Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Larsmo Finland
Registrerad
Jun 2008

Osynlig process.

Jag har ett litet problem, det är så att både mitt minne och SSD används konstant i 95%. Detta gör datorn nästan omöjlig att använda.

Det hela började med att jag spelade bf4 på lancang dam (av någon anledning den enda kartan detta tycks ske på) när fps började sakta sjukna tills spelet var ospelbart. Jag avslutade spelet förrän det hade varit helt omöjligt att göra det (har tidigare hänt). Men datorn kändes fortfarande långsam. Så ja kollade aktivitetshanteraren, och hittade bf4.exe som använde så gott som allt minne jag har. Jag avslutade förstås processen, men utan framgång datorn är fortfarande långsam. Jag installerade flera processhanteringsprogram men inget av dessa kunde identifiera processen som använder allt minne. Så jag startade om datorn men nej fortfarande 95% användning. Detta fungerade tidigare men nu gör det inte, jag kopplade till och med ur datorn tills allt ström var borta men nej. Visserligen gick SSD aktiviteten ner en hel del, men minnet är fortfarande använt.

Vad jag undrar är hur man hittar denna process? Hur kör man aktivitetshanteraren i administratörläge och visar alla processer från alla användare? Finns det något program som klarar av detta?

Angående bf4 så har det tidigare hjälpt att starta det i win7 kompatibilitetsläge, men inte numera. Har också fortfarande ljudbugg.

Specs finns i sign.

Ett så pass frustrerande problem att jag har lust att installlera win7 pånytt, vänta tills Microsoft och EA gör om och rätt.

HP 2570p, 3610QM, PE4L 750 Ti, 8 GB, 850 PRO 500 GB, Win10
Blade 14 2013 project
AOC Q2963PM, Dell SK-8135, Pioneer SE-M290

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
-
Registrerad
Dec 2004

Jag hade samma problem i Windows8, Windows började läcka minne hippt som happt.

Jag hittade en skitbra lösning, inte bara fungerade datorn bättre utan man fick ett bättre tema också!

Tror det hette typ "Windows 7" eller nåt liknande, riktigt bra!

Det fanns en gång en båt...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Larsmo Finland
Registrerad
Jun 2008
Skrivet av Allexz:

Jag hade samma problem i Windows8, Windows började läcka minne hippt som happt.

Jag hittade en skitbra lösning, inte bara fungerade datorn bättre utan man fick ett bättre tema också!

Tror det hette typ "Windows 7" eller nåt liknande, riktigt bra!

Hoho kul där. Vad om jag sa att alla mina framedrops till ~5fps försvann med win8.1?

HP 2570p, 3610QM, PE4L 750 Ti, 8 GB, 850 PRO 500 GB, Win10
Blade 14 2013 project
AOC Q2963PM, Dell SK-8135, Pioneer SE-M290

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Larsmo Finland
Registrerad
Jun 2008

Problemet löste sig efter en loop på 5 omstartningar, får väl undvika lancang dam i framtiden.

HP 2570p, 3610QM, PE4L 750 Ti, 8 GB, 850 PRO 500 GB, Win10
Blade 14 2013 project
AOC Q2963PM, Dell SK-8135, Pioneer SE-M290

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Registrerad
Feb 2006
Skrivet av _J_K_92_:

Problemet löste sig efter en loop på 5 omstartningar, får väl undvika lancang dam i framtiden.

Testa med Process Explorer om du råkar ur för det igen.

Raid is not backup

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Aug 2007
Skrivet av FoxOne:

Testa med Process Explorer om du råkar ur för det igen.

Men bild nr två är från Process Explorer.

Pc 1--> [AsRock DualSata2][AMD4600+X2][7800GT] [Intel SSD X-25 80GB G2][1TB F3][750GB IDE][4GB XMSCorsiar]Pc 2--> [Asus Crosshair] [AMD 4800+X2] [2st 8800GT i SLI] [RAID 0 2x250GB] [6GB XMSCorsair] [Corsair HX750]Pc 3-->[NAS DNS-323 3TB][Skärmar=24",24",24" Eyefinity]Pc 4--> AsRock P67 Extreme 4,i7 2600K @ 4.0 GHz,830 256GB,16GB 1600MHz,HD 6950 2GBFoto [Nikon D3100][70-300/35 1,8/18-55

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Registrerad
Feb 2006
Skrivet av skog1s:

Men bild nr två är från Process Explorer.

Ja jäklar.. Det har du helt rätt. Missade den fullständigt.

Raid is not backup