Tror nätverkskortet är på väg att dö.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västervik
Registrerad
Jul 2008

Tror nätverkskortet är på väg att dö.

Tjenare sweclockers!

Ska förklara mitt problem först. För ett tag sedan fick vi fiber indraget (telia öppen fiber villa). Jag märkte då att mitt internet blev segt. Laddade ner pingploter och märkte då att jag hade 40% packet loss till det mesta, dock enbart min dator inte de andra som är anslutet till modemet.

För att fixa detta problem måste jag stänga av/på nätverkskortet för att det ska fungerar korrekt. Fine funkar okej men nu har det börjat komma upp flera problem som t.ex detta.
"Hoppsan! Google Chrome hittade inte valfrisida"

Jag antar att det är mitt nätverkskort på modekortet som håller på att ge up? Ser ingen riktig förklaring till att mitt packet loss problem löser sig när man stänger av/på nätverkskortet. Här nedan ser ni hur pingplotter ser ut innan.

Men vad tror ni? Är det mitt nätverkskort som håller på att ge upp? Kan det vara telias tråkiga router? Vad jag förstått är det bara min dator som är drabbad än så länge.

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Testat med andra/nyare drivrutiner till nätverkskortet?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västervik
Registrerad
Jul 2008

Jag updatera till det nyaste men det var samma som jag hade innan så det gjorde ingen skillnad.

När jag använde min mobil som trådlöst mottagare så funkade det fint, böt till kortet på modekortet och då fick jag packet loss problemet igen. Det måste ju vara nätverkskortet? Och ett nytt borde hjälpa?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uddevalla
Registrerad
Sep 2010
Skrivet av Fassenator:

Jag updatera till det nyaste men det var samma som jag hade innan så det gjorde ingen skillnad.

När jag använde min mobil som trådlöst mottagare så funkade det fint, böt till kortet på modekortet och då fick jag packet loss problemet igen. Det måste ju vara nätverkskortet? Och ett nytt borde hjälpa?

Säker på att du har rätt drivrutiner? Du kan också testa att köra med snäppet äldre drivrutiner om du kan få tag på dem.

Testa att köra en annan dator med samma kabel/kontakt till switchen.

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Har du kollat om det är nått säkerhetsprogram som påverkats av att ni bytt anslutning ?
Du skulle även kunna prova via en livelinux för att kunna utesluta alla mjukvara under win.
Vad menar du med "modemet" ni har väl en Intenoswitch och efter den en router ?

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
På snedden i Dirty South
Registrerad
Dec 2001

Har du kört PingPlotter mot någon annan host? Många större websidors servrar har IGMP på väldigt låg prioritet och kan därför discarda dina pings beroende på annan belastning.
Ser det lika illa ut om du kör mot ping.sunet.se istället?

Jag rear ut min själ, allt ska bort - - Fractal Design Define R3 | Corsair RM750i | Corsair H100i GTX & 2 x Noctua NF-F12 PWM | XFX DD R9 280 3GB & Sapphire Dual-X R9 280X 3GB OC | 840 PRO 128 GB + 850 PRO 128 GB + Spinpoint F3 1 TB + NETGEAR ReadyNAS RN204 2x8 + 2x6 TB RAID5 & Synology DS216se 2x3 TB JBOD | BenQ XL2411T + AOC E2461FWH + AOC E2476VWM6 | Corsair Gaming Strafe RGB Cherry MX Red + Logitech G502 | ASUS FX502VM-DM265T/GL502-VMZ + 24 GB RAM + Intel 600p M.2 256 GB + 850 EVO 500 GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västervik
Registrerad
Jul 2008
Skrivet av Racka:

Säker på att du har rätt drivrutiner? Du kan också testa att köra med snäppet äldre drivrutiner om du kan få tag på dem.

Testa att köra en annan dator med samma kabel/kontakt till switchen.

Rätt säker, tog de direkt ifrån MSIs hemsida när jag sökte på mitt modekorts namn. Ingen annan dator vi använder här hemma har samma problem som jag har, iaf ingen som klagar på det och när jag kör pingplotter på deras datorer så är det aldrig några problem.

