BSOD "DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" - Windows 7

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2011

BSOD "DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" - Windows 7

Yo.

Så idag fick jag för andra gången en konstig BSOD, som uppstog direkt efter en match av League of Legends. Detta har inte hänt annars och har inte haft några konstigheter med datorn innan.

Ingenting är överklockat förutom grafikkortet vilket var fabriksklockat om jag minns rätt.

Här kommer en bild på vad som stog när det uppstog.

Är inte så värst erfaren med dessa grejer själv tyvärr, jag har alla drivrutiner uppdaterade, alla Windows-uppdateringar osv. så den är helt up-to-date.

Någon som har en förklaring på detta? För detta börjar gå mig på nerverna.

Processor: Intel Core i5 3570K @ 3400MHZ (STOCK) | Moderkort: MSI Z77A-S01 |Grafikkort: MSI GeForce GTX 670 2GB | RAM: Corsair Vengeance 8GB 1600MHZ | Chassi: CM HAF 912 | SSD & HDD: Corsair SSD Force 3 Series 1x120GB / Seagate Barracuda 2TB @ 5400RPM | PSU: Antec TruePower 550W 80+ | DVD-brännare: DVD±RW Samsung 22X DL Svart OEM | OS: Windows 7 Home Premium x64

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Feb 2009

Om jag går till google.se och skriver IRQ så förslår sidan irql_not_less_or_equal windows 7. I söket dyker denna länken upp: http://www.reviversoft.com/blog/2012/09/irql-not-less-or-equa...

Läs där och återkom när du har en konkret fråga som man inte kan hitta svaret på genom att skriva tre bokstäver i google.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Svartå
Registrerad
Jan 2012

Jaha du får också 0x000000D1.
Ja den brukar jag oftast få i två sammanhang.

1: När jag är ute på YouTube.
2: När jag inte ger processorn det volt-antal den vill ha.

Min processor vill ha 1.328 volt, annars är den inte med i vår gemensamma lek.
Mitt moderkort däremot, envisas med att bara ge 1.220 volt, såvida jag inte sköter skiten manuellt, med programvara som i mitt fall är, AI Suite II 1.02.12

Charles Bukowski, poet och författare

"Hur i helvete ska en människa kunna njuta av att väckas 6.30 på morgonen av en alarmklocka, hoppa upp ur sängen, klä på sig, tvinga i sig mat, borsta tänder och hår, och kämpa sig genom trafiken för att ta sig till en plats där man i all väsentlighet tjänar massor av pengar åt någon annan och samtidigt förväntas vara tacksam över möjligheten?"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlskrona
Registrerad
Aug 2009

Jag har fått DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL på båda mina datorer och då var det i alla fall Hamachi som var boven. Så ifall du har hamachi kan jag rekommendera att avinstallera det.