Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014

Ostabil ping, webbläsarlagg m.m

Tjena!
Är ny medlem är på forumet men brukar läsa anonymt annars. Har stött på ett eget problem så tänkte göra ett försök att få hjälp innan man lämnar in den.

Mitt problem:
Sedan någon dag sedan har min dator haft ostabil ping på diverse spel som WoW, CSGO och programvaror som Teamspeak m.fl. Har försök felsöka problemet genom att:
1. Har sett över att kablarna sitter i ordentligt i både router och dator.
2. Har startat om routern.
3. Har bytt slot i routern.
4. Har testat kabeln i min bärbara dator.
5. Har kollat om det finns uppdateringar av drivrutiner för moderkortet.
6. Ringt telia och kollat om de kan se något.

Mitt nätverk går via telejacket om det skulle vara till nån hjälp. Enda ändringen jag har gjort var en vecka sen då jag överklockade CPUn till 4 ghz, annars är inget annorlunda.

Inget av detta har givit mig något resultat, utan har fortfarande en ostabil ping. Någon där ute som har nåt tips på hur man kan fixa detta?

Dator specc:
Processor: Intel Core i5 2500k
PSU: PSU XFX P1-750S-NLB9 ATX 12V
GPU: Asus nvidia gtx 660ti
RAM: G.Skill Ripjaws Gaming 2x4GB
Moderkort: MK MSI P67A-GD55 Socket 1155, P67, ATX B3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
uppsala
Registrerad
Nov 2013

Vad sa Telia?

Blegh <3 ^^

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014

De svara att vi inte hade tappat uppkopplingen på flera dygn, så problemet ligger inte hos dom. De bad mig testa en annan dator också så gick in på min bärbara och den har inga internetproblem.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Aug 2013

Hade exakt samma problem. KÖR INTE TRÅDLÖST! Det SUGER. Särskilt med Telias skitrouter & modem combo aparat. Försök så gott det går att hålla dig borta från Technicolor. Köpte själv en ASUS router och bridgade den med Telias skitmodem. Nu flyter det på så gott som trådlöst går.

Försök att hålla dig till tråd.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2014
Skrivet av GreenSoap:

Hade exakt samma problem. KÖR INTE TRÅDLÖST! Det SUGER. Särskilt med Telias skitrouter & modem combo aparat. Försök så gott det går att hålla dig borta från Technicolor. Köpte själv en ASUS router och bridgade den med Telias skitmodem. Nu flyter det på så gott som trådlöst går.

Försök att hålla dig till tråd.

Ser att John Blund varit i farten

Han kör inte trådlöst, men det är okej. Du var bara sömnig när du läste!

TS: Har du kollat så att dina DNS:er fungerar bra? virus? klocka tillbaka CPU:n och se om problemet kvarstår?

Återställ annars internetuppkopplingen i Windows.

Kontrollpanelen > Nätverks- och delningscenter > Internetalternativ > Avancerat > "Återställ avancerade inställningar"

Moderkort: MSI X79A-GD45 | Processor: Intel i7 3930K 4.6 GHz | CPU-kylare: H80i vattenkylning | Grafikkort: EVGA GTX 780 Ti Classified 3 GB SLI | RAM-Minnen: Corsair Vengeance 16 GB 4X4GB 1600 Mhz | SSD: Corsair GT 120 SSD | Nätagg: Fractal Design R3 Newton 1000W | Display: ASUS PG348Q + ASUS VG278HR 144 hz | Mus: SteelSeries RIVAL Headphones: Razer Tiamat 7.1 ASUS Strix DSP| Keyboard:Qpad Mekaniskt Cherry Red

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014

Tack för tipsen!

Igår prova jag att klocka tillbaka datorn samt skrev jag in ipconfig /release i cmd. Detta verkar gjort susen och än så länge funkar det som det ska. Har inte koll på vad ipconfig /release gjorde men som sagt, pingen är bättre nu. Ska testa senare om jag kan klocka tillbaka på 4.0 ghz utan att få internet problem. Så vitt jag vet så borde det bara påverka CPU och PSU, inte nätverk.

Tack igen!

Edit: Och självklart i samband med att jag skrev detta så pingar det satan igen, efter endast en reboot antar jag. Hur kollar man om DNSen funkar som den ska??

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009
Skrivet av forsner309:

Tack för tipsen!

Igår prova jag att klocka tillbaka datorn samt skrev jag in ipconfig /release i cmd. Detta verkar gjort susen och än så länge funkar det som det ska. Har inte koll på vad ipconfig /release gjorde men som sagt, pingen är bättre nu. Ska testa senare om jag kan klocka tillbaka på 4.0 ghz utan att få internet problem. Så vitt jag vet så borde det bara påverka CPU och PSU, inte nätverk.

Tack igen!

Edit: Och självklart i samband med att jag skrev detta så pingar det satan igen, efter endast en reboot antar jag. Hur kollar man om DNSen funkar som den ska??

Dnsservern påverkar inte din latens i spel, den översätter en url till ipnummer och resultatet hamnar sen i cache, så kan du skriva in nått i adressrutan i en webbläsare och nå dit fungerar det och har spelet väl startat så frågar det inte om adressen för då är den biten redan klart, så det är inte troligt att en dnsserver påverkar pingen om du väl kommit in i spelet.
Däremot kan ni kanske ha en dålig kabel fram till huset, adsl är känsligt för sånt eller för att man fyller upplänken, tex genom att köra torrentprogram.
Men är länken till huset dålig så brukar det synas i modemet, man brukar kunna avläsa om det blir mycket fel och hastighet på länken i nån meny.

Överklockning kan påverka allt i datorn, om cpun är instabil så klarar den inte av att kommunicera korrekt kan det bli fel som gör att felkorrigeringar går in, vilket tar tid, vilket ger varierande latens (ping)

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014

Hemsidor laggar också, dvs tar lång tid att ladda och ibland går det inte alls utan man får refresha om å om. Streams har också problem att fungera, de stoppar upp gång på gång och måste buffra.

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009
Skrivet av forsner309:

Hemsidor laggar också, dvs tar lång tid att ladda och ibland går det inte alls utan man får refresha om å om. Streams har också problem att fungera, de stoppar upp gång på gång och måste buffra. Det konstiga är att felet endast ligger på min stationära, den bärbaras internet funkar som det ska utan lagg.

Då vet du att problemet ligger i din dator eller kommunikationen mellan den och routern.
Letat efter biosuppdateringar och nya drivers ?

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014

Japp, kollat upp båda två..

Edit: Gjorde en till ipconfig /release och pingen verkar lugnat ner sig lite. Streams laggar inte lika mycket heller längre. Frågan är vad det är som pågår egentligen..

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Är kabeln i bra skick Har du växlat den med en annan maskin och provat ?

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.