 som ligger ovanför ditt inlägg också, de postades nog medan du skrev ditt inlägg.