Skrivet av mrqaffe:

Har du kollat om det är nått säkerhetsprogram som påverkats av att ni bytt anslutning ?
Du skulle även kunna prova via en livelinux för att kunna utesluta alla mjukvara under win.
Vad menar du med "modemet" ni har väl en Intenoswitch och efter den en router ?

Jag har formaterat efter vi böt upp oss från adsl till fiber då jag började känna att det blev konstigt.

När jag menar modemet så syftar jag på routern ja, brukar oftast få kalla det modem för andra vet inte vad en router är så jag menar router.. eller snarare telia gateway.

Skrivet av ZaInT:

Har du kört PingPlotter mot någon annan host? Många större websidors servrar har IGMP på väldigt låg prioritet och kan därför discarda dina pings beroende på annan belastning.
Ser det lika illa ut om du kör mot ping.sunet.se istället?

Det spelar ingen roll vilken server jag söker emot. När jag vill spela tex så får jag runt 3k ping, saker vägrar ladda osv. Allt är segt tills jag stänger av och sen på nätverkskortet.

Ska jag bara köpa ett nytt kort för ca 300kr och hoppas det funkar? Funderar även på modemet, kanske ska snacka med telia och se ifall de kan göra ett test ifrån deras station hem till oss och se ifall de har några problem där emellan :).

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Du har inget modem! fiberkonverterter, switch och router
Du kan prova utan routern, du kan prova via en livelinux, är det problem med hårdvaran så borde det strula i båda fallen och då bör du ordna ett nytt nätverkskort.

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Okt 2003

Ladda alltid ner drivrutinerna från tillverkarens sida. Intel, realtek eller vad du nu har. Köp ett Intelnic annars om det inte blir bättre, eller förresten köp ett Intelnic ändå, du kommer inte ångra dig

Jag ser ner på folk som särskriver!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2012

Har du testat med en annan nätverkskabel?

GAMINGRIGG: I7 6700K@4,4Ghz. 32GB DDR4. EVGA GTX 1080 TI FTW3 ACX.
SERVER: Core I5 3500K 6x 2Tb WD Caviar Green.
NAS: DS1813+ 5x 4TB Wd Red.
HTPC/VR: i5-7500. 8GB DDR4. EVGA GTX 1080 FTW ACX.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västervik
Registrerad
Jul 2008
Skrivet av ozric:

Ladda alltid ner drivrutinerna från tillverkarens sida. Intel, realtek eller vad du nu har. Köp ett Intelnic annars om det inte blir bättre, eller förresten köp ett Intelnic ändå, du kommer inte ångra dig

Hittade enbart två kort på inet. Är detta något att ha? Finns flera på komplett.se dock men vet inte vilket man ska ta av alla dessa.
http://www.inet.se/produkt/5402028/intel-gigabit-ct-9301ct-10...
https://www.komplett.se/search?bn=10273&category=10273_N%C3%A...

Skrivet av Pentagram:

Har du testat med en annan nätverkskabel?

Nej det har jag inte, om jag kunde göra det smärtfritt så skulle jag gjort det. Måste dra igenom massa hål och sånt! Men en ny kabel skulle nog inte skada! Men först prövar jag nytt kort, om det funkar så slipper jag dra ny kabel!

Skrivet av mrqaffe:

Du har inget modem! fiberkonverterter, switch och router
Du kan prova utan routern, du kan prova via en livelinux, är det problem med hårdvaran så borde det strula i båda fallen och då bör du ordna ett nytt nätverkskort.

Drar iväg en order på ett kort någon dag i veckan, om jag väl får reda på vilket man ska ta ^^.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
På snedden i Dirty South
Registrerad
Dec 2001
Skrivet av Fassenator:

Hittade enbart två kort på inet. Är detta något att ha? Finns flera på komplett.se dock men vet inte vilket man ska ta av alla dessa.
http://www.inet.se/produkt/5402028/intel-gigabit-ct-9301ct-10...
https://www.komplett.se/search?bn=10273&category=10273_N%C3%A...

Det första där på Inet går bra.
Vet inget om din dator men om den är någorlunda ny borde den ha en PCI-E 1x-plats, det måste den ha.

