Datorn startar inte efter CPU fläkt byte samt tillägg av chassi fläktar

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014

Datorn startar inte efter CPU fläkt byte samt tillägg av chassi fläktar

Hej!

Har ett problem med datorn som jag hoppas att ni kan hjälpa mig med.

Innehåll:

Moderkort - Gigabyte GA-P55-UD4
Nätaggregat - Corsair CX750M
Ram : Corsair Vengeance pro series 16gig
Grafikkort - Nvidia GTX 770
Processor - INTEL CORE I5 3570K 3.4GHZ 6MB S-1155 IVY

Problemet började när jag bytte CPU fläkt och adderade lite chassi fläktar. Datorn funkade som den skulle med de resultat jag ville ha och allt var frid och fröjd. Kväll nummer två kom det första problemet då datorn vägrade att stänga ner sig, själva skärmen, tagnentbordet samt musen slocknade helt fast datorn gick på högvarv. Startknappen intryckt hjälpte inte utan var tvungen att klippa strömmen helt. Startade då igång datorn igen men då vägrade den att starta. Den gick igång för någon sekund och sedan dog, lite som att den fick strömbrist hela tiden. Nu är den helt död.
Har testat att byta nätaggregat och grafikkort utan resultat.

Någon som har någon idé om vad felet är?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tranås
Registrerad
Okt 2008

Prova koppla ur eller ta ur.
*HDD
*Grafikkort
*Minneskort
Och prova starta datorn utan att ha dom ikopplade.
Startar datorn så låt den stå igång 5-10sekunder, sen stäng av med power knappen.
Sen koppla ur strömmen ur datorn och montera allt igen.

Kolla också så CPU fläktens kontakt sitter i ordentligt och att den sitter i rätt "cpu fan" anslutning.

i7 2600K| Zalman CNPS-9900 MAX | Asus P8P67 Deluxe | RX480 OC+8GB | 2x4GB VENGEANCE CL8 | Fractal Design R2 1000W | NZXT Tempest EVO | 256GB Samsung SSD 830