Jag rear ut min själ, allt ska bort - - Fractal Design Define R3 | Corsair RM750i | Corsair H100i GTX & 2 x Noctua NF-F12 PWM | XFX DD R9 280 3GB & Sapphire Dual-X R9 280X 3GB OC | 840 PRO 128 GB + 850 PRO 128 GB + Spinpoint F3 1 TB + NETGEAR ReadyNAS RN204 2x8 + 2x6 TB RAID5 & Synology DS216se 2x3 TB JBOD | BenQ XL2411T + AOC E2461FWH + AOC E2476VWM6 | Corsair Gaming Strafe RGB Cherry MX Red + Logitech G502 | ASUS FX502VM-DM265T/GL502-VMZ + 24 GB RAM + Intel 600p M.2 256 GB + 850 EVO 500 GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västervik
Registrerad
Jul 2008

Har ett MSI Z68A-GD55 G3 REV B3 modekort.
PCI Express 16X 2 st, GEN3
PCI Express 1X 3 st
PCI 2 st

Använder bara 2 slots vad jag vet, tror mitt gtx580 tar upp två slots så det borde finnas pci-e 1x plats över!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2010
Skrivet av ZaInT:

Det första där på Inet går bra.
Vet inget om din dator men om den är någorlunda ny borde den ha en PCI-E 1x-plats, det måste den ha.

Man kan sätta PCI-E 1x kort även i x16 slots. Så ska absolut inte vara några problem för kortet att passa, så länge datorn inte är typ 10+ år gammal

CPU: i7-2700K @ 4.6GHz, Corsair H110 MB: Sabertooth Z77 Mem: Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 @ 1600 MHz CL9 GPU: Radeon R9 290X SSD: Samsung 850 Pro 256GB Case: CM Storm Stryker PSU: Corsair RM 750W Audio: Sound Blaster Omni, Logitech Z-5500 Display: Acer 35" Predator XZ350CU OS: Win10 Pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
På snedden i Dirty South
Registrerad
Dec 2001
Skrivet av ParasiteX:

Man kan sätta PCI-E 1x kort även i x16 slots. Så ska absolut inte vara några problem för kortet att passa, så länge datorn inte är typ 10+ år gammal

Ja men det vill man oftast inte på grund av slöseriet, alla har inte två x16-slots heller.
Men jag förstår vad du menade, och jag vet att du förstod vad jag menade ;P

Jag rear ut min själ, allt ska bort - - Fractal Design Define R3 | Corsair RM750i | Corsair H100i GTX & 2 x Noctua NF-F12 PWM | XFX DD R9 280 3GB & Sapphire Dual-X R9 280X 3GB OC | 840 PRO 128 GB + 850 PRO 128 GB + Spinpoint F3 1 TB + NETGEAR ReadyNAS RN204 2x8 + 2x6 TB RAID5 & Synology DS216se 2x3 TB JBOD | BenQ XL2411T + AOC E2461FWH + AOC E2476VWM6 | Corsair Gaming Strafe RGB Cherry MX Red + Logitech G502 | ASUS FX502VM-DM265T/GL502-VMZ + 24 GB RAM + Intel 600p M.2 256 GB + 850 EVO 500 GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2010
Skrivet av ZaInT:

Ja men det vill man oftast inte på grund av slöseriet, alla har inte två x16-slots heller.
Men jag förstår vad du menade, och jag vet att du förstod vad jag menade ;P

Tja, ser inte det som direkt slöseri. Då flesta x16 slots, förutom den primära porten, kör i regel i bara x1 eller x4.

Men har man en x1 slot så bör man använda det först över en x16 slot Är dock viktigare att man sätter kortet så långt ner man kan för att inte blocka upp luft flödet för grafikkortet.

CPU: i7-2700K @ 4.6GHz, Corsair H110 MB: Sabertooth Z77 Mem: Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 @ 1600 MHz CL9 GPU: Radeon R9 290X SSD: Samsung 850 Pro 256GB Case: CM Storm Stryker PSU: Corsair RM 750W Audio: Sound Blaster Omni, Logitech Z-5500 Display: Acer 35" Predator XZ350CU OS: Win10 Pro